19 producten

Fietspomp; altijd goed om te hebben!

Een fietspomp is altijd handig om in huis te hebben. De juiste bandenspanning is erg belangrijk voor de levensduur van je fiets. Heb je te weinig lucht in je banden? Dan wordt het trappen een stuk zwaarder. Is je band te zacht? Dan is de kans op een lekke band meteen een stuk groter. Op lange termijn kan zelfs je wiel beschadigd raken! Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door je fietsbanden regelmatig op te pompen. Ook voor een e-bike geldt dat je de fietsbanden tijdig moet oppompen. Zo voorkom je dat de actieradius verminderd. Dat is maar goed ook, want zo wordt de kans een stuk kleiner dat je met pech langs de weg staat.

Een goede fietspomp

Hopelijk is het nu wel duidelijk, van fietsen met zachte banden komt niet veel goeds! Voorkom dus dat je fietsbanden leeg raken of zacht worden door een goede fietspomp aan te schaffen. Binnen ons assortiment vind je diverse fietspompen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kun je natuurlijk altijd nog contact opnemen met één van onze klantenservicemedewerkers. We helpen je graag! 

Hoe kan ik mijn fietsbanden oppompen?

Je fietsbanden oppompen is een redelijk eenvoudige klus. Eerst is het belangrijk om vast te stellen over wat voor soort ventiel jouw fietsband beschikt. Een fiets kan drie verschillende type ventielen hebben, namelijk het auto ventiel, het Frans ventiel of het Hollands ventiel. Om je hierbij te helpen hebben we een handige afbeelding gemaakt. Zo kun je het type ventiel eenvoudig herkennen.

fietspomp

Zo pomp jij je fietsbanden stap voor stap op:
1- Verwijder het ventieldopje
2- Draai het tweede ventieldopje open en druk deze vervolgens in (deze stap geldt alleen voor het Frans ventiel)
3- Bevestig het mondstuk van de fietspomp op het ventiel
4- Pomp je banden nu op met je nieuwe fietspomp
4- Draai het fietsdopje weer stevig aan

Fietspomp kopen

Ben je erover uit en wil je een fietspomp kopen? Dan kan dit eenvoudig en snel via superfietsen.nl! Naast dat we een ruim assortiment hebben aan heel wat fietspompen, leveren we ook ontzettend snel. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je een bestelling voor 16.00 plaatst we deze dezelfde dag al verzenden? Vaak heb je jouw bestelling dan al de volgende dag in huis.