6 producten

Fiets met lage instap: veiligheid en comfort

Jong en oud genieten van een rit op de fiets. Of het nu een tochtje naar de supermarkt is of gewoon een ontspannen fietstocht door de natuur: het is heerlijk om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Wanneer je ouder wordt of wat fysieke problemen begint te ervaren, kan het lastiger worden om op een fiets te stappen. Daar is de fiets met lage instap voor ontwikkeld. Deze fietsen bieden iedereen de kans om nog lange tijd veel kilometers te maken in de buitenlucht.

Wat is het voordeel van een fiets met extra lage instap?

Een fiets met lage instap heeft een slim design waarbij de stang net wat lager zit dan bij normale fietsen. Hierdoor hoef je je voeten minder hoog op te tillen om op de fiets te stappen. Dat is vooral een uitkomst voor iedereen die moeite heeft met het houden van balans of gewoon niet meer zo mobiel is. Het zadel van deze fietsen zit vaak iets verder naar achteren. Hierdoor kan het zadel lager geplaatst worden, terwijl je nog steeds met gestrekte benen fietst. Dit maakt het makkelijker om je voeten plat op de grond te zetten. Moet je plotseling remmen in het verkeer? Dan komen je voeten aanzienlijk gemakkelijk bij de grond. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van je balans. Daarom is een fiets met lage instap voor ouderen een echte uitkomst. Zij kunnen zelfs op latere leeftijd nog veilig genieten van hun fietstochtjes.

Fiets met extra lage instap en een slim design

Veel fietsen met een lage instap zijn voorzien van een aantal handige snufjes. Zo is het soms mogelijk om een fiets te kopen met een wat breder plateau bij de instap. Hierdoor kun je je voet op dit plateau laten rusten wanneer je wacht bij een kruispunt of stoplicht. Vaak is een fiets met lage instap voor ouderen ook voorzien van veel versnellingen. Hierdoor ondersteunt de fiets je optimaal, of je nu een kleine helling op moet fietsen of juist wat sneller naar beneden gaat. De versnellingen zorgen ervoor dat je altijd in een fijn ritme blijft fietsen, zonder je benen te veel te belasten. Neem je je fiets graag mee op vakantie? Kies dan voor een model met inklapbare trappers en een inschuifbaar stuur. Dat maakt de fiets compact en eenvoudig mee te nemen.

E-bike fiets met lage instap

Een fiets met extra lage instap is een manier om makkelijker vooruit te kunnen. E-bikes zijn namelijk ook erg geliefd bij ouderen. Dat is niet voor niets, want met een e-bike geniet je van extra ondersteuning tijdens het fietsen. Hierdoor is het minder vermoeiend om wat kilometers te maken. Deze e-bikes bieden veel senioren ongekend veel vrijheid. Om de veiligheid en het comfort van de e-bike te vergroten, is het ook mogelijk om een model met een lage instap te kopen. Hierdoor is de fiets helemaal klaar voor de toekomst, waardoor je zelfs op mindere dagen op pad kunt met de fiets. Deze elektrische fietsen zorgen ook voor meer snelheid. Voor je het weet ben je op je plaats van bestemming. Dat maakt een e-bike de perfecte fiets met lage instap voor ouderen.

Fiets met lage instap voor ouderen kopen bij Superfietsen

Tegenwoordig zijn fietsen met een lage instap steeds makkelijker verkrijgbaar. Talloze merken ontwikkelen fietsen die speciaal bedoeld zijn voor ouderen, waardoor zij nog lange tijd fietstochten kunnen maken. Ben je op zoek naar een fiets met lage instap waar je jaren mee vooruit kunt? Dan zit je goed bij Superfietsen. In onze collectie vind je verschillende soorten fietsen met een lage instap, van simpele stadsfietsen tot complete e-bikes. Hier slaag je meteen voor bijpassende accessoires als een fietsmand, fietstassen of speciale sprays om de fiets te onderhouden. Bekijk ons aanbod en vind je ideale fiets met lage instap voor ouderen.