95 producten

Mountainbike kopen

Een Mountainbike is er voor de echte avonturiers! Als uitdagende routes u op het lijf geschreven zijn, zijn dit de voordelig mountainbikes die u zoekt. Hoewel de term “mountain” in de naam van de fiets zit, wordt deze zeker in Nederland niet alleen in de bergen gebruikt. Deze fietsen worden het meest gebruikt op onverharde wegen en off-road routes. Het wil ook vaak voorkomen dat mensen op een mountainbike naar hun werk of school fietsen. vaak over goede vering en meerdere versnellingen waardoor ze zeer comfortabel rijden. Stunts en sprongen zijn ook geen enkel probleem mocht u deze willen proberen op een van deze mountainbikes. Het bredere bandprofiel met diepere groeven zorgt voor een verhoogde grip op de ondergrond.

Voordelen mountainbike

  • Licht frame
  • Vering
  • Meerdere versnellingen
  • Goede wegligging

De mountainbike is ontstaan in de Amerikaanse staat Californië, maar is sindsdien over heel de wereld verspreid en erg populair geworden. Sinds de jaren ’70 is er echter veel veranderd, zo ook bij de productie en ontwikkeling van de mountainbike. Destijds waren het waaghalzen die hun eigen fietsen ombouwden tot mountainbikes. Door bredere banden toe te voegen was het makkelijker om over het strand of onverharde bospaden te fietsen. Tegenwoordig is het wel anders. Betere en lichtere materialen worden nu gebruikt in de productie van het frame. Ook wordt de vering steeds beter en worden klappen goed geïncasseerd. Versnellingen zijn bijna onmisbaar op een mountainbike. Bij het beklimmen van een heuvel op een fiets, komt de nodig spierkracht kijken. Deze kan geholpen worden door het gebruik van meerdere versnellingen. Zo bestaan er mountainbikes die over meer dan 30 versnellingen beschikken. De Mountainbike is uitgeroeid tot een waar begrip in de fietsenwereld. Met wedstrijden en kampioenschappen is de mountainbike niet meer weg te denken.

Ons mountainbike assortiment

Ook hebben we mountainbikes voor jongens en mountainbikes voor meisjes. Liever alle mountainbikes voor kinderen zien?

Specificaties mountainbike

Bij Superfietsen heeft u de keuze uit een veel verschillende mountainbikes. Dit type fiets kopen is misschien een hoop uitzoek werk. Daarom helpen wij u graag op weg! Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren, designs en specificaties. Een mountainbike is doorgaans ook geschikt voor kinderen. Omdat de wielmaat in de meeste gevallen 26 inch is, passen kinderen tussen de 10 en 14 jaar ook op dit type fiets. De wielmaat 26 inch mag dan wel de meest voorkomende zijn bij mountainbikes, er bestaan ook andere maten. Bent u benieuwd welke framemaat mountainbike bij jou past? Dan hebben we daar ook nog wat handige tips over! Het frame van een mountainbike bestaat uit één van de twee volgende materialen; staal of aluminium. Aluminium is lichter qua gewicht en is roestvrij. Handig wanneer u vaak door de modder of regen fietst. Staal maakt de fiets zwaarder, maar ook zeer stevig. Wat ook nog wel eens voor wil komen bij een Mountainbike is een full suspension frame. Dit wil zeggen dat, naast de voorvork, ook het frame verend is! Zo kan er altijd comfortabel gereden worden, ook als er sprongen en stunts gemaakt worden. Let er wel op dat dit onderdeel af en toe nagekeken moet worden. Zo heeft u nog langer plezier van de verende mountainbike.

Het aantal versnellingen ligt, zoals eerder besproken, vaak hoger dan op een reguliere stadsfiets. Dit heeft alles te maken met de taken die een voordelige mountainbike moet verrichten. Door goed gebruik te maken van de versnellingen zult u merken hoe fijn u zou kunnen fietsen. Bent u niet bekend met een fiets met aan beide kanten van het stuur versnellingsopties, dan is het aan te raden hier eerst meer over te lezen. Het kan namelijk even wennen zijn.

Tips onderhouden mountainbike

Om nog langer van de goedkope mountainbike te kunnen genieten, raden wij aan deze regelmatig te onderhouden. De fiets na gebruik schoonmaken is zeker geen overbodig luxe. Dit hoeft niet elke keer, maar af en toe met een sopje de fiets poetsen kan geen kwaad. Droog de mountainbike daarna wel goed af en zet deze het liefst op een droge plek neer. Elke maand de ketting en tandwielen smeren zorgt er voor dat ze soepel blijven draaien. Met een spuitbus of spuitfles is de olie gemakkelijk op de juiste plek te krijgen zonder dat het een klieder boel wordt. Draai de tandwielen en ketting een paar keer rond om te testen of het al soepel gaat. Gebruik niet te veel olie. De juiste bandenspanning zorgt voor een aangename rit en goed grip op het wegdek. Afhankelijk van de bandbreedte moet de spanning tussen de 1,5 en 2 bar zitten.

