9 producten

Omafiets 28 inch 

Op zoek naar een omafiets die bij jou past?

Een omafiets 28 inch Dames is het meest kenmerkende model van Nederland. De Nostalgie aan deze fietsen is haast te proeven! De omafiets is namelijk een design dat al een lange tijde gebruikt wordt. Ondanks dat het woord oma in de naam zit, is dit nog steeds een heel moderne fiets van dit moment. Zeker onder studenten is dit een mateloos populair model wat dagelijks gebruikt wordt. Het damesframe biedt iedereen de mogelijkheid gemakkelijk op en af te stappen. Veel mannen vinden dit ook goede reden om op een 28 inch omafiets te rijden en geeft ze eens ongelijk! De omafiets is misschien erg simpel, maar heeft wel een erg fijne zithouding waardoor u een rechte rug zal behouden.

Dames omafiets geschiedenis

Deze oude, maar betrouwbare fiets gaat al generaties lang mee. Waarschijnlijk heeft elke familie nog wel ergens een omafiets liggen die ook daadwerkelijk door een opa en oma gebruikt is. Dat deze fietsen zo duurzaam zijn, ligt aan de manier waarop ze geproduceerd worden. Door gebruik te maken van simpele maar robuuste onderdelen vergen deze fietsen, ook na een lange tijd, weinig onderhoud. Er zitten niet veel extra functies of onderdelen op deze fietsen. Vaak beschikken ze ook over een terugtrap rem, welke erg betrouwbaar is. Wat er dan weer wel op deze fietsen zit, is een jasbeschermer en dichte kettingkast. Deze onderdelen zijn er speciaal voor gemaakt om uw kleding te beschermen tegen de bewegende onderdelen van de fiets. Nu is het zo dat er op een omafiets 28 inch dames geen versnellingen zitten. Dit maakt de fietsen wat zwaarder om mee te trappen, maar zorgt er ook voor dat de ketting er nooit af zal vallen! U kunt dus gerust korte en middellange afstanden gemakkelijk af leggen.

  • Betaalbare fietsen
  • Ruim aanbod beschikbaar
  • Simpel maar erg stevig

Omafiets 28 inch dames kleuren

Ondanks dat een 28 inch omafiets dames simpel is, bestaan er veel leuke kleuren. Iedere dame wil natuurlijk wel op een fiets rijden die perfect bij haar wensen past. Door te selecteren welke kleur u wil, krijgt een overzicht van alle fietsen die in die kleur beschikbaar zijn. Er bestaan ook omafietsen met een luxer zadel, handvatten en snelbinders. Door deze kleine aanpassingen worden deze fietsen gelijk een stuk mooier. Het mooie aan een omafiets is ook dat de prijs vaak lager ligt dan bij andere fietsen. Hierdoor zijn deze leuke fietsen voor iedereen die dat wil beschikbaar. Gebruik de filters of vraag alles in de chat om tot uw perfecte 28 inch omafiets te komen.

De volgende maten zijn beschikbaar

Omafiets 28 inch Heren

De omafiets 28 inch kan ook een opafiets genoemd worden. Dit is de omafiets voor dames, maar dan met een extra middelste framebuis. Vroeger, waren er geen speciale fietsen voor dames en werden er alleen opafietsen gemaakt. De term omafiets bestond toen nog niet omdat alle fietsen als het ware “mannelijk” waren. De framebuis bij een opafiets werd vooral geplaatst om de fiets zo stevig mogelijk te maken. Naar mate de vrouwelijke bevolking ook steeds meer begon te fietsen, bleek de framebuis helemaal niet handig te zijn. Dit was te danken aan de rokken die in die tijd heel veel gedragen werden. Fietsen van toen moesten tegen een stootje kunnen en werden vooral van staal gemaakt. Deze trend is voortgezet in de meeste opafietsen van tegenwoordig. Door het stevige frame en het matige gebruik van extra bewegende onderdelen, zijn dit zeer robuuste fietsen. Tegenwoordig is de middelste framebuis vooral een cosmetische ingreep omdat damesfietsen ook voldoende stevig zijn. Het mooie aan een omafiets 28 inch heren is dat deze weinig onderhoud vergen. Er zitten bijvoorbeeld vaak geen versnellingen of handremmen op dit soort fietsen. Hierdoor hoeft u niets af te stellen en valt de ketting er minder af.

  • Trendy model
  • Simpel maar erg stevig
  • Veel kleuren beschikbaar

Design van de Opafiets

Het fijne aan een opafiets is dat u door de zithouding altijd met een rechte rug rijdt. De afstand van het stuur ten opzichte van het zadel zorgt hiervoor. Omdat dit zo goed is bevallen, is dit design over de jaren en zelfs eeuwen heen nooit echt veel aangepast. Een opafiets van nu is bijna identiek aan een opa fiets waarop uw opa nog heeft gereden. Dit wil niet zeggen dat deze fietsen niet meer in de tijd van nu passen. Sterker nog, ze zijn juist populairder dan ooit tevoren. Door de lage prijs en het weinig onderhoud is het voor veel mensen de ideale fiets. Zo ook voor studenten, die hebben vaak baat bij een goedkopere fiets waar ze niet veel naar om hoeven kijken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat iedereen een fiets kan kiezen die hij of zij wilt. Kies daarom met behulp van de filters de perfecte opafiets uit die bij u past.

Specificaties van de Omafiets 28 inch heren

Hoewel dit vrij simpele fietsen zijn, zitten er toch een aantal handig onderdelen die het u gemakkelijker maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dichte kettingkast. Deze zorgt er voor dat uw broekspijpen niet tussen de draaiende ketting of tandwielen komen. Hoewel het misschien lastiger is om bij de ketting te komen, echter zal dat ook niet vaak nodig zijn. Door het gebrek aan versnellingen is het onwaarschijnlijk dat de ketting er afvalt. Wees er snel bij want opafietsen zijn altijd erg populair!