14 producten

Omafiets kopen? Goedkoop en onderhoudsarm!

Op zoek naar een omafiets die bij jou past?

Op zoek naar een nostalgische fiets met klassieke uitstraling? Dan is de omafiets echt iets voor u! Zeer populair onder jongeren en studenten, echter doet deze fiets het onder alle groepen van de bevolking erg goed. Dit is namelijk een van de meest geproduceerde fietsmodellen van de wereld! Al jaren lang genieten mensen van over de hele wereld van deze fietsen. Het damesframe biedt een lage instap en zorgt voor een makkelijke fietservaring. Kenmerkend voor een omafiets is vaak de dubbele frame constructie. De framebuis die bij een herenfiets recht zou lopen, maakt en kromming naar beneden. Hierdoor zitten de twee buiten boven elkaar en ontstaat het bekende omafiets design. Tijdloos maar erg stijlvol!  De omafiets is vaak erg onderhoudsvriendelijk door de simpele, maar stevige, onderdelen waarover deze beschikt. Wat er niet op zit kan ook niet kapot natuurlijk! Er bestaan ook luxere uitvoeringen met complexere specificaties. Door de positie van het stuur en zadel neemt u automatisch een fijne zithouding aan terwijl u rijdt. Zo zit u altijd lekker en is het maken van lange afstanden niet vervelend voor de rug. Een omafiets is perfect te gebruiken voor dagelijkse korte ritjes naar bijvoorbeeld uw werk, school of familie.

De omafiets is er voor iedereen

De naam is misschien wat misleidend, want de omafiets is zeker niet alleen voor oma’s! Sterker nog, veelal fietsen jongeren het meeste op dit type fiets. Echter is deze fiets zowel onder dames, heren, jongens en meisjes populair. Dit is redelijk eenvoudig te verklaren. Omafietsen zijn goedkoop, dus betaalbaar voor studenten. Ook zijn deze fietsen stevig, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Voor dagelijkse korte ritjes zijn dit dé perfecte fietsen. De lage prijs komt door de eenvoudigheid van de omafiets. De onderdelen zijn simpel en niet heel luxe, maar erg stevig en robuust. Hierbij komt ook kijken dat er weinig onderhoud nodig is aan een omafiets. Geen versnellingen om af te stellen en vaak alleen een terugtraprem die altijd werkt. Een omafiets is het geld meer dan waard!

Voordelen van een omafiets:

  • Goedkoop
  • Stevige fiets
  • Ruim assortiment
  • Laag in onderhoud

Geschiedenis van de omafiets

De omafiets rijdt al erg lang in Nederland rond. Sterker nog, het is het oudste fietsmodel dat er bestaat! Het was een lange tijd zo dat er geen andere fietsen gemaakt werden behalve verschillende variaties op de omafiets. Toen de damesfiets zonder versnellingen namelijk net uitkwam, was nog niet veel techniek beschikbaar die we nu kennen. Denk hierbij aan versnellingen of handremmen. De definitie omafiets die we nu kennen, gebruiken we voor fietsen die qua techniek op de fietsen van vroeger lijken. Dus eenvoudige fietsen zonder al te veel extra’s. Dat ze al zo lang gebruikt worden zegt wel wat over de kwaliteit en degelijkheid. Deze fietsen zijn van nature robuust, simpel en degelijk. Dit is te danken aan de weinige extra’s, toeters en bellen. Oké, een bel zit er vaak wel op! Er zijn een aantal dingen waaraan u een omafiets kunt herkennen. Bijna alle modellen hebben namelijk een jasbeschermer, dichte kettingkast en dubbele framebuis. De omafiets is echter niet alleen voor vrouwen. Veel heren zien namelijk ook in dat een robuuste fiets altijd erg handig is! Er zijn ook genoeg omafietsen voor kinderen te vinden. Al vanaf 6 jaar kunnen ze terecht voor een van deze mooie fietsen.

Verschillende maten omafiets

Alle leeftijden kunnen genieten van een mooie omafiets! Maar hoe zorg ik er voor dat ik de juiste maat omafiets kies? Zeker als het om een omafiets voor kinderen gaat, kan dit lastig zijn. De regel is dat een 28 inch fiets gezien wordt als volwassenfiets. Op een 28 inch fiets past iemand die langer is dan 155cm. Veel kinderen zijn dit natuurlijk ook, die passen dan ook op een 28 inch omafiets. Alles daaronder is geschikt voor kinderen kleiner dan 155cm. Om te weten welke fietsmaat het beste bij u of uw kind past, bestaat er de volgende pagina. Hier leggen we uit dat, naast de wielmaat, ook de framemaat belangrijk is om rekening mee te houden. Als u de stappen op die pagina volgt, besteld u een perfect passende omafiets!

