3 producten

Omafiets 20 inch

Binnen 2 minuten de perfecte kinderfiets vinden?

De omafiets 20 inch is een model dat uitsluitend voor jongen kinderen gemaakt is. Zowel jongens als meisjes 20 inch kunnen genieten van een van deze mooie fietsen. Naar school, vriendjes of gewoon een tochtje met papa en mama. Het is allemaal leuker op een nieuwe fiets die ook nog eens perfect bij de wensen en lengte van uw kind past! De omafiets is een oud model, zoals de naam wellicht al doet vermoeden. Het design is dan ook niet veel veranderd sinds de tijd dat ze voor het eerst gemaakt werden. Dit wil zeggen dat het dus een design is wat de test der tijd heeft doorstaan! Destijds werden er geen omafietsen voor kinderen gemaakt, maar alleen voor volwassenen. De omafiets 22 inch is er dan ook later bijgekomen, maar is duidelijk geïnspireerd door deze degelijke fietsen. Overal op straat en waarschijnlijk het schoolplein kunt u deze fietsen tegenkomen. We hebben ook een breed assortiment aan meisjesfietsen 20inch.

nog niet helemaal zeker van of een omafiets iets is voor jouw kind? Bekijk dan onze algemene aanbod van 20 inch kinderfietsen.

De volgende maten zijn beschikbaar

Specificaties Omafiets 20 inch

De omafiets 20 inch is over het algemeen te herkennen aan een gebogen frame. De bovenste framebuis loopt van onder het stuur met een boog naar beneden. Hierdoor ontstaat er een dubbele framebuis constructie die de fiets erg stevig maakt. Een omafiets, en zeker in een kleinere inch maat, beschikt doorgaans niet over versnellingen. De dichte kettingkast, die er ook bijna altijd opzit,  is daarom erg handig, dit voorkomt namelijk dat uw broek of kleding tussen de ketting komt. Door de rechte zithouding is dit een zeer aangename fiets voor dagelijks gebruik. Door het gebruik van simpele, maar erg stevige onderdelen is dit ook nog eens een hele betaalbare fiets. Net als de rest van de onderdelen is de terug-trap rem erg stevig. Voor kinderen is dit vaak ook de beste manier om af te remmen. Sommige fietsen beschikken ook over een handrem.

Kenmerken van de omafiets 20 inch:

  • Gebogen frame
  • Stevige onderdelen
  • Lage prijs

De framemaat berekenen van een omafiets 20 inch

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een te grote omafiets 20 inch kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken, echter raden wij dit niet aan. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen.  Kinderen remmen in haast vaak ook met hun voeten op de grond af. Ze moeten dan niet op een te grote fiets zitten natuurlijk. Om er zeker van te zijn dat u de juiste 20 inch omafiets kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe fiets!