1 producten

Elektrische mountainbike

Hoewel het nog geen heel bekend beeld is in Nederland, zal u de elektrische mountainbike steeds meer tegen gaan komen. Voor veel mensen is het extra steuntje in de rug van een elektrische fiets ideaal om van A naar B te komen. Maar bij het mountainbiken gaat het juist om de reis en niet perse om de bestemming. Alternatieve  routes over onverharde wegen zijn voor mountainbikers juist een uitdaging. Met de extra trapondersteuning die de e-mountainbike biedt, kan er gekozen worden voor nog meer uitdaging. Een fiets voor echte fanatiekelingen dus!

De essentie van een elektrische mountainbikes is precies hetzelfde als een ‘normale’ mountainbike. Onverharde wegen en ‘trails’ zijn locaties waar deze fiets het beste tot zijn recht komt. Zoals eerder beschreven is de e- mountainbike nog bezig populair te worden in Nederland. Echter in het buitenland zien we al meer van dit type elektrische fiets. Het fijne aan de trapondersteuning is dat u minder snel vermoeid zult raken tijdens een lange fietstocht en dus langer door kan gaan. Uw eigen kracht gecombineerd met de elektrische motor zorgt er voor dat u sneller en gemakkelijker over heuvels en andere obstakels komt. U kunt dus meer genieten van de tocht die u aan het maken bent.

Bediening Elektrische mountainbike 

U kunt uw fiets gemakkelijk afstellen en bedienen via de display op het stuur. Hier is ook de stand van de accu en de afstand die u nog kunt fietsen met ondersteuning te zien. Het zwaartepunt van de fiets ligt onderaan zodat u de balans goed kan bewaren. Het gewicht van een elektrische mountainbike is wel zwaarder dan de gemiddelde fiets. Dit komt door het stevige frame en de accu. Met dit extra gewicht moet u wel rekening houden bij bijvoorbeeld het nemen van een bocht.

Wilt u ons het gehele aanbod aan elektrische fietsen bekijken?