4 producten

Bakfiets

Met een Bakfiets is het doen van boodschappen voor het hele gezien samen met de kinderen geen enkel probleem. Dit kan op een standaard fiets een heel karwei zijn, echter niet in een bakfiets! Zware tassen kunnen eenvoudig in de bak en het is ook mogelijk kinderen op een veilige manier te vervoeren. Bovendien kunt u de auto wat vaker laten staan en scheelt het brandstof en dus geld! Bakfietsen zijn tegenwoordig helemaal in. U zult er vast wel een paar tegen komen, zeker in de grotere steden. Van oorsprong zijn bakfietsen ontwikkeld voor slagers, groenteboeren, bakkers, etc. Zij waren op zoek naar een effectief en goedkoper alternatief voor de auto. Destijds waren deze namelijk lang niet zo alom aanwezig als tegenwoordig. Toen de auto’s en bestelbusjes voor iedereen toegankelijk werden, raakten de bakfietsen een beetje in de vergetelheid. Maar toen steeds meer mensen er achter kwamen dat het ook een goede manier van transport voor mensen is, steeg de verkoop enorm!

  • Veel laadruimte
  • Comfortabel voor kinderen
  • Ook als e-bike beschikbaar

Kenmerken van een bakfiets

Natuurlijk kunt u een bakfiets herkennen aan de bak. Echter zijn er veel dingen die van invloed zijn op de manier waarop bakfietsen rijden. Ter bevordering van de veiligheid zitten er in een bakfiets die bedoeld is voor kinderen altijd veiligheidsgordels. Het is niet verstandig om meer kinderen in de bakfiets mee te nemen dan dat er gordels aanwezig zijn. Op sommige bakfietsen zit soms ook een bagagedrager waardoor de ruimte voor spullen nog groter wordt. Omdat een bakfiets een hele investering kan zijn, is het belangrijk dat u beschikt over een goede kwaliteit fiets. Bij Superfietsen staan we dan ook garant voor elke bakfiets die we bij u leveren. Vaak bestaat er een onderscheid tussen een bakfiets met 2 of 3 wielen. De tweewieler bakfietsen zijn lichter, wendbaarder en smaller. Een driewieler daarentegen is ruimer, stabieler en kunnen geparkeerd worden waar ze staan.

Onderweg met comfort

Een bakfiets kan wat lastiger zijn in de omgang dan een reguliere fiets. Wellicht dat u door het extra gewicht afziet van langere afstanden? Dit hoeft echter niet het geval te zijn wanneer u een elektrische bakfiets van Superfietsen koopt. Met meerdere rijstanden, versnellingen en hoogwaardige remmen zijn dit fietsen waarmee u zult willen blijven rijden. Door de elektrische trapondersteuning is het mogelijk een zware lading met gemak meer te nemen. In de drukke steden is dit een goed alternatief voor het wegbrengen van de kids. Zeker als u op de terugweg ook nog boodschappen moet doen bijvoorbeeld! Wanneer u behoefte heeft aan wat meer informatie over een bepaald model bakfiets, neem dan gerust contact met ons op!