113 producten

Fietszadel

Een fietszadel heeft een groot aandeel in jouw fietsplezier. Wanneer het zadel op je fiets niet lekker zit of kapot gaat, is het snel tijd voor een nieuwe. Waarschijnlijk kent iedereen wel het nare gevoel van een gescheurd zadel dat nat is geworden in de regen. Een fietszadel van goede kwaliteit helpt deze narigheid voorkomen. Naast dat een fietszadel lekker moet zitten, is het ook mooi wanneer deze goed bij de stijl van je fiets past. Daarom heeft Superfietsen een breed assortiment aan fietszadels. In deze categorie zie je veel verschillende merken, kleuren en modellen. Het ligt natuurlijk ook aan je eigen voorkeur welk fietszadel het beste bij jou past. Al onze andere fietsaccessoires bekijken?

Verschillende soorten fietszadels

Een fietszadel moet ondersteuning bieden tijdens de rit. Als je vaak korte afstanden fietst, bijvoorbeeld voor een boodschap, is een dik gelzadel erg fijn. Op langere afstanden wil je wat meer ondersteuning. Het klinkt misschien tegendraads, maar een wat steviger zadel is dan beter. Je bekken moeten de juiste ondersteuning krijgen. Op een langere afstand ga je dus sneller last krijgen als het zadel te zacht is. Hierin zak je te veel weg, wat voor instabiliteit zorgt. Vergelijk het een beetje met een te zachte bank waar je in zakt!

Fietszadel dames

Een goed fietszadel voor dames is belangrijk voor een comfortabele rit. Zeker wanneer je regelmatig de fiets pakt, moet je natuurlijk wel lekker zitten. Een fietszadel voor dames dat lekker zit, voorkomt pijn of schaafplekken tijdens het fietsen. Fietszadels voor dames zijn er in veel verschillende modellen en merken beschikbaar. Zo zit er altijd wel eentje tussen die perfect bij de stijl van je fiets past. Een dames fietszadel is te herkennen aan de bredere achterkant en kortere punt. Ook beschikken ze over meer padding. Kwaliteit staat bij Superfietsen voor op! Onze fietszadels voor dames beschikken dan ook over een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Fietszadel heren

Net als de dames, willen heren natuurlijk ook lekker zitten onderweg. Zadelpijn wil je ten alle tijden voorkomen natuurlijk. Zeker als je vaak de fiets pakt, of langere afstanden moet leggen. Een passend herenzadel moet niet alleen goed bij je fiets passen, maar ook bij jou. Daarom zorgen wij er voor dat je altijd genoeg te kiezen hebt! Zowel in kleur, merk, vorm en prijs hebben we veel verschillende opties. Een fietszadel voor heren is te herkennen aan een langere punt en een smallere achterkant. In tegenstelling tot een dameszadel, heeft een herenfietszadel wat minder padding. Ze zitten nog wel erg lekker!

Fietszadel kopen 

Als je een fietszadel wilt kopen ben je bij Superfietsen aan het goede adres. Zoals zojuist aangegeven is het aanbod aan verschillende zadels die je kan kopen erg groot. Wil je advies bij het zoeken naar een specifiek zadel of gewoon wat meer informatie? Onze klantenservice toppers staan voor je klaar met raad en daad. Je kan eventueel ook langskomen bij onze Super Store in Rotterdam om verschillende fietsen en dus fietszadels te komen testen. Dan weet je precies welke het beste bij jou wensen en rijstijl past!