35 producten

Elektrische fiets met voorwielmotor

Op zoek naar een elektrische fiets die bij jou past?

Voorwielmotoren zijn simpel, effectief en robuust. De elektrische fietsen die deze motoren hebben, zijn dan ook vaak scherper geprijsd dan fietsen met een motor op een andere positie. Voor degene die nog niet helemaal zeker is of een elektrische fiets wat voor hem of haar is, zijn deze fietsen helemaal perfect. Fietsen met deze motorpositie zijn te combineren met andere versnellingssystemen. Denk hierbij aan een naafversnelling, derailleurversnelling en een cardansasaandrijving. Bij een elektrische fiets met een voorwielaansluiting kunt u in elke versnelling wegrijden. De trapondersteuning en motor gaan aan wanneer u begint met rijden. U krijgt direct ondersteuning zodra u begint met trappen. In eerste instantie kan het voelen alsof de fiets u naar voren trekt.

Elektrische fiets met voorwielmotor kenmerken

Wanneer u de ondersteuning  uit zet rijdt uw elektrische fiets met voorwielmotor  nog steeds erg licht, net als op een fiets die niet elektrisch is. Uw band aan de voorkant zal wel wat sneller vervangen moeten worden omdat deze meer moet “werken”. Wanneer u door een scherpe bocht gaat moet u oppassen dat het voorwiel niet wegglijdt als het glad is, het voorwiel draait namelijk snel. Om te voorkomen dat de ondersteuning ook in de bochten werkt, kunt u de handremmen indrukken. Dit zorgt er automatisch voor dat de ondersteuning niet aan gaat en u de complete controle behoudt. Het zwaartepunt van e-bikes met een motor in het voorwiel, ligt in het voorwiel omdat de motor daar ook zit. Houd hier rekening mee wanneer u de elektrische fiets met voorwielmotor  op wilt tillen. De accu aan de achterzijde van de fiets zorgt er voor dat ook hier extra gewicht zit. De motor van een elektrische fiets met voorwielaandrijving is goed weggewerkt en valt daarom minder op

  • Voordelig
  • Gewicht goed verdeeld
  • Goed instapmodel

Om er achter te komen of een elektrische fiets met voorwielaandrijving iets voor u is, kunt u langskomen in een van onze filialen. Hier staat vakkundig personeel voor u klaar om u te helpen met al uw vragen en behoefte aan informatie over uw aankoop. Kijk bijvoorbeeld naar de elektrische fietsen met voorwielmotor van Qwic.

De veiligheid van uw elektrische fiets met voorwielmotor 

Omdat een e-bike een grote investering is, doet u er goed aan een extra slot te kopen. Zo zet u de fiets niet alleen met het reguliere ringslot veilig weg, maar zorgt bijvoorbeeld een kettingslot er voor dat uw elektrische fiets met voorwielmotor  niet gestolen zal worden. U kunt de fiets het beste op slot zetten door de ketting door het voorwiel, frame en bijvoorbeeld een fietsenrek te doen. Het voorwiel, met de motor, is namelijk erg waardevol en kan er redelijk eenvoudig afgehaald worden door een fietsendief. Door dit ook vast te zetten voorkomt u dat dit onderdeel gestolen wordt.

Bekijk hier onze andere elektrische fietsen met middenmotor en achterwielmotor.

Benieuwd of we nog een leuke acties hebben? Goed nieuws! Elke maand hebben we elektrische fiets aanbiedingen. Bekijk of jouw droomfiets erbij staat.