13 producten

Moederfietsen

De moederfiets is er speciaal voor elke ouder die graag samen met de kleine een rondje gaat rijden! Een moederfiets wordt ook wel eens een mamafiets genoemd. Wat tegenwoordig ook veel voorkomt is de term familybike of familiefiets.  Papa kan natuurlijk net zo goed samen met de kindjes gaan fietsen, niet alleen op een normale herenfiets! Dit zijn in essentie dezelfde fietsen, maar dan met een andere naam. Een moederfiets lijkt op een reguliere damesfiets, maar wanneer je beter kijkt zie je al snel grote verschillen. Deze fietsen zijn namelijk ontworpen voor ouders die veilig samen met hun kind willen fietsen. Hiervoor zijn een aantal onderdelen op de moederfiets erg belangrijk. Deze zorgen er vooral voor dat er meer ruimte is op de fiets voor kinderzitjes en dat de fiets goed te parkeren is. Uiteraard is er ook aan het fietscomfort gedacht!

Wat is een moederfiets

Maar wat maakt een moederfiets nou zo speciaal? Dit heeft te maken met verschillende onderdelen. Wanneer men over een moederfiets spreekt, gaat het dus vaak om een combinatie van deze onderdelen. Te beginnen bij het frame van een moederfiets. Dit kan overigens bestaan uit verschillende materialen zoals staal en aluminium, maar dat is niet typisch voor een moederfiets. Het frame heeft namelijk een diepere “knik”, we spreken dan van een lage instap. Door deze lage instap is het makkelijk op en af te stappen wanneer er kinderzitjes op de fiets zitten. Ook is de afstand tussen het zadel en het stuur groter dan bij reguliere damesfietsen. Ook dit komt het fietsgemak ten goede wanneer er een kind mee gaat op de fiets. Zo houd je namelijk nog voldoende ruimte over om stuurbewegingen te maken én past er een kinderzitje op. Makkelijk kunnen sturen is erg belangrijk voor de veiligheid van de fietser. Bij een moederfiets, waar ook kindjes op zitten, is dit natuurlijk van het grootste belang! Bij de meeste fietsen voor moeders is de stuurpen ook verstelbaar. Zo neem je altijd de juiste fietshouding aan, wel zo fijn op de langere afstanden. Opzoek naar een fietsstoeltje voor voorop de fiets?

Een mamafiets moet natuurlijk ook goed geparkeerd worden. Je kinderen van de fiets halen terwijl deze niet stabiel staat is onhandig en bovendien kan de fiets sneller omvallen. Ook hier is aan gedacht bij een moederfiets! Het standaard heeft namelijk altijd twee poten. Dit zorgt er voor dat de fiets niet naar één kant gaat leunen. Bovendien zit er in het stuur ook een stuurslot. Zet deze op slot wanneer je van de fiets stapt. Dit blokkeert het stuur zodat dit mooi recht blijft staan, ook met een kinderzitje voorop! Omdat moederfietsen vaak al luxere modellen zijn, beschikken deze ook over meerdere versnellingen. Hiermee is het eenvoudig schakelen naar de juiste trapweerstand. Vooral op lange afstanden is dit geen overbodige luxe. Een moederfiets is vaak zwaarder dan een reguliere fiets, dit is te danken aan de kinderzitjes met daarin de kindjes. Versnellingen helpen dan vooral met het wegfietsen en eventuele heuvels op de route. Wil je het meest ultieme fietscomfort ervaren? Kies dan voor een elektrische moederfiets

Specificaties van de moederfiets

  • Stevig frame met lage instap: Je hoeft zich niet meer te wormen in allerlei gekke posities. Het verlaagde frame maakt van het op- en afstappen een eitje.
  • Meer afstand tussen zadel en stuur: Hierdoor stap je makkelijk op en af als er kinderzitjes op de fiets staan
  • Verstelbare stuurpen: Altijd de juiste zithouding aannemen voor optimaal fietscomfort.
  • Dubbel standaard: Een zware fiets kan moeilijk te parkeren zijn. Gelukkig is dit met een dubbelpotig standaard van verleden tijd!
  • Stuurslot: Met een stuurslot heb je geen last meer van zware sturen die omkieperen! 

Verschillende moederfietsen

Moederfietsen zijn er in verschillende maten en prijzen. Gelukkig bieden we bij Superfietsen op een moederfiets van Altec ALTIJD de laagste prijsgarantie, waarbij er 1 jaar service en garantie zit inbegrepen. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaald voor een top kwaliteit moederfiets.

