Elektrische fietsen voor iedereen

137
Een elektrische fiets is niet allen handig, comfortabel en luxe, maar ook nog eens duurzaam en veel beter voor het milieu.
Lees meer
Sorteer op:
Sale
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Betaal in termijnen of achteraf
  • Niet goed Geld terug*
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Betaal in termijnen of achteraf
  • Niet goed Geld terug*
Sale
Sale
Sale

Elektrische fiets

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, biedt u een aantal voordelen waar een auto niet aan kan tippen! Al een tijd lang zijn deze fietsen aan een opmars bezig door heel Nederland. Niet alleen ouderen, maar alle leeftijdsgroepen maken gebruik van dit soort fietsen. Voor de langere afstanden is een elektrische fiets uitermate geschikt. Met behulp van de trapondersteuning is het mogelijk om deze afstanden af te leggen zonder dat u er ook maar iets van merkt. De elektrische motor blijft gedurende de hele rit werken om er voor de zorgen dat u comfortabel onderweg bent. Het lijkt net alsof u altijd wind mee heeft! Een elektrische fiets is een duurzame investering met een hoop voordelen. De aanschafprijs ligt ook wel horen dan bij een reguliere fiets, maar uiteindelijk bent u eens stuk goedkoper uit dan met een auto. Ritjes van 15 min worden door veel mensen met de auto gedaan. Nu is dit niet erg, maar op een e-bike kan deze afstand ook makkelijk overbrugd worden.  Bovendien ontloopt u de files en verbruikt u geen druppeltje benzine, wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu. Omdat een elektrische fiets een flinke investering is, doet u er goed aan een extra slot aan te schaffen bij uw aankoop.

elektrische fiets

De motor van een elektrische fiets

Een elektrische fiets beschikt natuurlijk over een elektrische motor. De kan op verschillende plekken in uw fiets geplaatst zijn. De verschillende varianten zijn de: voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Een e-bike met een voorwielmotor is vaak simpel, robuust en effectief. Deze motorpositie is te combineren met verschillende type versnellingen en is vaak scherper geprijsd. De trapondersteuning begint gelijk te werken wanneer u deze aanzet. In het begin kan het voelen alsof de fiets u een beetje naar vore trekt, maar hier went u snel aan. Een elektrische fiets met middenmotor is de laatste ontwikkeling op het gebied van fietsen. Dit type motor heeft namelijk geen van de nadelen van een voor- of achterwielmotor. Het zwaartepunt van deze fietsen ligt in het midden, wat de stabiliteit ten goede komt. Ook zit er een ingebouwde krachtmeter in de trapas en gaan deze fietsen langer meer volgens Bosch. Wilt u altijd een duwtje in de rug krijgen? Dan is een elektrische fiets met achterwielmotor helemaal iets voor u! De aandrijving zit in het achterwiel, net als bij een reguliere fiets dus. Het geluid van de motor zit achter u waardoor u dit bijna niet zult merken. Het nadeel is dat deze vorm van motoren gevoeliger is voor slijtage dan de ander twee opties.

  • Comfortabel onderweg 
  • Hoogwaardige onderdelen
  • Ook perfect voor lange afstanden

Een e-bike van Superfietsen

Bij Superfietsen kunt u kiezen uit verschillende modellen elektrische fietsen. Iedereen slaagt hier voor de perfecte e-bike! Zo bestaan er bijvoorbeeld elektrische transportfietsen, elektrische moederfietsen en elektrische stadsfietsen. Uiteraard zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat iedereen genoeg keuze heeft. Voor persoonlijk advies of andere vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!