54 producten

Schoolfiets

Het is niet voor niets dat er veel fietsen voor jongeren gemaakt worden. Dit is namelijk de doelgroep die het meeste fietst van iedereen in Nederland! Daarom is het juist voor deze mensen belangrijk dat ze over een goede fiets beschikken. De transportfiets is al een lange tijd een van de meest populaire fietsen. Dit is onder andere te danken aan de handige voordrager. Hierop kun je een krat plaatsen en zonder zorgen veel bagage vervoeren. Vaak beschikken deze fietsen ook over een dubbelpotig standaard en een stuurslot/stabilisator. Beide onderdelen zorgen voor een verhoogde stabiliteit van de fiets wanneer je deze ergens wil parkeren. Deze schoolfietsen zijn robuust gebouwd en kunnen wel tegen een stootje. Studenten en scholieren maken vaak dagelijkse ritjes, dus deze stevigheid komt dan ook goed van pas. Het frame kan gemaakt zijn van aluminium of staal. Staal is erg stevig en betaalbaar maar wel wat zwaarder. Aluminium is heerlijk licht en volledig roestvrij. Aan jou de keus!

Tips bij het aanschaffen van een schoolfiets

  • Kies een stevige schoolfiets! Schoolfietsen moeten wel tegen een stootje en de invloeden van het weer kunnen. 
  • Een schoolfiets die past bij de lichaamslengte is belangrijk. Niet alleen voor het comfort, maar ook voor de veiligheid. 
  • De voordrager van een transportfiets kan erg handig zijn voor een scholier! Handig voor het vervoeren van schooltassen.
  • Versnellingen op een schoolfiets zijn aan te raden wanneer er veel of net wat verder gefietst moet worden. 
  • Schoolfietsen zijn ook populair bij dieven! Een extra kettingslot kan daarom nooit kwaad

    Op zoek naar een schoolfiets die bij jou past?Specificaties Schoolfiets

Voor de studenten en scholieren die verder moeten fietsen, bestaan er ook back to school fietsen met versnellingen. Met deze stadsfietsen kan er eenvoudig geschakeld worden naar de juiste versnelling. Zo blijven ook de wat verdere afstanden een plezier om af te leggen. Een schoolfiets zonder versnellingen is soms een betere oplossing. Dit heeft alles te maken met de kosten en onderhoud. Een simpelere Back to School fiets zonder versnellingen, is erg onderhoudsarm en scherp geprijsd! Uiteraard bestaat er een divers aan kleuren en specificaties. Voor iedereen zit er wel wat moois tussen. Gebruik de filters om precies dé fiets uit te zoeken die je wilt. Naar school gaan blijft een plezier met de Back to School scholieren- en studentenfietsen van Superfietsen!

Schoolfiets kopen

Uiteraard beginnen ook de basisscholen weer na de vakantie. Veel van deze kinderen gaan ook op de fiets naar school, sommige misschien zelfs voor het eerst. Het is dan ook belangrijk er hiervoor geschikte schoolfietsen zijn. Gelukkig hebben we bij Superfietsen genoeg om uit te kiezen! Al vanaf 2 jaar kunnen kinderen terecht op een van onze kinderfietsen. Voor de wat oudere kinderen zijn er ook schoolfietsen met versnellingen of bijvoorbeeld handremmen beschikbaar. Deze lijken veel op een reguliere stadsfiets, maar dan net een maatje kleiner! 

Opzoek naar een stevige schoolfiets? We hebben een interessante blog geschreven met onze aanraders aan de beste schoolfietsen!

Heb je een vraag over een van onze school fietsen? Neem dan contact met ons op! We helpen graag.