181 producten

Fietstassen: deze keuzes zijn er

De fietstas is erg praktisch en maakt het eenvoudig om comfortabel en veilig spullen mee te nemen op de fiets. Maar welke fietstassen zijn er allemaal? En welke past het beste bij jouw wensen? Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van de verschillende soorten fietstassen. Zo weet jij waar je op moet letten bij het fietstassen kopen. Bekijk al onze overige accessoires voor je fiets

Enkele fietstas

De enkele draagtas is een gemakkelijke fietstas, die je in een handomdraai om de bagagedrager bevestigd en weer los maakt. Dit type is erg handig als je soms met- en soms zonder fietstas op stap wilt. De tas is makkelijk af te halen, waardoor je hier bijvoorbeeld direct je boodschappen in kunt laden. Het nadeel is dat je minder in de enkele fietstas kwijt kunt dan in dubbele fietstassen. Voor meer ruimte kies je voor dubbele fietstassen, maar als jij op zoek bent naar de flexibiliteit om de tas eenvoudig en snel los te halen kies je voor de enkele draagtas.

Voordelen van de enkele draagtas:
- Makkelijk vastmaken en verwijderen
- Makkelijk meenemen de winkel in

Fietstassen dubbel

Bij fietstassen dames denk je al snel aan dubbele fietstassen. Dubbele fietstassen zijn razend populair in Nederland en België. Dit type tas biedt zeer veel opbergruimte en het gewicht zit direct op de achterband waardoor je qua fietscomfort en stuurgedrag niet merkt dat je bepakt op de fiets zit. Het nadeel van de fietstassen dubbel is dat je deze niet makkelijk verwijdert en dat de fietstas dus permanent op de fiets zit.

- Zeer veel opbergruimte
- Geen invloed op stuurgedrag van de fiets

Frametassen

De frametas is een kleinere fietstas die je aan het frame van je fiets vastmaakt. Je bevestigt deze tas zeer eenvoudig met een riem of klittenband. Een nadeel hiervan is dat de frametas wel makkelijk te stelen is. Met deze kleine fietstas neem je bijvoorbeeld je kleinere en kostbare spullen mee op de fiets, zoals portemonnees, mobiele telefoons en sleutels. Tijdens het fietsen kan je nog makkelijk bij je spulletjes. De voordelen van de frametas:

- Zeer geschikt voor het meenemen van kostbare spullen
- Altijd je spullen bij de hand
- Compact van formaat en eenvoudig te monteren

Stuurtassen

Net als de frametas is de stuurtas erg handig als je een paar waardevolle spulletjes mee wilt nemen tijdens het fietsen. In plaats van aan het frame, maak je deze fietstas vast aan het stuur. Hierdoor is het nog veiliger en makkelijker om tijdens het fietsen jouw spullen te pakken. Je hebt namelijk automatisch je ogen op de weg gericht. Doorgaans zijn stuurtassen voorzien van een doorzichtig stukje, waardoor je hier een kaart in kunt stoppen. Jij raakt de weg voortaan niet meer kwijt! Als je een tas op je stuur plaatst moet je er wel rekening mee houden dat je deze niet te zwaar inpakt, want dan kan je stuur gaan trillen door het gewicht.

- Spullen altijd bij de hand
- Makkelijk kostbare spullen meenemen
- Kaart in te plaatsen voor navigatie
- Gemakkelijk te monteren

Zadeltassen

De zadeltas wordt veel gebruikt voor wielrenners. In deze kleine fietstas kun je gemakkelijk een reparatiesetje kwijt, zodat je onderweg bijvoorbeeld een band kunt plakken of de ketting kunt repareren. Je gebruikt dit type fietstas niet om kostbare spullen in mee te nemen en vaak is er net genoeg plek voor een reparatiesetje en reserveband. Er bestaan ook wat grotere varianten van de zadeltas. Deze zijn zeer geschikt als je op fietsvakantie gaat. De zadeltas heeft geen invloed op de rijprestaties van jouw tweewieler.

- Compacte tas
- Alleen het broodnodige meenemen

Fietstassen kopen

Of je nu op zoek bent naar fietstassen dames, heren of kinderen, Superfietsen heeft voor iedereen de juiste fietstassen. Fietstassen kopen is niet iets wat je elke dag doet. Neem dan ook zeker contact met ons op als je nog twijfelt over het juiste model. Wij helpen je graag verder. Op zoek naar de beste fietstas? We hebben hier een handige blog over geschreven!