5 Tips voor het kopen van een elektrische fiets

  • Geplaatst op
  • 0
5 Tips voor het kopen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is, onder zowel jong als oud, enorm populair. De elektrische ondersteuning maakt elk ritje erg comfortabel en daarom laten we steeds vaker de auto staan voor de e-bike. Een mooie ontwikkeling vinden wij! Omdat de fiets met elektrische ondersteuning zo in populariteit is gestegen, is ook het aanbod groter en enorm divers geworden. Hartstikke fijn, maar dit kan de keuze ook een stuk moeilijker maken. Om je te helpen bij het maken van je keuze geven we je graag een aantal handige tips. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in de winkel. We helpen graag!

Met deze tips koop jij je droom e-bike

De aankoop van een e-bike is best even een investering. Wanneer je bij aankoop let op de onderstaande 5 punten zijn wij er zeker van dat je lang en tevreden gebruik zult maken van je fiets.

 

 

1. De actieradius van je e-bike

De actieradius geeft aan hoeveel kilometers je kunt maken op een volle accu. De regel geldt in het algemeen dat de fietser die vooral korte ritjes maakt beter af is met een accu met een wat kleinere actieradius. Deze is vaak goedkoper en het kleinere formaat zorgt voor een lichtere fiets. Deze regel geldt andersom natuurlijk ook. Rij je elke dag lange ritten en wil je niet dat je accu uitvalt? Kies dan voor een ruime actieradius. Zo kun je volledige gebruik maken van die o zo fijne trapondersteuning. Rijd je veel in heuvelachtige gebieden? Dan is een ruim vermogen van de motor zeker geen overbodige luxe.

Let op, de actieradius van je e-bike hangt af van een aantal zaken:
- Hoe goed je de fiets en accu onderhoud
- Het ondersteuningsniveau (hoe hoger de stand, hoe harder je accu moet werken)
- De spanning van je banden
- De windkracht
- Het wegdek, glad of een zandweg?
- De leeftijd van de accu

Het kan dus zijn dat je een e-bike koopt die een actieradius heeft van bijvoorbeeld 100 kilometer. Deze is dan gebaseerd op de ideale omstandigheden.
 

2. Motorpositie van je elektrische fiets

Op onze website en in onze winkel vind je diverse e-bikes met verschillende motorposities. Zo kun je kiezen uit een e-bike met middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Graag leggen we je uit wat de voor- en nadelen zijn van elke positie.

Voorwiel

 

 

[+] Voordelig in prijs
[+] (Zo goed als) geruisloos
[+] Gesloten kettingkast mogelijk
[+] Een e-bike met voorwielmotor fietst licht, ook wanneer de ondersteuning uit staat.

[-] Motor trekt je naar voren, dit kan even wennen zijn
[-] Sturen is zwaarder

Middenmotor

 

 

[+] Meest comfortabele rijervaring
[+] Geleidelijke krachtoverbrenging
[+] Gesloten kettingkast mogelijk
[+] Meerdere mogelijkheden in type versnellingen

[-] Hogere aanschafprijs

Achterwiel

 

 

[+] Lager in gewicht
[+] Strakke sturing
[+] Erg krachtig

[-] Meer onderhoud nodig
[-] Lastig om een achterband te vervangen

3. Motorvermogen

Hoe meer vermogen een elektrische fiets heeft, hoe meer ondersteuning deze kan bieden. Wanneer je regelmatig door heuvelachtige gebieden rijd of wanneer je lange ritten maakt, is een hoger vermogen vereist. Voor dagelijks gebruik is dit niet nodig.

4. Prijs

E-bikes zijn er niet alleen in verschillende variaties, maar ook in verschillende prijsklassen. Een goede elektrische fiets hoeft niet meteen heel duur te zijn. Hoef je niet persé een e-bike met alle laatste snufjes en ben je op zoek naar een simpel, sterke en betaalbare elektrische fiets? Kijk dan bij onze Altec fietsen. Ben je meer nieuwste snufjes en een strak design? Neem dan een kijkje bij onze Cortina e-bikes. Stijlvol design en een fiets boordevol kwaliteit, bezoek dan de pagina voor Qwic fietsen.

 

5. Maak een proefrit

Heb je nog nooit op een e-bike gereden of heb je een model op het oog die je eerst wilt uittesten? Dan ben je van harte welkom in één van onze winkels. Daarnaast staan onze medewerkers voor je klaar met passend en eerlijk advies.

Tips voor het kopen van een elektrische fiets

We hopen dat je wat hebt gehad aan deze 5 tips voor het kopen van een elektrische fiets. Kunnen we je toch nog ergens bij helpen? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice. We helpen graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.