De remmen zijn ook belangrijk om regelmatig te controleren. Op elke fiets eigenlijk, maar zeker bij een mountainbike. Luister of er geen piep on zit en test ze door krachtig af te remmen. Als de mountainbike over vering beschik, wat in de meeste gevallen zo is, moet deze ook met enige regelmaat gecontroleerd worden. Dit heeft te maken met de druk op het veersysteem. Voor het bijpompen is een speciale pomp nodig. Omdat een mountainbike zwaardere routes aflegt dan een normale fiets, kunnen de moeren en bouten soms iets losser gaan. Draai alle bouten en moeren eens het half jaar weer vast, maar ook niet té vast. Breng de mountainbike eventueel naar de fietsenmaker als u zelf niet over de technische kennis beschikt.

Mountainbike onderhouden tips

  • Schoonmaken
  • Smeren en invetten
  • Juiste bandenspanning
  • Remmen afstellen
  • Vering afstellen
  • Bouten en moeren controleren

Mountainbike kopen?

Bij Superfietsen weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor een mountainbike. Wij bieden namelijk op elke fiets van Altec de laagste prijsgarantie! Mocht u een mountainbike ergens anders goedkoper vinden, krijgt u de fiets voor een nog lagere prijs én een gratis kettingslot voor de moeite! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen van een goedkope mountainbike kan genieten en nooit te veel betaald. Door de filters op de pagina te gebruiken, kunt u precies de mountainbike laten tonen die past bij uw wensen. Heef u een vraag of behoefte aan meer informatie? Schuw dan vooral niet contact met ons op te nemen. Als u een mountainbike voor 16.00 in doos besteld, wordt deze de volgende werkdag al bij u thuis geleverd! Als u gelijk weg wilt fietsen na ontvangst van de bestelling, bestaat ook de optie om de fiets rijklaar te laten leveren. U hoeft dan alleen nog de trappers in te draaien en het stuur recht te zetten. Wel zo gemakkelijk! 

 

Wat is het verschil tussen een mountainbike en een gewone fiets?

Het belangrijkste verschil tussen een mountainbike en een gewone fiets is het ontwerp en de functionaliteit. Mountainbikes zijn speciaal ontworpen voor offroad-terrein en hebben functies zoals vering, grovere banden, stevigere frames en een reeks versnellingen om om te gaan met ruw terrein en uitdagende omstandigheden.

 

Welke soorten mountainbikes zijn er?

Er zijn verschillende soorten mountainbikes, elk ontworpen voor specifieke rijstijlen en terrein. Enkele veelvoorkomende typen zijn cross-country (XC), trail, enduro, downhill en fatbikes. Elk type heeft specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende soorten offroad-rijden.

 

Welke maat mountainbike heb ik nodig?

De juiste maat mountainbike hangt af van je lengte, binnen beenlengte en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om een fiets te kiezen met een framegrootte en wielmaat die bij je past om comfortabel te kunnen rijden en optimale controle te hebben. Raadpleeg de maattabel op de website of vraag advies aan een specialist om de juiste maat te bepalen.

 

Zijn er mountainbikes voor beginners?

Ja, er zijn mountainbikes die speciaal zijn ontworpen voor beginners. Deze fietsen hebben vaak een meer vergevingsgezind ontwerp, zijn gemakkelijker te hanteren en zijn vaak iets betaalbaarder. Het is raadzaam om te beginnen met een basismodel en naarmate je vaardigheden en ervaring toenemen, kun je overstappen naar geavanceerdere modellen.

 

Hoe kan ik mijn mountainbike onderhouden?

Het onderhouden van je mountainbike is belangrijk om de prestaties en duurzaamheid ervan te waarborgen. Enkele onderhoudstaken zijn het regelmatig reinigen van de fiets, het controleren van de bandenspanning, het smeren van de ketting, het controleren van de remmen en het inspecteren van de vering. Het is ook raadzaam om periodiek een volledige controle en servicebeurt te laten uitvoeren door een professionele fietsenmaker.

 

Opzoek naar een premium merk mountainbike? Dan is een Cube fiets wellicht de Cube mountainbike voor jou of de Cube Aim Mountainbikes! Niet opzoek naar een mountainbike? Maar opzoek naar een elektrische fiets? Misschien is een elektrische fiets van Cube wel wat voor jou!