123 producten

Kinderfietsen

Kinderfiets kopen: Altijd gegarandeerd de laagste prijs!

Een kinderfiets is een perfecte verassing voor ieder kind! Bij Superfietsen kunt u kinderfietsen vinden voor elke kinderwens! Er kan jaren lang plezier aan beleefd worden en biedt een kind de mogelijkheid de wereld te gaan ontdekken. Om optimaal van een fiets te kunnen genieten is het belangrijk dat deze bij de lichaamslengte past. Dit is zo voor volwassenfietsen, maar nog belangrijker voor kinderfietsen. Door het brede en diverse assortiment, kan ieder kind terecht op een kinderfiets van Superfietsen!

Populaire kinderfietsmaten

Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende kinderfietsen in ons assortiment. Al vanaf 2 tot 4 jaar kunnen kinderen genieten van een van onze fietsen. Uiteraard zitten er dan nog zijwieltjes op. Zo kan op een veilige manier met het verkeer omgegaan worden en leren ze hun evenwicht te bewaren.

Welke maat kinderfiets moet ik kiezen?

We snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet ik op letten bij een kinderfiets? Wat is het verschil de best passende wielmaat? Wat voor specificaties zijn geschikt? Graag beantwoorden wij al deze vragen zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken. Laten we beginnen met de juiste maat voor een kinderfiets. Zoals net al aangegeven is het belangrijk dat uw kind op een passende fiets zit. Kinderen moeten namelijk goed bij de grond kunnen komen met hun voeten. Instinctief remmen kinderen vaak met hun voeten af wanneer ze plotseling moeten stoppen. Ook is het evenwicht nog niet altijd even goed.

Het is een feit dat kinderen nog veel groeien. Echter is een fiets “op de groei” kopen geen goed idee. Door de bovengenoemde reden kan dit gevaarlijk zijn. Om het voor u zo duidelijk mogelijk te maken hebben we een tabel waarin u precies kunt zien wat de beste wielmaat voor een bepaalde lichaamslengte is. Ook staan er leeftijden bij, maar dit is slechts een schatting. Kinderen kunnen namelijk veel in lengte verschillen ook al zijn ze even oud. Of beter gezegd, even jong!

Maattabel voor kinderfietsen

Leeftijd 

Lichaamslengte

Inch

2 - 4 jaar

94 - 104 cm

12 inch 

3 - 5 jaar

100 - 107 cm

14 inch

4 - 6 jaar

105 - 110 cm

16 inch

4 - 8 jaar

110 - 116 cm

18 inch

6 - 8 jaar

117 - 122 cm

20 inch

5 - 9 jaar

122 - 128 cm

22 inch

8 - 12 jaar

128 - 140 cm

24 inch

10 - 14 jaar

140 - 152 cm

26 inch

Kinderfiets kopen

Een nieuwe of zelfs eerste fiets is voor een kind onvergetelijk. Waarschijnlijk kunt u zicht uw eerste fiets ook nog herinneren. Nu u weet welke maat kinderfiets u moet hebben, is het tijd om er eentje uit te gaan kiezen! Door het brede assortiment, is het altijd mogelijk om aan de verwachtingen te voldoen. Neem bijvoorbeeld de kleur. Meestal, maar niet altijd natuurlijk, kiezen jongens voor blauw en meisjes voor Roze. Maar wij hebben veel meer dan twee kleuren beschikbaar. We snappen dat kinderen heel goed weten wat ze mooi vinden. Een kinderfiets kopen met veel verschillende kleuren is daarom geen probleem! Deze stoere of schattige combinaties maken hoe dan ook de blits op het schoolplein. Bovendien zorgt een unieke kleur er ook voor dat de fiets gemakkelijk terug te vinden is op het schoolplein.

Een kinderfiets kopen voor de allerkleinste is hartstikke leuk! Samen met uw zoon of dochter de deur uit gaan om hem of haar te leren fiets. Wat is er nou leuker dan dat? Door de zijwieltjes op de kleinste fietsen is leren fietsen leuk en veilig. Als de zijwieltjes op de foto staan worden ze er zonder extra kosten bijgeleverd! De zijwieltjes, het stuur en zadel kunnen allemaal in hoogte versteld worden. Zo kan de fiets als het ware meegroeien met het kind. Uiteraard kunnen ze er ook weer afgehaald worden wanneer het evenwicht onder controle is.

