Waarom een elektrische fiets kopen? Wij geven je 3 redenen!

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Waarom een elektrische fiets kopen? Wij geven je 3 redenen!

E-bikes worden steeds populairder, en het is voor ons niet moeilijk te begrijpen waarom. Een elektrische fiets geeft buiten de voordelen van een reguliere fiets, zoals besparen op kosten en het vermijden van files, extra oomph aan je rit. Zeker met de steeds stijgende benzineprijzen is de e-bike een goed alternatief op de auto. Graag leggen we je uit waarom jij over zou moeten stappen naar een elektrische fiets!

Leestijd: 3 min

1. Een goede work-out voor iedereen

De e-bike maakt sporten toegankelijk, iedereen kan mee doen, of je nu fit bent of (nog) niet!
De elektrische trapondersteuning maakt iedere rit een stuk makkelijker, je hoeft namelijk niet meer te vechten tegen de wind. De meeste e-bikers maken om deze reden dan ook langere kilometers dan de reguliere fietsers. Dit is goed nieuws voor je hart, longen en je bloeddruk. Ook hebben diverse wetenschappelijke studies het verband tussen een regelmatige lichaamsbeweging en een verminderde stressniveaus aangetoond.

Bovendien ga je met een goede elektrische fiets een stuk sneller dan de reguliere fietsers en in sommige gevallen ben je zelfs sneller dan de auto! Stiekem vinden wij het een heerlijk gevoel om die ene fietser met gemak in te halen en al die vervelende files te omzeilen.

 

Elektrische fiets

 


2. Bespaar een hoop geld (en tijd!)

Oké we geven toe, een elektrische fiets kopen, het is even een investering. Maar wist je dat je bij ons al een kwalitatieve e-bike kan uitzoeken voor minder dan 1000 euro? Met andere woorden, een stuk goedkoper dan het verzekeren, onderhouden en kopen van een auto. Ook is het een stuk voordeliger dan regelmatig met het openbaar vervoer reizen. Wat de kosten betreft het opladen van de accu, hebben we het over een paar centen die aan je elektriciteitsrekening toegevoegd zal worden.

Zo kost het volledig opladen van een accu gemiddeld zo'n 16 cent, dit weegt niet op tegen een volle tank aan benzine!

Bovendien ben je met een elektrische fiets zo’n 50% sneller op bestemming dan met een reguliere fiets. Ideaal! 

Wist je dat je bij ons een elektrische fiets ook in delen kan betalen? Dit kan met de betaalmethode IN3 of Spraypay.

3. Goed voor het klimaat (en zo ook je geweten!)

Hier kunnen we kort over zijn. De e-bike is erg lief voor moeder aarde! Wist je bijvoorbeeld dat een elektrische fiets maar 3% van de CO2 uitstoot veroorzaakt? Zo kun je elke nacht met een goed geweten de ogen sluiten ;).

Wel of niet een elektrische fiets kopen?

Onze mening: gewoon doen! Het is goed voor je gezondheid, je bent snel op bestemming, bespaart een hoop geld en het is ook nog eens goed voor moedernatuur. Hebben we je overtuigd met dit artikel en wil je een elektrische fiets kopen? Bekijk dan ons ruime assortiment aan e-bikes. Wanneer je een elektrische fiets bij ons aanschaft maken we je e-bike gratis rijklaar. Daarnaast leveren we ontzettend snel en hanteren we altijd een laagste prijsgarantie. Zo kun je snel genieten van jouw nieuwe aankoop en betaal je nooit teveel! 

Heb je nog vragen over de voordelen van een e-bike of wil je iets anders kwijt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.