14 producten

Cortina E-U4 elektrische transportfiets

De Cortina E-u4 is het meest populaire elektrische model van Cortina. Wij snappen wel waarom en delen de positieve meningen over de  E-u4 e-bike. Deze hippe transportfiets biedt genoeg mogelijkheden en is de ideale transportfiets om de stad mee te ontdekken! Je kan gelijk zien dat het bij de Cortina E-u4 gaat om een elektrische transportfiets. Dit is te danken aan de voordrager waarover deze fiets beschikt. Hierop kan je makkelijk boodschappen of een zware tas vervoeren. Veel makkelijker dan alles aan je stuur hangen natuurlijk! Bovendien kan je de Cortina E-U4 personaliseren door een leuke krat of mand op de voordrager te plaatsen. Je kent ze vast wel, de bakkersmanden voorop de fietsen. Een traditionele rieten of juist een fel gekleurde kunststof krat, de keuze is enorm.  De stevige extra bagagedrager aan de voorzijde is typerend voor elke transportfiets, zo ook de Cortina E-U4. Een niet elektrische variant van de Cortina E-U4, de Cortina U4, is dan ook het meest gewilde model van Cortina. Niet gek dat ze daarom ook de e-bike versie op de markt hebben gebracht. Net zo praktisch en robuust, maar dan nog comfortabeler door de elektrische ondersteuning.

Cortina E-U4 specificaties

Ondanks dat deze fietsen allemaal Cortina E-U4 genoemd worden, zijn ze zeker niet allemaal hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de Cortina E-U4 met voorwielmotor. Deze valt wellicht direct op omdat de prijs lager is dan de anderen. Dit komt omdat de voorwielmotor iets minder voordelen heeft dan bijvoorbeeld een middenmotor. Een voorwielmotor zit, je raad het al, in het voorwiel. Waardoor het kan voelen alsof je vooruit getrokken wordt. Ook slijt het voorwiel hierdoor wat sneller. De Cortina E-U4 met middenmotor is veruit het meest gekozen. Dit type motor zit bij de trapas en verdeeld de elektrische ondersteuning perfect over beide wielen. Dan is er ook nog de keuze uit het aantal versnellingen. Dit varieert tussen 7 en 8 versnellingen. Het is maar net aan waar je genoeg aan hebt. Lange afstanden of bij routes waar je vaak moet stoppen, zijn meer versnellingen wenselijk.

De Cortina E-U4 versie waar wij het meest enthousiast over zijn, is degene met de Bosch Active Line middenmotor. Het paradepaardje onder de E-U4. Bosch staat bekend om kwaliteit en dat zien we ook bij deze fietsen terug. Krachtige ondersteuning en een lange levensduur. Ook is deze Cortina E-U4 uitgerust met Hydraulische velgremmen. Hiermee kan je betrouwbaar en krachtig vaart minderen, ook slijten ze niet snel. Met deze elektrische transportfiets kan je lange ritjes maken zonder ook maar een druppeltje zweet!

Cortina E-U4 family

Cortina heeft ook aan de gezinnen van Nederland gedacht! Speciaal voor de mama’s en papa’s die er samen met de kleine op uit willen, is er de Cortina E-U4 family transportfiets. Een hele mond vol, maar dit is dan ook een top fiets. Het stuur, zadel, standaard en stuurslot zijn allemaal aangepast om het plaatsen van 2 kinderzitjes zo makkelijk mogelijk te maken. Ze zijn ontworpen voor het zwaardere werkt. Ook hebben ze een lager frame, wat op en afstappen een stuk makkelijker maakt.

Cortina E-U4 kopen

Wil je een elektrische Cortina E-U4 transportfiets kopen? Dan wil je wel zeker zijn van wat je koopt natuurlijk. Je kan dan ook langskomen bij onze Superstore in Rotterdam. Hier kan je de fiets testen op de indoor testbaan. Online staan onze klantenservice toppers voor je klaar met alle informatie die je maar zou willen over deze elektrische fiets. De Cortina E-U4 is een populair model en zal dat ook zeker in de toekomst blijven!