Uiteindelijk bent u degene die de beslissing maakt, maar uit ervaring weten we dat het kind ook vaak wat te zeggen heeft. Zo jong en dan toch al een uitgesproken mening! De een wilt liever een stoere fiets en de ander vooral een mooie in perse die ene kleur. Voor de wat ouderen kinderen van 10 en ouder zijn vaak kinderfietsen beschikbaar die erg op volwassenfietsen lijken. De felle kleuren en opvallende designs maken plaats voor stijl en moderne designs. Wat het bij alle leeftijden goed doet op een kinderfiets is de voordrager. Zo'n transportfiets is niet alleen stijlvol, maar ook nog eens praktisch. Extra handig wanneer er een leuke fietskrat opstaat. Een zware schooltas of een hoop boeken kan zo perfect mee op de fiets. Een schoolfiets kopen kan ook bij Superfietsen!

De voordelen van Superfietsen 

✔ Altijd de laagste prijs
✔ Een fiets in doos na 1 werkdag in huis
✔ Achteraf betalen mogelijk 
✔ Breed assortiment
✔ Elke dag bereikbaar 

Specificaties van een kinderfiets

Naast de uiterlijke kenmerken zoals de kleur, is het technische deel van een kinderfiets ook erg belangrijk. Niet iedereen gebruikt een fiets op dezelfde manier. Is het een kinderfiets voor naar school of alleen om mee buiten te spelen? Hoe ver is de afstand die afgelegd moet worden en welke kinderfietsen passen daar dan bij? Neem bijvoorbeeld een kinderfiets met versnellingen. Vanaf 24 inch en groter zijn er kinderfietsen met 3 of meer versnellingen beschikbaar. Hiermee is het dagelijks afleggen van langere afstanden geen enkel probleem. Door de versnellingen kan er op de juiste momenten geschakeld worden zodat de trapzwaarte altijd perfect is!

Bij een mountainbike voor kinderen, zitten er nog veel meer mooie onderdelen op. Bijvoorbeeld een verende voorvork of betrouwbare handremmen. Deze fietsen zijn dan ook speciaal gemaakt voor bospaden of onverharde wegen. Wat natuurlijk ook veel voorkomt is dat kinderen buitenspelen met hun nieuwe kinderfiets. Een kinderfiets kopen die tegen een stootje kan is dan zeker geen slechte optie. Kies dan een kinderfiets zonder al te veel poespas met een stalen frame en terugtraprem. Steviger dan dat gaat het echt niet worden! Door gebruik te maken van de filters op deze pagina, kunt precies de fiets naar voren halen die bij de wensen van u en uw kind past.

Tips bij het kopen van een Kinderfiets

Om het kopen van een kinderfiets makkelijker en leuker te maken hebben we voor u een aantal handige tips. Zowel voor als na uw aankoop! Samen een fiets uitzoeken met uw kind kan erg leuk zijn. Zo weet u precies welke fiets past bij de wensen van uw zoon of dochter. Tenzij het een verassing is voor een verjaardag natuurlijk! De juiste maat is erg belangrijk zoals we eerder ook al aangaven. Dit is gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van de bovenstaande tabel of deze pagina te raadplegen voor extra informatie. Op de meeste kinderfietsen zit een slot, maar lang niet op allemaal. Zeker bij de kleinere maten wil het voorkomen dat er geen fietsslot op zit. Als de fiets buitenstaat is het altijd slim een kettingslot te gebruiken. Ook als er al wel een ringslot op een wat grotere kinderfiets zit, is extra veiligheid niet overbodig.

Nadat de fiets binnen is, is het tijd om er van te gaan genieten! Samen door een stukje natuur fietsen en Nederland ontdekken! Een kinderfiets weegt niet veel en past makkelijk in een auto. Maak er een leuke uitje van! Er zijn genoeg kindvriendelijke fietsroutes te vinden die wat moois te bieden hebben.

Kinderfiets online bestellen

Bij Superfietsen kunt u binnen een paar klikken een kinderfiets online bestellen. Als de keuze is gemaakt zijn de meeste kinderfietsen binnen 1 werkdag bij u in huis! En altijd tegen de aller laagste prijs voor de merken Altec, Umit, Mosso en Crown. Als u zelf niet zo handig bent of volledig ontzorgt wilt worden, kunt u de fiets rijklaar laten leveren. Tegen een meerprijs van €60 monteren wij de fiets voor 98% af zodat u alleen maar de trappers in hoeft te draaien. Nu is het zo dat, zeker de kleine kinderfietsen, erg makkelijk te monteren zijn. De rijklare optie kan wel handig zijn bij een kinderfiets met versnellingen.

Mocht u vragen of behoefte aan meer informatie over onze kinderfietsen hebben, neem dan gerust contact met ons op!