422 producten

Hulp nodig met kiezen? Wij helpen je graag met onze keuzehulp. Doe de keuzehulp

Damesfiets

Het meest voorkomende en gebruikte fietsmodel is de Damesfiets. Overal in Nederland kunt u deze fietsen tegenkomen. En ze worden zeker niet alleen maar gebruikt door dames. Oorspronkelijk werden  er geen specifieke fietsen voor dames gemaakt, maar was elke fiets wat we nu een herenfiets noemen. We hebben het hier dan wel over de jaren 80 van de 19e eeuw. Echter bleek het op- en afstappen voor een vrouw met rok als snel lastig. Er kwamen daarom als snel fietsen zonder bovenste framebuis op de markt. Deze loopt bij een damesfiets vaak gebogen naar beneden of resulteert in een dikkere onderste framebuis. Tegenwoordig is het dus vooral een cosmetische ingreep die het makkelijker maakt om een dames- en herenfiets uit elkaar te houden. Zoals eerder vermeld gebruiken ook veel heren deze fietsen. Het is gewoonweg makkelijker op en afstappen zonder dat u op een extra stang hoeft te letten. Ook bestaat er vaker een meer divers aanbod wanneer het om vrouwen fietsen gaat. In Duitsland en Engeland kwamen er voor het eerst elektrische fietsen op de markt. Na deze introductie zijn ze in een rap tempo over de hele wereld verspreid.  

Soorten Damesfietsen 

Hoewel er talloze fietsen zijn met de naam damesfiets, gaat het hier wel degelijk om verschillende fietsen. Er bestaan vele modellen zoals de: moederfiets, omafiets, transportfiets, elektrische fiets en stadsfiets. Ook bestaan er fietsen die elementen van 2 of meerdere modellen combineren.

Dames Moederfiets

Moederfietsen zijn vaak uitgerust met toepassingen die het makkelijker maken om een kind met de fiets mee te nemen. Het stuur van een moederfiets is breder en de afstand tussen dit onderdeel en het zadel is groter. Dit vergemakkelijkt de stuurbewegingen wanneer er een kinderzitje gemonteerd is. Vaak beschikt een moederfiets over een lage instap en zit er een stuurstabilisator op de fiets. Voor het fietsen met een kindje bestaan er geen betere fietsen dan dit. Opzoek naar een fietsstoeltje voor voorop de fiets?

Dames Omafiets

De omafiets is hét model van vroeger, maar ook zeker van nu. Deze fietsen zijn al tijden mateloos populair en zelfs de populairste van Nederland. Er zijn veel dames omafietsen beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. Vaak beschikken deze fietsen over simpele techniek een scherpe prijs, maar er bestaan ook luxere uitvoeringen. U kan een omafiets herkennen aan jasbeschermers, dichte kettingkast en dubbele framebuizen.

Transportfiets Dames

Fietsen met een transportfiets maakt het makkelijker om meer bagage mee te nemen dan normaal. Door de handige voordrager hoeft u niet langer een tas aan het stuur te hangen. Dit kan bovendien zorgen voor gevaarlijke situaties tijdens het sturen. Erg populair onder scholieren die vaak een schooltas mee moeten nemen. Door de populariteit van deze fietsen bestaan er veel verschillende dames transportfietsen.

Elektrische damesfiets

Ultiem comfort, ook over hele lang afstanden. Een e-bike voor dames biedt u trapondersteuning en zorgt voor een verbeterde rijervaring. U zult merken dat u niet meer anders wil! Met veel verschillende merken die ingesprongen zijn op deze trend bestaat ook hier een zeer divers aanbod. Cortina is daar een perfect voorbeeld van. Gebruik de filters om tot de perfecte keuze te komen!

Dames stadsfiets

Voor uw dagelijkse woon- en werkverkeer is een stadsfiets ideaal. U heeft vaak de keuze uit een variërend aantal versnellingen die u het fietsen een stuk gemakkelijker maken. Het is maar net is wat voor omgeving u van plan bent te gaan fietsen. Stadsfietsen komen het best tot zijn recht op fietspaden en andere stedelijke omgevingen. Er bestaan echter ook genoeg stadsfietsen die prima zonder versnelling te gebruiken zijn.

Voor welke Damesfiets gaat u?

Door het grote aanbod aan damesfietsen kan het lastig worden de juiste keuze te maken. Wilt u de juiste fiets kopen? De filters bieden u de mogelijkheid om precies de fiets uit te kiezen die u zou willen. U kunt bijvoorbeeld sorteren op versnellingen, kleur, framemaat en nog veel meer. Een damesfiets heeft, op een enkeling na altijd een 28 inch wielmaat. Bij Superfietsen.nl slaagt u voor een damesfiets altijd!