112 producten

Fietsslot kopen

Wist je dat er jaarlijks meer dan een half miljoen fietsen worden gestolen? Een goed fietsslot kopen is dus zeker een goed idee voor iedere fietseigenaar. Wil je écht het zekere voor het onzekere nemen en je fiets laten verzekeren? Dan zul je een ART gekeurd ringslot nodig hebben.  Op superfietsen.nl hebben we een aantal van deze ART gekeurde ringsloten van het merk AXA. Bekijk onze andere fietsaccessoires.

Verschillende fietsloten

In ons assortiment vind je een ruim assortiment aan diverse soorten sloten. Zo hebben we onder andere stevige kettingsloten, ringsloten en insteeksloten. Onze fietsen komen vaak al met een voorgemonteerd ringslot. Hieronder vertellen we graag meer over de diverse fietssloten die je op onze site kunt vinden.

Kettingslot

Het kettingslot is bij iedereen wel bekend. Een groot voordeel van dit type fiets slot is dat je hiermee jouw fiets vast kunt leggen aan een paal of hek. Wij kunnen je aanraden dit zo hoog mogelijk te doen. Zo kunnen er geen zware voorwerpen gegooid worden op het slot om deze vervolgens te breken. Let er wel op dat de ketting hier lang genoeg voor is. Voor dit type slot geld, hoe dikker hoe moeilijker deze is door te knippen. Binnen ons assortiment aan kettingsloten vind je onder andere deze merken: Cortina, Altec, Abus en Axa.

Insteekslot

Naast diverse kettingsloten bieden we ook een aantal insteeksloten aan. Dit slot is een kettingslot die je in het ringslot van je fiets kunt vastzetten. Dit type slot vind je doorgaans op elektrische fietsen en fietsen uit het duurdere segment. Een insteekslot is bijvoorbeeld te gebruiken door deze op een paal te wikkelen en vervolgens vast te klikken in het ringslot van je fiets. Het grote voordeel van dit type slot is dat je maar 1 sleutel nodig hebt. Dat scheelt weer ruimte op je sleutelbos!

Beugelslot

Een beugelslot is een erg stevig slot. Hiermee kun je jouw fiets vast zetten aan een paal of hekwerk. Dit type slot is wat korter dan een ketting- of insteekslot en ook minder flexibel. Daarom kan het wat moeilijker zijn om met dit type fietsslot te werken. Toch is het beugelslot erg populair omdat deze toch stevig is, wat lichter in gewicht is en vaak iets goedkoper dan een kettingslot.

Kabelslot

Het kabelslot is een lichte versie van het kettingslot en wordt vaak ingezet voor de wat oudere of goedkopere fietsen. Net als Het kettingslot heeft het kabelslot het voordeel dat deze erg flexibel en makkelijk mee te nemen is. Daarnaast is een kabelslot ook lekker licht. In ons assortiment vind je kabelsloten met sleutelopening of kun je kiezen uit een cijferslot.

Vouwslot

Naast de bovengenoemde fietssloten verkopen wij ook vouwsloten. Vouwsloten zijn nóg makkelijker mee te nemen. Deze sloten zijn namelijk compact in te vouwen. Bij dit slot wordt ook altijd een houder meegegeven. Hiermee kun je dit vouwslot vastmaken aan je fiets. Wederom kun je met zo’n fietsslot je tweewieler vastzetten aan een paal, boom of hek. Zo kun je heel wat narigheid voorkomen!

Diefstal voorkomen met een stevig fietsslot

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Naast het aanschaffen van een stevig slot hebben we nog een aantal tips om de diefstal van je fiets te voorkomen.

- Maak gebruik van een ringslot én ketting, insteek, kabel of beugelslot.
- Parkeer je fiets zoveel mogelijk op een plekken waar je camera’s vind
- Maak de ketting van je fiets zo hoog mogelijk vast
- Zet je fiets waar mogelijk vast aan een paal of hek

Fiets slot, altijd snel geleverd

Op Superfietsen.nl vind je een ruim assortiment aan diverse sloten. Daarnaast leveren we ook snel. Plaats je een bestelling op een werkdag voor 16.00? Dan sturen wij je fietsslot de zelfde dag nog op!

Heb je nog een vraag of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met één van onze klantenservicemedewerkers.