180 producten

Damesfiets 28 inch 

Op zoek naar een damesfiets die bij jou past?

Een damesfiets van 28 inch is leverbaar voor elke smaak, dus zeker ook voor die van jou! Het aanbod is enorm groot. Om te beginnen is er de keus tussen een elektrische fiets of een damesfiets zónder trapondersteuning. Daarnaast zijn veel verschillende modellen, van sportief tot klassiek. Heb je een voorkeur voor een bepaald merk, dan kun je daar ook eenvoudig op zoeken door te filteren op merk. Ook kun je zoeken binnen een bepaalde prijsklasse, zodat je niet boven je budget voor een damesfiets 28 inch uitkomt.

Wanneer is een fiets 28 inch?

Als de beschrijving van een bepaald model '28 inch' of '28"' vermeldt, gaat dit altijd over de wielmaat. Een inch, of 'Engelse duim', is ruim 2,5 cm. Dit betekent dat een wielmaat van een damesfiets 28 inch neerkomt op ruim 70 cm. Dit is tegenwoordig de standaard wielmaat voor alle fietsen voor volwassenen. De meeste fietsen zijn vervolgens in verschillende framematen beschikbaar. Voor het hele aanbod damesfietsen van 28 inch geldt dat de specificaties en opties van het model duidelijk en overzichtelijk staan weergegeven.

Framehoogte damesfiets 28 inch

Bij het aanduiden van de framemaat van een fiets wordt gewerkt met centimeters in plaats van inches. Terwijl je qua model en kleur graag zelf wilt bepalen waarop je wegfietst, is de framemaat een eigenschap die echt wordt bepaald door je eigen lengte. Op een te kleine fiets krijg je last van je rug, en op een te groot exemplaar heb je niet genoeg controle over je fiets. Het is belangrijk dat je de goede maat aanschaft. Zo kun je onbezorgd kilometers gaan maken op je nieuwe damesfiets 28 inch, zonder blessures en ongelukken. Als je komt proefrijden kun je hier uiteraard professioneel advies over krijgen.

De binnenbeenlengte bepaalt de maat

Wat een passende framemaat is hangt dus af van de lengte van de gebruiker, om precies te zijn van de binnenbeenlengte. Meet deze altijd op voordat je een fiets bestelt! Met behulp van onze handige tabel kun je snel opzoeken wat voor jou de ideale framehoogte is. Val je precies tussen twee maten, dan is het verstandig om advies te vragen. Bezoek liefst ook een van de vestigingen om een proefrit te maken.
Neem niet zomaar aan dat je dezelfde maat damesfiets 28 inch kunt bestellen als je collega of kennis die even lang is. Het draait bij het bepalen van de juiste maat vooral om de lengte van de benen. Heb je een iets langer bovenlijf dan de gemiddelde persoon, dan kan dit later worden opgevangen in de afstelling: onder andere met de stand en hoogte van het stuur. Overigens moet het stuur wel altijd minimaal 4 cm hoger dan het zadel gemonteerd staan.

De perfecte damesfiets 28 inch voor jouw situatie

Het mag duidelijk zijn: jouw voorkeuren bepalen welk model damesfiets 28 inch het best bij je past. Je zoektocht binnen de categorie "fiets 28 inch" kan beginnen. Het zal je verrassen hoeveel keuze er is. Zo hoef je niet te kiezen tussen een elektrische fiets óf een transportfiets, je kunt gewoon beide vinden in één model! Ook een retro uiterlijk en het comfort van veel versnellingen of een verende voorvork sluiten elkaar niet uit. Moet jouw damesfiets 28 inch versnellingen hebben, sorteer dan op het gewenste aantal en zie direct de fietsen zien die aan je wensen voldoen.

Damesfiets 28 inch met versnellingen

Versnellingen verdienen een speciale vermelding. Met vier, acht of zelfs 21 versnellingen regel je zelf hoe zwaar je fiets trapt. Je kunt inspelen op de weersomstandigheden en de ondergrond waar je op fietst. Er gaat niets boven het gevoel om lekker voor de wind te fietsen in een hoge versnelling! Tegenwoordig is er gelukkig erg veel keus als je zoekt naar een damesfiets 28 inch met versnellingen. Het biedt net dat beetje comfort en maatwerk, want hoe zwaar je precies wilt trappen is vaak ook aan persoonlijke smaak onderhevig.

Damesfiets 28 inch kopen

Kijk eens rustig rond in het enorme aanbod en laat je niet afschrikken door het feit dat er zoveel keuze is. En nogmaals: overweeg een proefrit. Per fabrikant zijn er ook altijd kleine verschillen tussen 28 inch fietsen. Als bij een bepaald model damesfiets 28 inch het zadel verder kan zakken, is het mogelijk dat je daarop goed kunt fietsen terwijl je bij een ander model dezelfde framemaat echt veel te hoog vindt. Het is dus verstandig om langs te komen en de fiets even in het echt te ervaren Je bent van harte welkom!