Er bestaan verschillende type moederfietsen met allemaal andere onderdelen en mate van luxe. Meerdere versnellingen brengen meer comfort met zich mee, maar zorgen ook voor een complexere fiets. Zoals eerder aangegeven kan het frame van een moederfiets kan bestaan uit staal of aluminium. Staal maakt de fiets een stuk zwaarder, maar zorgt ook voor een zeer stevige fiets. Aluminium daarentegen is lichter van gewicht en bovendien roestvrij. Over het algemeen behoort een aluminium fiets tot het hogere prijssegment. Bij Superfietsen heeft u de keuze uit tientallen moederfietsen van verschillende merken. Wij zijn erg fan van de Cortina moederfiets. Om nog maar te zwijgen over de verschillende opties qua kleur! Zo zit er altijd wel eentje tussen die perfect bij jou en je kindje past.

Onze populairste moederfietsen 

- Cortina Common Family
- BSP Metropolis Family
- Cortina U4 family
- Altec Maxima 
- Altec Sweet

Moederfiets met kinderzitje

De moederfiets is te gebruiken met of zonder kinderzitjes, maar dit is wel waarin ze uitblinken natuurlijk! Een mamafiets zonder kinderzitje is als een taart zonder kers. Wel prima, maar het kan veel beter? De meeste kinderzitjes zijn eenvoudig te monteren en beschikken over een universele aansluiting. Let er wel goed op wat voor kinderzitje het is. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een kinderzitje wat voorop de moederfiets moet en eentje die achterop moet. Wanneer er een kinderzitje voorop de moederfiets wordt geplaatst, is het te adviseren om er een windscherm bij te nemen. Dit om ervoor te waken dat het kind niets in zijn of haar ogen krijgt qua vuiligheid of beestjes. Een helm voor het kind is ook geen overbodige luxe, veiligheid staat immers voorop!

Moederfiets bestellen

Bij Superfietsen heeft u binnen een paar clicks een moederfiets besteld! Ook staan er op de product pagina's vaak goede deals waarmee je handige accessoires met korting kan aanschaffen. Ben je er nog niet helemaal uit of gewoon opzoek naar meer informatie? Schuw dan vooral niet om het aan onze klantenservice te vragen. Desnoods schakelen we een van onze monteurs in voor alle technische vragen die je maar kan bedenken. Als je bijna direct wilt wegrijden op je nieuwe moederfiets, is het ook mogelijk deze 98% rijklaar te laten leveren. Een van onze monteurs zet de fiets dan in elkaar en stelt de remmen en versnellingen af. Geen zorgen én een veilige fiets in huis, beter kan niet!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de framemaat? Bekijk dan ons maattabel

 

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets is een speciaal ontworpen fiets voor moeders (en vaders) die hun kinderen veilig en comfortabel willen vervoeren. Moederfietsen hebben vaak een lage instap, een stabiel frame, een ruime bagagedrager, een verlengd stuur en extra accessoires zoals een stuurslot en een dubbele standaard.

 

Waarom zou ik een moederfiets kiezen in plaats van een gewone fiets?

Moederfietsen zijn ontworpen met het oog op het vervoer van kinderen. Ze bieden meer stabiliteit en ruimte om kinderzitjes, fietskarren of andere accessoires te bevestigen. De lagere instap vergemakkelijkt het op- en afstappen, terwijl extra functies zoals een stuurslot en een ruime bagagedrager het vervoeren van boodschappen en andere benodigdheden vergemakkelijken.

 

Kan ik met een moederfiets ook zonder kinderen rijden?

Ja, je kunt ook zonder kinderen rijden op een moederfiets. Moederfietsen zijn in feite comfortabele en praktische fietsen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, zelfs wanneer je geen kinderen bij je hebt. Je kunt de accessoires voor kindervervoer eenvoudig verwijderen of de ruime bagagedrager gebruiken voor andere doeleinden.

 

Zijn moederfietsen geschikt voor lange afstanden en sportief fietsen?

Hoewel moederfietsen prima geschikt zijn voor korte tot middellange afstanden en dagelijks gebruik, zijn ze over het algemeen niet ontworpen voor langeafstandsritten of zeer sportief fietsen. Moederfietsen hebben een iets zwaarder frame en zijn ontworpen met de focus op stabiliteit en comfort, vooral tijdens het vervoer van kinderen.

 

Zijn er verschillende maten moederfietsen beschikbaar?

Ja, moederfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende framegroottes om aan de behoeften van verschillende fietsers te voldoen. Het is belangrijk om de juiste framegrootte te kiezen op basis van je lengte en comfortvoorkeuren. Raadpleeg de maattabel op de website of vraag advies aan een specialist om de juiste maat moederfiets te bepalen.