De volgende maten zijn beschikbaar

  • Omafiets 20 inch
  • Omafiets 22 inch
  • Omafiets 24 inch
  • Omafiets 26 inch
  • Omafiets 28 inch

Kleuren en design van de omafiets

Een omafiets mag dan simpel zijn, er bestaat genoeg variatie qua kleuren en designs. Iedereen heeft een andere smaak en dat is maar goed ook. Het zou redelijk saai worden als iedereen op een grijze fiets zou rijden. De omafietsen bij Superfietsen zijn sterk variërend en bieden iedereen wel een geschikte fiets aan. Je kan dus iedere kleur fiets kopen die je wilt! Een omafiets hoeft niet perse simpel qua techniek te zijn. Er bestaan ook luxere en meer praktische modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld omafietsen met een voordrager. Hoewel dit niet volwaardige transportfietsen zijn, komt dit toch aardig in de buurt! Met deze omafietsen met voordrager kunt u gemakkelijk boodschappen vervoeren zonder dat het lastig wordt om te sturen. Zeker dit model is erg populair onder de studenten in ons land. Een boekentas kan dan makkelijk onderweg meegenomen worden. Plaats een leuke krat of mand op de voordrager en de bagageruimte wordt nog groter! Ga je graag met de kinderen op pad en wil je een zitje aan het stuur monteren? In dat geval is een moederfiets een betere optie.

Omafiets Kopen

De kosten van de fiets zijn namelijk redelijk laag voor wat u er voor terug krijgt. Vaak is er weinig tot geen onderhoud nodig aan deze modellen. Het kan makkelijk voorkomen dat uw opa of oma op een en hetzelfde model hebben gereden als u nu doet! De omafiets doet haar naam dan ook eer aan. Ook bestaan er luxere omafietsen met bijvoorbeeld een handrem of versnellingen. Zoals de Altec London en Cortina u1. Een omafiets kopen met handrem zorgt er voor dat u twee type remmen kunt gebruiken. Versnellingen maken elke rit een stuk aangenamer, zeker op de langere afstanden. Let er wel op dat een handrem goed afgestemd moet worden. Als u zelf niet zo handig bent, kunt u er voor kiezen de fiets rijklaar te laten leveren. Wij zorgen dan voor de montage zodat u bijna gelijk weg kunt rijden op uw nieuwe omafiets!

 

Wat is een omafiets?

Een omafiets is een klassiek type fiets dat bekend staat om zijn eenvoudige en stijlvolle ontwerp. Omafietsen hebben meestal een lage instap, een rechte stang in het frame, een comfortabele zithouding en vaak een terugtraprem. Ze zijn populair vanwege hun eenvoudige functionaliteit en retro-uitstraling.

 

Waarom heet het een omafiets?

De naam "omafiets" komt voort uit het idee dat dit type fiets vaak wordt geassocieerd met een klassieke stijl die doet denken aan vroegere tijden. Het verwijst naar de fietsen die veel oudere dames (oma's) in het verleden gebruikten. Tegenwoordig is de omafiets geliefd bij een breed publiek, ongeacht leeftijd of geslacht.

 

Zijn omafietsen comfortabel om op te rijden?

Omafietsen staan bekend om hun comfortabele zithouding. Ze hebben een rechte zitpositie en een comfortabel breed zadel. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor ontspannen fietsen en korte tot middellange afstanden. Omafietsen hebben meestal ook een relatief eenvoudig en robuust ontwerp, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het fietsen.

 

Zijn omafietsen geschikt voor mannen?

Omafietsen worden oorspronkelijk geassocieerd met een vrouwelijke stijl, maar in feite kunnen mannen ook prima op een omafiets rijden. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort. Omafietsen zijn beschikbaar in verschillende framegroottes, waardoor mannen de juiste maat kunnen kiezen die bij hun lengte en fietsbehoeften past.

 

Zijn er omafietsen met versnellingen verkrijgbaar?

Ja, er zijn omafietsen met versnellingen verkrijgbaar. Hoewel de meeste omafietsen traditioneel een eenvoudig ontwerp hebben zonder versnellingen, zijn er tegenwoordig ook omafietsmodellen met versnellingssystemen beschikbaar. Deze versnellingsnaven bieden extra flexibiliteit en gemak tijdens het fietsen, vooral bij heuvelachtig terrein.