Elektrische fiets met kinderzitje | Hier moet je op letten!

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Elektrische fiets met kinderzitje | Hier moet je op letten!

Een elektrische fiets met kinderzitje, je ziet het steeds vaker in het Nederlandse straatbeeld. Niet gek, want de auto laten we steeds vaker staan voor de e-bike. Ouders kiezen er dus ook steeds vaker voor om hun kinderen weg te brengen op de elektrische fiets. Zo heb je onderweg geen last van files en ben je ook nog eens gezond en milieuvriendelijk bezig.

Toch vinden sommige ouders het idee om een kinderzitje op een elektrische fiets te monteren nog spannend. Wij snappen dit heel goed. Daarom leggen we je graag uit wat hier bij komt kijken en waar je op moet letten. Zo kun je met een gerust hart samen met de kinderen vele kilometers afleggen!

Leestijd: 4 min

Kan ik een kinderzitje monteren op mijn elektrische fiets?

Een zorg die veel mensen uiten is de veiligheid van een kinderzitje op een elektrische fiets. Logisch, want je wilt je kleine natuurlijk kosten wat het kost beschermen. Wanneer je het juiste kinderzitje en de e-bike hebt geselecteerd, kan er niet veel mis gaan. Wil je toch extra zeker zijn? Dan kun je ook nog een kinderhelm aanschaffen.

 

 

Natuurlijk wil je zo veilig mogelijk onderweg zijn, zeker wanneer je onderweg bent met 1 of 2 ukjes. Een e-bike kan tot 25 kilometer per uur rijden. Vind je dit spannend en ga je liever wat langzamer? Dat is natuurlijk ook gewoon mogelijk, door niet de maximale trapondersteuning te gebruiken. De elektrische motor van een fiets is enkel bedoeld als steuntje in de rug. Ga je op pad met de kinderen? Hou dan een tempo aan waarbij jij je goed voelt.

 

Maak je dus geen zorgen! Ook met een elektrische fiets kun veilig vele kilometers afleggen. Let er wel goed op dat het fietsstoeltje geschikt is voor een e-bike en dat deze stevig gemonteerd is.

Elektrische fiets met kinderzitje voor

Op de meeste elektrische fietsen kun je op de bagagedrager een kinderzitje monteren. Zeker de elektrische moederfiets is hier uitermate geschikt voor. Op dit type e-bike kun je ook aan de voorkant een zitje monteren. Heb je dus een kleine koter tussen de 9 maanden tot ongeveer 3 jaar, dan kun je hem of haar in het kinderzitje aan de voorkant plaatsen. We raden aan om dit alleen op een elektrische moederfiets te doen.

  

Elektrische fiets met kinderzitje achter

Op de meeste elektrische fietsen kun je een kinderzitje monteren aan de bagagedrager. Hier heb je in tegenstelling tot een kinderzitje voor, niet perse een elektrische moederfiets nodig. Bij de meeste e-bikes is de accu verwerkt in de bagagedrager. Om deze reden past niet elk achterzitje op een e-bike. De kinderzitjes van bijvoorbeeld Qibbel zijn hier wel geschikt voor. 

 

 

Let op: Ben je in het bezit van een elektrische fiets met een achterwielmotor wil je hierop een achterzitje monteren? Dan is het gewichtsverdeling niet ideaal. De veiligste optie? De elektrische moederfiets!

E-bike fietsstoeltje: de elektrische moederfiets is de veiligste optie!

Zoals hierboven uitgelegd kun je best een achterzitje plaatsen op een regulieren e-bike. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen dan raden wij een elektrische moederfiets. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om ouder en kind veilig te vervoeren.

 

 

De belangrijkste eigenschappen van een elektrische moederfiets op een rij:
- Stap makkelijk op- en af door middel van de lage instap
- Extra ruimte tussen stuur en zadel waardoor je ook met een zitje aan de voorkant vrij kunt bewegen
- Parkeer je elektrische moederfiets overal stabiel door middel van het dubbele standaard
- Een extra stevige bagagedrager waarop je veilig een kinderzitje kunt monteren

Elektrische fiets met kinderzitje kopen

Jouw nieuwe, veilige elektrische fiets met kinderzitje koop je eenvoudig en tegen een laagste prijsgarantie op Superfietsen. Al onze elektrische fietsen worden voor je in elkaar gezet door onze vakkundige monteurs. Zo hoef je niet zelf te sleutelen! Dit doen we volledig kosteloos.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over één van onze artikelen of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Uiteraard mag je ook langskomen in onze winkel. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.