6 producten

Cortina Mozzo

De Cortina Mozzo is het neusje van de zalm! Modern, sportief en boordevol technische snufjes. Dit is een fiets om gek van te worden, op alle positieve manieren. Fietsen is net even een stukje makkelijker wanneer er een Cortina Mozzo onder je zit. Design en kwaliteit zijn de pijlers van het merk Cortina. Ook bij de Mozzo hebben ze dit wederom waar kunnen maken. Mede hierdoor is Cortina uitgegroeid tot een van de populairste fietsmerken van Nederland. Naast het uiterlijk, zorgen de hoogwaardige specificaties er voor dat dit en fiets is waarmee je gezien wilt worden! Afstappen nadat je bent aangekomen op de plaats van bestemming is bijna zonde.

Cortina Mozzo belt drive

Het is al snel duidelijk dat dit niet zomaar een Cortina stadsfiets is. Laten we maar gelijk uitleggen wat hiermee bedoeld wordt! Het meest opvallende en grootste voordeel aan de Cortina Mozzo is de belt drive. Dit is een innovatief systeem dat elke rit en vooral ook het wegrijden uit stilstand een stuk comfortabeler maakt. De belt drive trapt lichter dan een standaard ketting. Zeker op de lange afstanden komt dit goed van pas. Over het algemeen wil je natuurlijk ook zo min mogelijk onderhoud aan je fiets, tenzij je echte sleutefanaat bent. Maar laten we eerlijk wezen, hoe minder werk je aan een fiets hebt, des te beter. Hierbij komt de belt drive het meeste tot zijn recht. Deze gaat namelijk tot vier keer langer mee! Roesten kan een belt drive niet, omdat deze gemaakt is van hoogwaardig en erg stevig plastic. Ook is een beltdrive erg stil en kan niet ratelen zoals sommige kettingen op oude fietsen. De belt bestaat uit 1 geheel en is daarom veel steviger dan een aaneenschakeling van onderdelen zoals de traditionele fietsketting.              

Cortina Mozzo Specificaties

Alsof de innovatieve belt drive niet genoeg was, heeft de Cortina Mozzo nog veel meer moois in huis. Het eerder benoemde sportieve frame bestaat volledig uit hoogwaardig aluminium. Dit is lichter dan staal en zal nooit gaan roesten door de regen. Voor optimaal rijcomfort is het op lange afstanden geen overbodige luxe om over versnellingen te beschikken. Gelukkig heeft de Cortina Mozzo dan ook 8 Shimano Nexus versnellingen om mee te schakelen. Dat je sneller kan door omhoog te schakelen is natuurlijk fijn, maar veilig tot stilstand komen nog beter. Met de Hydraulische schijfremmen is het dan ook een fluitje van een cent om krachtig, maar gecontroleerd tot stilstand te komen. Je staat echt binnen no-time stil! Zo’n geweldige fiets valt natuurlijk bij iedereen wel in de smaak. Maar om er voor te zorgen dat alleen jij er van kan genieten, zit er een ART gekeurd AXA slot op met twee sterren! Bovendien is de Cortina Mozzo stadsfiets daarom ook te verzekeren tegen diefstal.

Cortina E-Mozzo elektrische fiets

De Cortina E-mozzo elektrische fiets is alles wat de standaard uitvoering goed maakt, maar dan nóg een stap beter! Perfect voor de lange afstanden door de Shimano Motor. Deze geeft een natuurlijk fietsgevoel door de plaats er van. Dit is namelijk een middenmotor die bij de trapas zit. Ook zit er een trap- en rotatiesensor ingebouwd, deze geeft accurate data weer op de display. Met de Shimano Digitale Display kan je de fiets bedienen en nuttige informatie aflezen zoals de snelheid, accuduur en dagafstand. Ook kan met de display de verlichting op de zowel de voor als achterkant van de fiets aangezet worden. De Cortina E-Mozzo heeft een standaard 400Wh accu, met een actieradius van 120km. De accu zit op de bovenste framebuis van de e-bike en valt daardoor niet op. Omdat de Cortina Mozzo een e-bike is en dus harder gaat dan een reguliere fiets, zijn goede remmen belangrijk. Ook de Cortina E-mozzo beschikt daarom over betrouwbare Hydraulische remmen!

Cortina Mozzo bestellen

De Cortina Mozzo is bij Superfietsen altijd Gratis rijklaar gemaakt! Hierdoor kan je direct na ontvangst wegrijden op je nieuwe favoriete fiets.  Het leveren van een rijklare Cortina Mozzo neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag. De fiets wordt volledig door ons nagekeken en afgesteld zodat je optimaal kan genieten van deze moderne (elektrische)stadsfiets!