9 producten

Mountainbike 24 inch

Een mountainbike 24 inch is perfect voor uw zoon, of dochter natuurlijk, om lekker mee te crossen. Deze hippe kinderfietsen zijn helemaal in tegenwoordig. Een 24 inch mountainbike is niet alleen sportief, maar ook erg stoer! Op het schoolplein vallen deze mooie fietsen hoe dan ook op. Bovendien is de 24 inch MTB dan ook gemakkelijk terug te vinden. Het is ook hartstikke leuk om samen met uw kind een stukje te gaan fietsen. Bospaden, onverharde wegen of gewoon een rondje door de wijk. Op een mountainbike 24 inch kan het allemaal! Om van een mountainbike te kunnen genieten, zijn er dus niet perse bergen nodig.

24 inch mountainbike

Een 24 inch mountainbike is geschikt voor kinderen met een lengte tussen de 128 en 140cm. Vaak zijn dit kinderen tussen de 8 en 12 jaar, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het is belangrijk en bovendien veilig om 24 inch mountainbike uit te zoeken die goed bij de lengte van uw kind past. Op onze overzicht pagina kunt u alles lezen met betrekking tot het uitzoeken van de framemaat. Met een goed passende mountainbike kan er eindeloos door zand, modder of houtsnippers gecrost worden. Dit is ook te danken aan de bredere banden waarover de 24 inch mountainbikes beschikken. De brede banden en het grove profiel zorgen voor uitstekende grip tijdens de rit.  

Voordelen van een 24 inch mountainbike

  • Luxe specificaties
  • Altijd de laagste prijs
  • Voor naar school en in het bos
  • Comfortabel onderweg

Mountainbike 24 inch specificaties

De 24 inch varianten van een mountainbike mogen dan wel kinderfietsen zijn, de specificaties liegen er niet om. Neem bijvoorbeeld de verende voorvork op de meeste 24 inch mountainbikes. Deze zorgt er voor dat, ondanks alle sprongen en heuvel op de route, er toch comfortabel gereden kan worden. Overigens is een verende voorvork bij elke mountainbike een aanrader. Op onverharde wegen zorgen de hobbels in het wegdek vaak voor veel schokken. De verende voorvork vangt deze goed op zonder dat de grip op de weg verloren wordt. De wat luxere 24 inch mountainbikes beschikken ook over versnellingen. Langere afstanden en uit stiltand wegrijden worden zo een stuk makkelijker!  Aan veiligheid is uiteraard ook gedacht. Een mountainbike 24 inch beschikt doorgaans altijd over 2 handremmen. Dit kan zijn in de vorm van een V-brake, schijfrem of rollerbrake.

Andere mountainbikes in ons assortiment

 

Het onderhouden van een mountainbike 24 inch

Het zijn stevige fietsen, maar een 24 inch mountainbike goed onderhouden blijft belangrijk. Voor het goed functioneren van de versnellingen moeten ze afgesteld worden. Hierover hebben we een handleiding op onze website. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de handremmen. Als het frame van staal is, raden wij altijd aan het frame in te spuiten met blanke lak. Dit zorgt er voor dat oxidatie en dus roest veel minder snel en vaak voorkomt. Zo gaat de fiets nóg langer mee.

Bij Superfietsen bieden wij voor elke mountainbike 24 inch de aller laagste prijs. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaald en keuze heeft uit een uitgebreid assortiment!