306 producten

Hulp nodig met kiezen? Wij helpen je graag met onze keuzehulp. Doe de keuzehulp

Elektrische fiets kopen

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, biedt u een aantal voordelen waar een auto niet aan kan tippen! Al een tijd lang zijn deze e-fietsen aan een opmars bezig door heel Nederland. Niet alleen ouderen, maar alle leeftijdsgroepen maken gebruik van dit soort fietsen. Voor de langere afstanden is een e-bike dan ook uitermate geschikt. Met behulp van de trapondersteuning is het mogelijk om deze afstanden af te leggen zonder dat u er ook maar iets van merkt. De elektrische motor blijft gedurende de hele rit werken om er voor de zorgen dat u comfortabel onderweg bent. Het lijkt net alsof u altijd wind mee heeft! Een elektrische fiets kopen is een duurzame investering met een hoop voordelen. De aanschafprijs ligt ook wel hoger dan bij een reguliere fiets, maar uiteindelijk bent u eens stuk goedkoper uit dan met een auto. Ritjes van 15 min worden door veel mensen met de auto gedaan. Nu is dit niet erg, maar op een e-fiets kan deze afstand ook makkelijk overbrugd worden.  Bovendien ontloopt u de files en verbruikt u geen druppeltje benzine, wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu. Omdat een e-bike fiets een investering is, doet u er goed aan een extra slot aan te schaffen bij uw aankoop.

Wat is een elektrische fiets?

Bij een e-bike kopen komt veel kijken. Een e-bike beschikt natuurlijk over een elektrische motor. De kan op verschillende plekken in uw fiets geplaatst zijn. De verschillende varianten zijn de: voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Een goedkope e-bike met een voorwielmotor is vaak simpel, robuust en effectief. Deze motorpositie is te combineren met verschillende type versnellingen en is vaak scherper geprijsd. De trapondersteuning begint gelijk te werken wanneer u deze aanzet. In het begin kan het voelen alsof de fiets u een beetje naar vore trekt, maar hier went u snel aan. Een e-bike met middenmotor is de laatste ontwikkeling op het gebied van fietsen. Dit type motor heeft namelijk geen van de nadelen van een voor- of achterwielmotor. Het zwaartepunt van deze elektrische fietsen ligt in het midden, wat de stabiliteit ten goede komt. Ook zit er een ingebouwde krachtmeter in de trapas en gaan deze fietsen langer meer volgens Bosch. Wilt u altijd een duwtje in de rug krijgen? Dan is een elektrische fiets met achterwielmotor helemaal iets voor u! De aandrijving zit in het achterwiel, net als bij een reguliere fiets dus. Het geluid van de motor zit achter u waardoor u dit bijna niet zult merken. Het nadeel is dat deze vorm van motoren gevoeliger is voor slijtage dan de ander twee opties.

Voordelen van een e-bike

  • Comfortabel onderweg 
  • Hoogwaardige onderdelen
  • Ook perfect voor lange afstanden

Een e-bike van Superfietsen

Bij Superfietsen kunt u kiezen uit verschillende modellen elektrische fietsen. Iedereen slaagt hier voor de perfecte e-bike! De e-bike rijklaar ontvangen is bij ons ook een optie. De remmen en versnellingen worden dan ook helemaal afgesteld. U hoeft zelf alleen maar de trappers in te draaien en het stuur recht te zetten.  Bij Superfietsen kunt u kiezen uit de volgende categorieën:

Uiteraard zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat iedereen genoeg keuze heeft. Kiest u voor een duurder segment of wilt u graag een goedkope elektrische fiets? Voor persoonlijk advies of andere vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Een e-bike bestellen? U geniet bij Superfietsen van minimaal 2 jaar garantie op elke goedkope elektrische fiets!