26 producten

Snelbinders

Snelbinders zijn de makkelijkste manier om wat vast te zetten op je bagagedrager. Het is niet zo dat elke fiets al standaard met snelbinders geleverd worden. Over het algemeen hebben luxere fietsen in een hogere prijsklasse vaak wel snelbinders. Maar dit is geen garantie, dus let goed op de foto van de fiets die je wilt. Overigens staat het ook altijd aangegeven in de specificaties van elke fiets of deze over snelbinders beschikt of niet. Snelbinders zorgen er voor dat redelijk kleine bagage zoals bijvoorbeeld je jas, altijd strak op de bagagedrager ligt. Het zijn elastieken die je over de bagagedrager van je fiets kan bevestigen. Veel fietsen beschikken dan ook over de bevestigingspunten. Ook als ze niet standaard met snelbinders geleverd worden. Ze zijn niet alleen handig, maar kunnen ook een leuke twist geven aan het design van je fiets. Snelbinders zijn er in een groot aantal kleuren, uitvoeringen en varianten. Allemaal hebben ze natuurlijk wel dezelfde functie. Namelijk het vast maken van je spullen op de bagage drager.

Soorten snelbinders

Zoals net ook al aangegeven, bestaan er een groot aantal soorten snelbinders. Het  ligt natuurlijk aan je fiets welk type je nodig hebt. Een kinderfiets heef andere snelbinders nodig dan een volwassenfiets, dat spreekt voor zich. Veel snelbinders kan je ook afstellen qua lengte, maar niet allemaal. Bekijk daarom goed wat voor fiets je hebt en welke snelbinder er bij past. In de beschrijving of titel van het product staat vaak al informatie over de lengte of sterkte van de elastieken. Het meest voorkomende is een breedte van 2 centimeter en een lengte van 80 centimeter. Deze past dan ook op de meeste fietsen. Het grote verschil kan m dan wel zitten in de rekbaarheid van het elastiek. De rekbaarheid neemt na verloop van tijd toe omdat het elastiek vaker gebruikt wordt. Als de snelbinder in het begin wat strak zit, hoeft dit dus niet perse een probleem te zijn. Het aantal elastieken kan ook anders zijn per snelbinder.

Spin snelbinder

Een snelbinder maak je vast aan de speciale bevestigingen aan je fiets. Deze kan je ook gewoon laten zitten wanneer je de fiets niet gebruikt. Als het goed is zijn ze strak genoeg zodat ze mooi over de bagagedrager gespannen zijn. Eventueel kan je ze er ook weer eenvoudig afhalen als je de fiets een lange tijd ergens parkeert. Zou zonde zijn als ze gestolen worden natuurlijk!

Een spin snelbinder of spinbinder, werkt net even wat anders. Dit zijn ook elastieken, maar dan met haken aan de uiteinden. Deze bevestig je niet dan ook niet permanent of voor een lange tijd op je bagagedrager. Ook hoeven ze niet vast gemaakt te worden aan de speciale bevestigingen. Je kan de elastieken over je tas heen spannen en dan de haken vastmaken aan het frame of de bagagedrager. Let er wel op dat de haken er goed omheen zitten. En dat je de ene kant wanneer je de spin snelbinder los maakt. Als er namelijk grote spanning op zit, kan deze plotseling losschieten.

Snelbinders kopen

Wil je zeker weten dat een snelbinder op jouw fiets past? Kom dan langs bij onze Super Store in Rotterdam. Hier hangen een groot aantal snelbinders om uit te proberen. Ook hebben we nog veel meer andere handige fietsaccessoires die je fiets nog fijner maken! Behoefte aan meer informatie of uitleg over je fiets? Onze experts staan natuurlijk voor je klaar!