188 producten

E-bike kopen

Op zoek naar een elektrische fiets die bij jou past?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, biedt je een aantal voordelen waar een auto niet aan kan tippen! Al een tijd lang zijn deze e-fietsen aan een opmars bezig door heel Nederland. Niet alleen ouderen, maar alle leeftijdsgroepen maken gebruik van dit soort fietsen. Voor de langere afstanden is een e-bike dan ook uitermate geschikt. Met behulp van de trapondersteuning is het mogelijk om deze afstanden af te leggen zonder dat je er ook maar iets van merkt. De elektrische motor blijft gedurende de hele rit werken om er voor de zorgen dat je comfortabel onderweg bent. Het lijkt net alsof je altijd wind mee hebt! Een elektrische fiets kopen is een duurzame investering met een hoop voordelen. De aanschafprijs ligt ook wel hoger dan bij een reguliere fiets, maar uiteindelijk ben je een stuk goedkoper uit dan met een auto. Ritjes van 15 min worden door veel mensen met de auto gedaan. Nu is dit niet erg, maar op een e-fiets kan deze afstand ook makkelijk overbrugd worden.  Bovendien ontloopt je de files en verbruik je geen druppeltje benzine, wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu. Omdat een e-bike fiets een investering is, doe je er goed aan een extra slot aan te schaffen bij uw aankoop.

Wat is een elektrische fiets?

Bij een e-bike kopen komt veel kijken. Een e-bike beschikt natuurlijk over een elektrische motor. De kan op verschillende plekken in jouw fiets geplaatst zijn. De verschillende varianten zijn de: voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Een goedkope e-bike met een voorwielmotor is vaak simpel, robuust en effectief. Deze motorpositie is te combineren met verschillende type versnellingen en is vaak scherper geprijsd. De trapondersteuning begint gelijk te werken wanneer je deze aanzet. In het begin kan het voelen alsof de fiets je een beetje naar vore trekt, maar hier wen je snel aan. Een e-bike met middenmotor is de laatste ontwikkeling op het gebied van fietsen. Dit type motor heeft namelijk geen van de nadelen van een voor- of achterwielmotor. Het zwaartepunt van deze elektrische fietsen ligt in het midden, wat de stabiliteit ten goede komt. Ook zit er een ingebouwde krachtmeter in de trapas en gaan deze fietsen langer meer volgens Bosch. Wil je altijd een duwtje in de rug krijgen? Dan is een elektrische fiets met achterwielmotor helemaal iets voor jou! De aandrijving zit in het achterwiel, net als bij een reguliere fiets dus. Het geluid van de motor zit achter je waardoor je dit bijna niet zult merken. Het nadeel is dat deze vorm van motoren gevoeliger is voor slijtage dan de ander twee opties. De meeste elektrische fietsen van ons beschikken over een ART gekeurd ringslot. Hiermee kun je een fietsverzekering afsluiten.

De voordelen van een elektrische fiets.

Even samengevat waarom een elektrische fiets zo geweldig is. Er zijn nog veel meer voordelen, maar deze steken er wat ons betreft boven uit! Je ben heel erg comfortabel onderweg, ook op de lange afstanden. Door de elektrische ondersteuning op je e-bike ben je vliegensvlug op je plaats van bestemming. En dat zonder een druppel zweet! Ook bespaar je op benzine en OV kaartjes. Die worden steeds duurder, terwijl veel afstanden ook makkelijk op een elektrische fiets af te leggen zijn. Bovendien stoot je geen uitlaatgassen uit, veel beter voor het milieu dus. Als je zelf ook nog mee trapt en de ondersteuning niet maximaal aan zet, gaat je accu veel langer mee. Zet je de ondersteuning toch aan, dan ben je alsnog gezonder bezig dan met de auto. 

Welke types E-bike?

Bij Superfietsen kun je kiezen uit verschillende modellen elektrische fietsen. Iedereen slaagt hier voor de perfecte e-bike! De e-bike rijklaar ontvangen is bij ons standaard!. De remmen en versnellingen worden dan ook helemaal afgesteld. Je hoeft zelf alleen maar de trappers in te draaien en het stuur recht te zetten. Een van de meest populaire keuze zijn de elektrische fietsen van Cortina en elektrische fat bikes van Knaap. Bij Superfietsen kun je kiezen uit de volgende categorieën:

Elektrische transportfiets

De elektrische transportfiets is erg populair. Dat komt mede dankzij het handige voorrekje! Hierop je eenvoudig je zware bagage kwijt. Daarom is dit type e-bike ook erg populair onder bijvoorbeeld studenten. Daarnaast kun je de elektrische transportfiets ook nog eens leuk personaliseren door middel van een leuke mand of krat naar keuze.

