Handleidingen en instructie video's

We snappen dat het monteren van een fiets niet voor iedereen kinderspel is. Vandaar dat we een handig overzicht van alle instructie video's en handleidingen hebben gemaakt. Zo weet je zeker dat je alle stappen van het monteren goed doorloopt!

Montage set

Montage set nodig? Alle gereedschap die je nodig hebt voor het monteren van een fiets in doos!

superfietsen montage set
 

Dit moet je weten voor dat je de fiets gaat monteren

Check je fiets goed voor het monteren 
Wanneer je de fiets hebt ontvangen zijn er nog een aantal onderdelen die je zelf moet monteren en afstellen. Je hebt er voor gekozen om de fiets zelf af te monteren, dit is een belangrijke en niet te onderschatten klus. De fiets is namelijk gemonteerd in de fabriek, maar het fijne afstellen moet nog gebeuren. Ook de reeds gemonteerde onderdelen moeten dus goed gecheckt worden.  Onze monteurs doen dit voor je wanneer een fiets rijklaar besteld.

Voor je begint, adviseren wij je om de fiets eerst na te lopen op eventuele schade of mankementen. Zitten deze erop, meld ze dan direct bij onze klantenservice voor je begint met de montage van de fiets. Eenmaal gemonteerd kan er geen aanspraak gemaakt worden op technische mankementen of lakschade. Wij kunnen namelijk daarna niet meer controleren waardoor de schade is ontstaan.

Om eventuele extra kosten te voorkomen, adviseren we voor montage zeker te weten dat dit de juiste fiets voor je is. Zet de fiets nog niet in elkaar als je niet weet of het de juiste maat is! En fiets wordt minder waard op het moment dat hij word gemonteerd. Als deze vervolgens weer gedemonteerd wordt voor retour, neemt de waarde alleen maar meer af. Niemand wil, voor de nieuwprijs, een fiets hebben waar al eerder aan gesleuteld is. Na het retourneren van een gebruikte fiets, wordt er naast de retourkosten waardevermindering toegepast. Deze waarde vermindering bedraagt minimaal €50,- .

Let op:
Bij het monteren en afstellen van beide banden is het belangrijk om de spaakspanning te controleren. Een goede spaakspanning draagt bij aan het voorkomen van een slag in het wiel. Wij adviseren je spaakspanning te laten controleren door je fietsenmaker. Wij geven bij een fiets besteld in doos geen garantie wanneer er een slag in het wiel zit.
Het afstellen van de remmen en versnellingen is een nauwkeurige klus. Je kan dit door de instructies te volgen zelf doen of ervoor kiezen je fietsenmaker dit te laten uitvoeren. Wij adviseren als je er voor kiest om zelf je remmen en versnellingen af te stellen dit te laten controleren door je fietsenmaker. Zo weet je zeker dat de remmen en versnellingen juist zijn afgesteld.


Handleidingen monteren fiets


Framenummer/serienummer van je fiets:

Ben je opzoek naar het framenummer? Dit is wat anders dan de framemaat, namelijk het serienummer van je fiets. Graag leggen we voor je uit waar je dit kan vinden.

Instructie video's

Hieronder vindt u diverse handige filmpjes die je kunnen helpen bij het juist afstellen en monteren van jouw nieuwe fiets. Een nieuwe fiets ontvangen, maar weet je niet hoe je het zadel en stuur moet afstellen? Wij leggen het je graag uit!

Derailleur afstellen

Van toepassing op andere de Altec Metro, Umit City en mountainbikes

Nexus 3 versnellingen afstellen

Onder andere van toepassing op de Altec Dutch en Altec Omega

Rollerbrakes afstellen

Onder andere van toepassing op de Alec Maxima en Altec Delta

Velgremmen afstellen

Onder andere van toepassing op de Altec Metro en Altec Dutch en veel kinderfietsenVoordrager monteren

Handig om te weten bij elke transportfietsFietsstandaard monteren

Parkeer je fiets overal stabielSpatborden monteren

Nooit meer last van rondvliegende modderVoorwiel monteren

Makkelijk en snel te monterenFietsverlichting monteren

Val goed op en fiets veilig in het donkerFietszadel monteren

Comfortabel op je fiets zittenTrappers / pedalen monteren

Belangrijk is dat je de linkse trapper linksom en de rechtertrapper rechtsom draaitFietsbel monteren

Laat iedereen weten dat je er aan komtLukt het toch niet ondanks de video's en handleiding?

Neem contact opsuperfietsen hulp