Yepp

Yepp is een merk dat garant staat voor de veiligheid van jou en natuurlijk je kindje! Samen een fietstocht maken is het mooiste wat er is. Daarom wil Yepp er dan ook alles aan doen dit zo onvergetelijk mogelijk te maken. Met een Yepp kinderzitje ben je verzekerd van een veilig maar vooral ook comfortabele rit. Mede hierom is Yepp zo ongekend populair bij de fietsende ouders van Nederland. Grote kans dat je al vaak een kinderzitje van Yepp bent tegen gekomen zonder dat je het door hebt gehad. Het moederbedrijf van Yepp, GMG, maakt al sinds 1934 kinderzitjes en fietsstoeltjes. Dat ze inmiddels weten waar ze het over hebben is zacht uitgedrukt! Sinds 2009 is het merk Zwedese Yepp in het leven geroepen en stond de fietsstoeltjes markt op zijn kop. Dit komt omdat Yepp gebruikt maakt van de laatste technieken en moderne designs. Ze zijn dan ook bekroond met diverse prijzen voor duurzaamheid en veiligheid. Het productieproces bestaat zoveel mogelijk uit recyclebare materialen. Zo proberen ze de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Alle Yepp kinderzitjes worden uitvoerig getest en pas daarna komen ze op de markt. Veiligheid gegarandeerd dus!

Veilige Yepp fietsstoel

Een Yepp kinderzitje moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen voordat ze er ook maar aan denken het product op de markt te brengen. Bij Yepp werken natuurlijk vaders en moeders. Die willen net als jij, niets liever dan het beste voor hun kleine. Yepp beschikt over een eigen testcenter waar elk product doorheen moet gaan. Hier komen de genieën van Yepp met innoverende ideeën die de fietsstoeltjes nog veiliger maken. Zo zorgen ze er voor dat ze altijd voldoen aan strenge internationale veiligheidseisen. Neem bijvoorbeeld het TÜV-keurmerk! Zo beschikt elk Yepp kinderzitje over een veiligheidsgordel. In veel gevallen heeft deze veiligheidsgordel 5 bevestigingspunten in plaats van 3. Om helemaal zeker te zijn, kan je ook nog een helm op doen bij je kind. 

Welk Yepp kinderzitje past bij mij

Dat Yepp zitjes veilig en duurzaam zijn, is absoluut geen belemmering voor het gebruiksgemak. Iedereen kan een Yepp fietsstoetje monteren en veilig in gebruik nemen. In een handomdraai zit het stoeltje er op en ook weer af. Als je benieuwd bent of hele jonge kinderen ook al op de fiets mee kunnen, hebben we goed nieuws voor je! Een Yepp kinderzitje is al geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. Met een baby is het dus al mogelijk om een lekker rondje te gaan fietsen samen. Wel raden de experts van Yepp aan om bij kinderen onder de 1 jaar een kinderarts te raadplegen. Zo weet je 100% zeker dat er niks mis kan gaan. De maximale leeftijd ligt rond de 6 jaar. Echter is het belangrijker om te letten op het lichaamsgewicht. Dit mag maximaal 22kg bedragen wil je kind nog veilig in een Yepp kindertje passen.Zowel voor voorop als achterop de fiets heeft Yepp genoeg zitjes om uit te kiezen. De Yepp Maxi achterzitje is perfect voor op een bagagedrager, deze passen op bijna alle volwassen fietsen. Wanneer je over een moederfiets beschikt, past er ook op het stuur een Yepp kinderzitje. Hiervoor is de Yepp Mini voorzitje lijn bestemt! Met gordels en een beugel om aan vast te houden, extra veilig dus.

Hoe bevestig je een Yepp kinderzitje?

Een Yepp zitje is op 3 manieren op een fiets te bevestigen. Zo is de Yepp easyfit. Het zit hem al in de naam, dit is een fluitje van een cent! Deze bevestiging is op zowat elke eenvoudig bagagedrager vast te maken. De montage gaat met een klik een draai en nog een klik. Zowel op moederfiets als normale damesfietsen, makkelijker kan niet! De tweede manier is een zadelbuisbevestiging. Deze is met een adapter eenvoudig vast te maken aan het frame, net zonder het zadel. Deze adapter past op een frame met een breedte tussen de 28 en 40 mm. Hiervoor hoef je overigens niks extra’s te kopen, deze zit inbegrepen! De laatste manier is voor de Yepp kinderzitjes die voorop de fiets moeten. De Yepp Mini kan gemonteerd worden op een stal stuurpen met een diameter van 20-28 mm. Het materiaal om te bevestigen wordt meegeleverd!

Yepp Kinderzitje kopen

Een Yepp kinderzitje is eenvoud en snel te bestellen! Bij Superfietsen staan we altijd voor om al je vragen te beantwoorden. Zo kan je goed geïnformeerd een keuze maken over het beste kinderzitje. Yepp heeft ook nog veel leuke accessoires die bij een achterzitje passen. Bijvoorbeeld een extra kussentje, verlichting en extra bevestigingsmateriaal.