123 producten


Meisjesfiets

Binnen 2 minuten de perfecte kinderfiets vinden?

Een meisjesfiets is al beschikbaar voor kinderen vanaf 1,5 jaar, maar ook voor de meiden die al bijna op een volwassen fiets kunnen. Voor elke (klein)dochter bestaat er wel de juiste fiets. Of ze nu nog zijwieltjes nodig hebben, of juist al gemakkelijk zelf naar school kunnen kiezen. Bij Superfietsen is het aanbod ruim en divers! Kinderen houden van leuke patronen en wat speelsere kleuren dan volwassenen. Dit is dan ook goed terug te zien in het aanbod in deze categorie. Fietsen met roze bloemen, of juist een stoerder patroon met blauw tinten! De grotere 26 inch wielmaten lijken qua design vaak al erg veel op de volwassen fietsen. U kunt bij Superfietsen terecht voor meiden tussen de 1,5 en 16 jaar voor een perfecte meisjesfiets. Het frame van zo’n meisjesfiets kan bestaan uit aluminium of staal. Deze twee materialen worden veel gebruikt tijdens de productie van fietsen en hebben een aantal handige eigenschappen. Staal is zeer stevig en zorgt voor een robuuste fiets. Een meisjesfiets van aluminium is lichter qua gewicht en roestvrij. Nu zijn er veel meisjesfietsen om uit te kiezen, maar niet alleen meiden hoeven hier op de rijden natuurlijk. Het komt tegenwoordig ook veel voor dat jongens op een meidenfiets rijden. Het enige verschil is namelijk de middelste framebuis. Dit is louter ter decoratie en heeft verder geen functie. Bovendien zijn meisjesfietsen vaak te vinden in veel meer kleuren. Net die kleur die je wilt kan er zomaar tussen zitten! 

  • Ruim aanbod
  • Verschillende specificaties
  • Scherpe prijzen

Veilig onderweg met een nieuwe meisjesfiets

Fietsen gaat letterlijk met vallen en opstaan, zeker bij kinderen. Het is daarom belangrijk dat uw dochter altijd veilig onderweg kan zijn met haar stoere meidenfiets. Er zitten daarom op veel meisjesfietsen veiligheidsmaatregelen die er voor zorgen dat uw kind met een goed gevoel onderweg kan zijn. De dichte kettingkast maakt dat de vingers niet tussen de bewegende onderdelen van de fiets kan komen. Bovendien loopt het design van het frame hierop goed over. De remmen op een fiets zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel om te veiligheid te bevorderen. Een kinderfiets, dus ook een meisjesfiets, beschikt vaak over meerdere remmen. Dit kan dan een terugtraprem in combinatie met een handrem zijn, of twee handremmen. Zo kan er altijd tijdig vaart geminderd worden, of indien nodig een noodstop gemaakt worden.

Toch op zoek naar een jongensfiets?

Meisjesfietsen: Een ruim en divers aanbod

Een nieuwe fiets is voor elk kind leuk, ongeacht waar deze voor gebruikt gaat worden. Deze dames in wording hebben bij Superfietsen een groot assortiment om uit te kiezen. Er zijn niet alleen verschillende kleuren, maar ook veel modellen. Zo is er de transportfiets voor meisjes met handige voordragers en stoere uitstraling. De schooltas hoeft niet langer aan het stuur gehangen te worden, maar kan simpelweg op de voordrager geplaatst worden.  Een omafietsvoor meisjes staat bekend om het eenvoudige maar effectieve design. Deze fietsen zijn klassiek en tijdloos! De stadsfiets is een veel voorkomend model dat op de meeste schoolpleinen terug te vinden is. Grotere modellen beschikken vaak over een aantal versnellingen en snelbinders op de bagagedrager.

We beschikken over meisjesfietsen in veel maten. Zo hebben we meisjesfietsen 12 inch, 14 inch, 16 inch, 18 inch, 20 inch, 22 inch, 24 inch, en 26 inch

Omdat meisjes nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste frame maat te vinden. Voor kinderen is het belangrijk dat die fiets goed bij de lichaamslengte past. Bereken daarom op deze pagina de best passende framemaat. Je zou denken dat een fiets op de groei kopen een goed idee is. Op zich logisch, aangezien dat dat met kleding ook best prima kan. Echter is dat bij fietsen niet aan te raden. Kinderen remmen vaak nog instinctief af met hun voeten als ze net wat te snel gaan. Of plotseling hard moeten remmen wanneer er wat onverwachts gebeurd. Als een fiets dan te groot is, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Bekijk daarom goed welke maat het beste bij je dochter past! 

Kinderfiets 18 inch kopen

Wil je een kinderfiets 18 inch kopen? Dat is een geweldige keuze! Met een 18 inch fiets kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar genieten van hun ritjes. Ze zijn perfect voor het leren van evenwicht en het ontwikkelen van fietsvaardigheden. Kies een stevige en veilige fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Veel plezier met het vinden van de perfecte fiets!

 

Welke wielmaat moet ik kiezen voor een meisjesfiets?

De wielmaat van een meisjesfiets varieert doorgaans tussen 12 en 24 inch, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind. Over het algemeen worden kleinere wielmaten aanbevolen voor jongere kinderen en grotere wielmaten voor oudere kinderen.

 

Wat is het verschil tussen een meisjesfiets en een jongensfiets?

Het verschil tussen een meisjesfiets en een jongensfiets zit vaak in het ontwerp en de kleuren. Meisjesfietsen hebben doorgaans een vrouwelijker ontwerp, met lichtere kleuren, bloemmotieven of andere decoratieve accenten. Functioneel zijn ze echter vergelijkbaar.

 

Hoe kan ik de juiste maat meisjesfiets kiezen?

Het kiezen van de juiste maat meisjesfiets hangt af van de lengte van het kind. Je kunt de binnenbeenlengte van het kind meten en deze vergelijken met de maataanbevelingen van de fabrikant. Het is belangrijk dat het kind comfortabel kan zitten en met haar voeten bij de grond kan komen.

 

Moet ik een meisjesfiets met een mandje of accessoires kopen?

Het is niet verplicht om een meisjesfiets met een mandje of accessoires te kopen, maar dit kan wel een leuke toevoeging zijn. Mandjes zijn handig om kleine spullen of een tas in mee te nemen tijdens het fietsen. Het is afhankelijk van de voorkeur van het kind en de ouders.

 

Zijn er specifieke veiligheidsmaatregelen voor meisjesfietsen?

Ja, enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor meisjesfietsen zijn onder andere het dragen van een helm, het controleren van de remmen en bandenspanning, het gebruik van verlichting en reflectoren bij weinig licht, en het aanleren van verkeersregels en veilig fietsgedrag.