46 producten

Assortiment fietsverlichting

(Extra) fietsverlichting is nooit overbodig! Wist je dat zo’n 20% van alle verkeersongelukken plaatsvinden in het donker? Gelukkig kun je heel wat narigheid voorkomen wanneer je gebruik maakt van de juiste fietsverlichting. Liever alle fietsaccessoires bekijken?

Veilig onderweg met een fietslamp

Misschien herken je het wel, je kijkt uit het raam en voor je het weet is het volledig donker buiten. Dit geldt natuurlijk ook voor de fietspaden. Zeker in de winter is het erg slim om extra aandacht aan dit punt te besteden. Een ongeluk kan namelijk in een klein hoekje zitten. Gelukkig wordt de kans op een verkeersongeval een stuk kleiner wanneer je gebruik maakt van een goede fietslamp. Daarnaast zou je ook wat extra lichtjes aan kunnen schaffen. Wist je bijvoorbeeld dat de kans op een ongeval in het donker met 17% afneemt wanneer je goed zichtbaar bent? Een fietslamp is dus helemaal niet zo’n gekke investering.

De regels omtrent fietsverlichting

Je weet waarschijnlijk wel dat het verplicht is om je fietslamp in het donker aan te zetten, maar misschien zijn er nog een aantal andere regels waar je nog niet van op de hoogte was.  Zo gelden er bijvoorbeeld andere regels voor vaste fietsverlichting en voor losse fietsverlichting. Wij benoemen ze allemaal voor je; zo bespaar je flink op een mogelijke boete.

De regels omtrent vaste fietsverlichting:
- Zet je fietslamp aan wanneer het donker of mistig is buiten
- Vaste lampen mogen niet knipperen
- De lichtbundel moet recht voorruit schijnen
- Het achterlicht moet rood van kleur zijn
- Het voorlicht mag alleen een gele of witte kleur hebben

Onder vaste fietsverlichting vallen alle type lampen die je vastmaakt aan je fiets.

De regels omtrent losse fietsverlichting:
- Zorg ervoor dat de lampjes goed zichtbaar zijn en dus niet geblokkeerd worden door bijvoorbeeld een uitstekend onderdeel van de fiets
- De lampjes mogen vastgemaakt worden aan je kleding, maar moeten wel bevestigd worden op het bovenlichaam. Armen en het hoofd niet meegerekend.
- De lichtbundel moet zicht recht voorruit projecteren
- Het licht aan de voorkant van de fiets mag alleen een witte of gele kleur hebben
- Het achterlicht moet rood van kleur zijn

Rij je met je fiets toch in het donker? Dan riskeer je een boete van €55. Zonde, want met een fietslamp ben je een stuk goedkoper uit. Zorg er dus liever voor dat je fietsverlichting in orde is. 

Fietsverlichting kopen

Liever voorzichtig dan achteraf spijt! Voorkom ongelukken en koop de juiste fietsverlichting. Binnen Superfietsen hebben we een divers assortiment aan de beste fietslampen. Deze voldoen aan alle bovenstaande regels. Geen boete voor jou dus.

Bestel je jouw fietsverlichting bij ons? Dan geniet je van een supersnelle levering. Zo kun je snel veilig op pad in het donker.

Heb je nog een vraag of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met ons! We helpen graag.