5 producten

Elektrische mountainbike

Hoewel het nog geen heel bekend beeld is in Nederland, zal u de elektrische mountainbike steeds meer tegen gaan komen. Voor veel mensen is het extra steuntje in de rug van een elektrische fiets ideaal om van A naar B te komen. Maar bij het mountainbiken gaat het juist om de reis en niet perse om de bestemming. Alternatieve  routes over onverharde wegen zijn voor mountainbikers juist een uitdaging. Met de extra trapondersteuning die de e-mountainbike biedt, kan er gekozen worden voor nog meer uitdaging. Een fiets voor echte fanatiekelingen dus!

De essentie van een elektrische mountainbikes is precies hetzelfde als een ‘normale’ mountainbike. Onverharde wegen en ‘trails’ zijn locaties waar deze fiets het beste tot zijn recht komt. Zoals eerder beschreven is de e- mountainbike nog bezig populair te worden in Nederland. Echter in het buitenland zien we al meer van dit type elektrische fiets. Het fijne aan de trapondersteuning is dat u minder snel vermoeid zult raken tijdens een lange fietstocht en dus langer door kan gaan. Uw eigen kracht gecombineerd met de elektrische motor zorgt er voor dat u sneller en gemakkelijker over heuvels en andere obstakels komt. U kunt dus meer genieten van de tocht die u aan het maken bent.

Bediening Elektrische mountainbike 

U kunt uw fiets gemakkelijk afstellen en bedienen via de display op het stuur. Hier is ook de stand van de accu en de afstand die u nog kunt fietsen met ondersteuning te zien. Het zwaartepunt van de fiets ligt onderaan zodat u de balans goed kan bewaren. Het gewicht van een elektrische mountainbike is wel zwaarder dan de gemiddelde fiets. Dit komt door het stevige frame en de accu. Met dit extra gewicht moet u wel rekening houden bij bijvoorbeeld het nemen van een bocht.

Wilt u ons het gehele aanbod aan elektrische fietsen of van een specifiek merk zoals Cube bekijken? 

Een speed pedelec kopen 

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die net wat sneller gaat dan een gewone e-bike, dan is de speed pedelec kopen wellicht iets voor jou. Een speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot wel 45 kilometer per uur. Dit maakt het een ideale keuze voor forenzen die snel willen pendelen tussen hun huis en werk.

Een speed pedelec biedt vele voordelen ten opzichte van een gewone fiets. Je hoeft niet langer zwaar te trappen tegen de wind in of bergopwaarts, omdat de elektrische motor je ondersteunt. Daarnaast is het een duurzame optie, omdat je geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen en minder CO2-uitstoot hebt.

Bij het kopen van een speed pedelec zijn er echter wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de accu-capaciteit en het bereik van de fiets, aangezien je waarschijnlijk langere afstanden gaat afleggen. Ook de remmen en verlichting zijn belangrijke aandachtspunten voor de veiligheid. Bovendien gelden er voor de speed pedelec andere regels dan voor gewone e-bikes, zoals het dragen van een helm en het hebben van een kentekenplaat. Ook zijn sommige fietspaden en wegen niet toegankelijk voor speed pedelecs.

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, duurzame en handige manier om te pendelen, is een speed pedelec zeker het overwegen waard. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van de regels en de juiste keuze maakt voor jouw behoeften.