139 producten

Jongensfiets

Binnen 2 minuten de perfecte kinderfiets vinden?

Een jongensfiets is bij Superfietsen al voor de allerkleinste beschikbaar. Van jongens die al zelf naar school kunnen rijden, tot de kleinste die nog zijwieltjes nodig hebben. Je hebt de keuze uit een groot en divers assortiment, waarbij je altijd wel een kans van slagen hebt! De lerende fietsers kunnen nog gebruik maken van zijwieltjes zodat zij op een veilige manier om kunnen leren gaan met evenwicht en het verkeer. Door het grote aanbod aan verschillende kleuren is het mogelijk samen de perfecte jongensfiets uit te kiezen, of te gaan voor een leuke verjaardag verassing. De speelsere patronen passen goed bij kinderfietsen, maar er zijn ook jongensfietsen die al veel lijken op een herenfiets. Zij het wat kleiner natuurlijk! Deze grotere modellen hebben vaak ook rustigere kleuren en zien er modern uit. Het frame van een jongensfiets kan gemaakt zijn van staal of aluminium. Staal is zwaarder maar ook zeer stevig. Dit zorgt er voor dat je zoontje een zeer degelijke fiets voor jongens zal ontvangen. Spuit een stalen fiets in met extra blanke lak. Dit gaat de roestvorming tegen, zodat de nieuwe jongensfiets langer mooi blijft. Aluminium is lichter qua gewicht, maar zorgt er wel voor dat de frame niet zal gaan roesten. Dit materiaal wordt vaak gebruikt op de wat luxere jongensfietsen. 

Een veilige jongensfiets

Natuurlijk is veiligheid tijdens het fietsen voor iedereen belangrijk, maar al helemaal voor kinderen. Daarom zijn de jongensfietsen van Superfietsen veilig en beschikken deze over handige veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dichte kettingkast, jasbeschermer of dubbel remsysteem. Sommige modellen zijn luxer uitgevoerd dan andere. Zo hebben grotere inch-maten over het algemeen meer versnellingen dan de kleinere formaten. Moet je kind langere afstanden fietsen, dan is het aan te raden voor een fiets met versnelling te kiezen. Niet alle kinderfietsen beschikken over een slot. Let hier goed op wanneer je de fiets onbeheerd achter wil laten. Wij raden altijd aan een kettingslot aan te schaffen bij een fiets voor jongens. Hiermee zet je deze veilig op slot 

De voordelen van een Jongensfiets: 

  • Divers assortiment
  • Altijd scherp geprijsd
  • Voor alle leeftijden!

Assortiment van Superfietsen

Omdat er natuurlijk veel verschillende jongens bestaan, is het logisch dat er veel verschillende fietsmodellen bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een jongensfiets met bredere bandjes zodat jouw kind gemakkelijk kan opstappen. Ook zijn er transportfietsen beschikbaar voor jongens. Hiermee kan er gemakkelijk een tas vervoerd worden zonder dat deze aan het stuur gehangen hoeft te worden. Dit kan bovendien zorgen voor gevaarlijke situaties. Als er wat veder gefietst moet worden, of bijvoorbeeld elke dag naar school, dan zijn versnellingen geen overbodige luxe. Hiermee kan er altijd naar de juiste trapzwaarte geschakeld worden. Meer fietscomfort en dus ook meer fietsplezier! Voor de echte avonturiers onder ons bestaan er BMX fietsen een mountainbikes in de kleinere inchmaten. De grotere inchmaten kunnen echter ook prima door volwassenen gebruikt worden om lekker mee te crossen. We hebben jongensfietsen in onder andere de volgende maten: jongensfietsen 20 inch, jongensfietsen 22 inch, jongensfietsen 24 inch en jongensfietsen 26 inch. Niet opzoek naar een jongensfiets? Maar opzoek naar een meisjesfiets? Bekijk dan ons assortiment meisjesfiets 22 inch

Omdat jongens nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste frame maat te vinden. Om er zeker van te zijn dat je de juiste fiets kiest voor, raden wij  aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Let er op dat je geen jongensfiets op de groei koopt. Dit kan een goed idee lijken, maar kinderen remmen vaak nog instinctief af met hun voeten. Als ze dan niet gelijk bij de grond kunnen komen kan het gevaarlijk worden. Je kan langskomen bij onze Superstore in Rotterdam om elke fiets te komen testen. Zo kan jouw kind gelijk genieten van de jongensfiets!

Kinderfiets 18 inch kopen

Wil je een kinderfiets 18 inch kopen? Dat is een geweldige keuze! Met een 18 inch fiets kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar genieten van hun ritjes. Ze zijn perfect voor het leren van evenwicht en het ontwikkelen van fietsvaardigheden. Kies een stevige en veilige fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Veel plezier met het vinden van de perfecte fiets!

 

Welke wielmaat moet ik kiezen voor een jongensfiets?

De wielmaat van een jongensfiets varieert doorgaans tussen 12 en 24 inch, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind. Over het algemeen worden kleinere wielmaten aanbevolen voor jongere kinderen en grotere wielmaten voor oudere kinderen.

 

Wat is het verschil tussen een jongensfiets en een meisjesfiets?

Het verschil tussen een jongensfiets en een meisjesfiets zit vaak in het ontwerp en de kleuren. Jongensfietsen hebben meestal stoerdere ontwerpen met donkerdere kleuren, terwijl meisjesfietsen vaak lichtere kleuren en sierlijke accenten hebben. Functioneel zijn ze echter vaak hetzelfde.

 

Hoe kan ik de juiste maat jongensfiets kiezen?

Het kiezen van de juiste maat jongensfiets hangt af van de lengte van het kind. Je kunt de binnen beenlengte van het kind meten en deze vergelijken met de maataanbevelingen van de fabrikant. Het is belangrijk dat het kind comfortabel kan zitten en met zijn voeten bij de grond kan komen.

 

Moet ik een jongensfiets met zijwieltjes kopen?

Jongensfietsen met zijwieltjes kunnen handig zijn voor jongere kinderen die net leren fietsen. Ze bieden extra stabiliteit en helpen het kind zijn evenwicht te vinden. Zodra het kind vertrouwd raakt met fietsen, kunnen de zijwieltjes worden verwijderd.

 

Zijn er specifieke veiligheidsmaatregelen voor jongensfietsen?

Ja, enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor jongensfietsen zijn onder andere het dragen van een helm, het controleren van de remmen en bandenspanning, het gebruik van verlichting en reflectoren bij weinig licht en het aanleren van verkeersregels en veilig fietsgedrag.