42 producten

Elektrische fiets met achterwielmotor

Op zoek naar een elektrische fiets die bij jou past?

Elektrische fietsen met een achterwielmotor hebben een “natuurlijker” gevoel voor de meeste mensen. Dit komt omdat niet-elektrische fietsen de aandrijving ook in het achterwiel hebben zitten. De overgang tussen deze twee soorten fietsen is dus niet zo groot voor de meeste mensen. Buiten het feit dat u natuurlijk veel lichter en sneller fietst dan normaal. Een ander voordeel van een achterwielmotor is dat u minder last heeft van het geluid van de fiets. De motor zit namelijk achter u waardoor u als het ware wegfietst van het geluid. Fietsen op deze soort fietsen voelt alsof u altijd een helpend duwtje in de rug krijgt wanneer u onderweg bent. Om energie te besparen kunt u af remmen op de motor van deze elektrische fiets. Dit voorkomt dat de remmen slijten en zal bovendien wat meer batterij besparen. Ook slijt de motor minder snel dan wanneer de fiets een middenmoter zou hebben. Een nadeel van dit type motor is wel dat de gewichtsverdeling niet optimaal is. De motor en accu zitten namelijk aan de achterkant van de fiets. Voor de balans en stabiliteit is het voordelig wanneer het gewicht evenredig verdeeld is. De achterwielmotor behoort tot een van de eerste motoren die gebruikt werden voor een e-bike. Maar ondanks dat dit een oudere techniek is, zullen deze fietsen niet zomaar uit het assortiment verdwijnen. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze gewoon erg goed en betrouwbaar werken. De e-bikes van Qwic met een achterwielmotor zijn wat ons betreft de beste op de markt! 

Kenmerken van een e-bike met achterwielmotor

  • Voelt natuurlijk
  • Betrouwbaar
  • Erg stil
  • Geen optimale gewichtsverdeling

Specificaties van uw fiets

Net als bij een voorwielmotor kunt u gelijk gebruik maken van de trapondersteuning waneneer u weg rijdt. Ook in een zware versnelling kunt u gelijk weg rijden. Op een reguliere fiets bent u bijna genoodzaakt om een lichtere trapzwaarte in te schakelen na stilstand. Bij een elektrische fiets met achterwielmotor zult u merken hoe makkelijk dit gaat! Door het derailleursysteem dat deze elektrische heeft, is het gevoeliger voor slijtage. U zal de fiets dus goed moeten onderhouden en regelmatig nakijken op mankementen. Dit hoeft u natuurlijk niet zelf te doen, een fietsenmaker help u graag verder! Zeker bij een elektrische fiets is het soms lastig om te weten hoe alles werkt. Omdat de motor van deze fiets op aan de achterkant zit, zal het moeilijker worden om een achterband te verwisselen. Er zijn meer onderdelen waarmee u rekening moet houden. In onze filialen helpen we u graag met het onderhouden en repareren van uw fiets. Heeft u meer vragen over het gebruik van uw elektrische fiets, neem dan contact op of kom even langs in een van onze filialen.

Bekijk hier onze andere elektrische fietsen met voorwielmotor en middenmotor

Of ben je benieuwd naar de modellen met een achterwielmotor van een specifiek merk? Bijvoorbeeld de modellen van Tenways, zoals de Tenways CGO800s en de Tenways CGO600 pro.