Elektrische damesfiets

Binnen ons assortiment vind je diverse elektrische damesfietsen van hoog aangeschreven merken zoals Cortina, Qwic en Victoria in damesmodel. Wil je liever een prima dames e-bike met een lage prijs? Dan kunnen we de e-bikes van Vogue of Altec aanraden.

Elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfiets is zowel voor de dagelijkse als de langere ritten goed in te zetten. Zo vermijd je meteen die drukke files! In ons assortiment vind je diverse stads e-bikes met verschillende specificaties en in verschillende kleuren. Er zit dus zeker ook iets voor jou tussen. De elektrische fietsen van Tenways, Cowboy, zoals de Cowboy Cruiser, de Cowboy Cross en Cube passen perfect in deze categorie. Luxe, stijlvol en boordevol rijplezier. 

Elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets is een uitkomst voor iedereen die veel met het ov reist en daarnaast ook graag de fiets pakt. De elektrische vouwfiets mag namelijk gratis mee in de bus, tram, metro en trein. Daarnaast is dit type model erg makkelijk op te bergen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een kleine berging hebt.

Elektrische herenfiets

We hebben net al de elektrische damesfiets benoemd, maar we zijn de heren natuurlijk ook niet vergeten. We hebben namelijk ook heel wat mooie elektrische fietsen in herenmodel. Zo kun je kiezen uit verschillende merken, kleuren en specificaties. Kijk dus even goed rond!

Elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets is zeer populair onder ouders met meerdere jonge kinderen. Deze kunnen namelijk gezellig plaatsnemen in de laadbak. Naast kinderen, kun je natuurlijk ook lekker veel spullen kwijt in deze bak. Ondanks dat deze fiets dan wat zwaarder is, zul je door de elektrische trapondersteuning nog steeds comfortabel kunnen fietsen.

Elektrische moederfiets

Natuurlijk vergeten we de elektrische moederfiets niet! Dit model is zeer handig voor iedereen die een e-bike wilt met daarop 1 of 2 kinderzitjes. Daarnaast is het design van deze e-bike aangepast om moeder én kind veilig en comfortabel te vervoeren.

Speed pedelecs

Wil je graag met 45 km/u naar je plaats van bestemming fietsen? Dan is een speed pedelec echt wat voor jou.

 

Elektrische fiets keuzehulp

Uiteraard zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat iedereen genoeg keuze heeft. Kies je voor een duurder segment of wil je graag een goedkope elektrische fiets? Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een fiets met de juiste toepassing. Wil je veilig jouw kindje vervoeren dan is een elektrische moederfiets een verstandige optie. Op zoek naar een aanbieding voor je elektrische fiets? Of ga je toch liever voor een populaire fatbike

Elektrische fiets tegen een laagste prijsgarantie kopen
Op Superfietsen.nl koop je jouw e-bike met een laagste prijsgarantie. Erg fijn, want zo weet je dat je nooit teveel betaald voor je nieuwe fiets! Daarnaast leveren we ook ontzettend snel en maken we jouw elektrische fiets kosteloos rijklaar. Dit betekend dat je niet zelf nog hoeft te sleutelen. 

Voor persoonlijk advies of andere vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Een e-bike bestellen? Je geniet bij Superfietsen van minimaal 2 jaar garantie op elke goedkope elektrische fiets! 

 

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets die is uitgerust met een elektrische motor die ondersteuning biedt bij het trappen. Hierdoor kunnen fietsers gemakkelijker langere afstanden afleggen en heuvels beklimmen.

 

Hoe werkt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets maakt gebruik van een elektromotor die wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. De motor biedt trapondersteuning wanneer je begint met trappen. Sensoren meten je trapkracht en activeren de motor om extra vermogen toe te voegen.

 

Wat is het bereik van een elektrische fiets?

Het bereik van een elektrische fiets hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij, de ondersteuningsstand, het terrein en het gewicht van de fietser. Over het algemeen hebben moderne elektrische fietsen een bereik tussen de 40 en 120 kilometer op één acculading.

 

Hoe lang duurt het om een elektrische fiets op te laden?

De laadtijd van een elektrische fiets varieert afhankelijk van het type batterij en de oplader. Over het algemeen duurt het opladen van een volledig lege batterij tussen de 3 en 6 uur. Sommige snelladers kunnen de laadtijd verkorten tot ongeveer 1-2 uur.

 

Moet ik een helm dragen op een elektrische fiets?

De regels met betrekking tot het dragen van een helm op een elektrische fiets verschillen per land en regio. In sommige gebieden is het dragen van een helm verplicht, vooral bij hogere snelheden of voor bepaalde leeftijdsgroepen. Het wordt echter altijd sterk aanbevolen om een helm te dragen voor je eigen veiligheid, ongeacht de wettelijke vereisten.