Fietsstoeltje voor

Met een fietsstoeltje voor op je fiets, kan je samen met je kindje veilig rijden! Een fietsstoeltje voor voorop de fiets is ongekend populair. Als je een jong kind hebt en samen wilt gaan fietsen, is dit dé oplossing. Deze passen namelijk perfect op een moederfiets. Ook als er al een kinderzitje achterop staat. Een fietsstoeltje voor, wordt ook wel een kinderzitje voor genoemd. In de fietsenwereld heet het ook wel een mini. Dit omdat dit zitje kleiner is dan een fietsstoeltje voor achterop de fiets, ook wel de maxi genoemd. Een fietsstoeltje voor, is het meest gebruikelijk voor jonge kinderen. Het is mogelijk om hier een kind van 9 maanden in te zetten. Wel is het belangrijk dat ze al zelfstandig rechtop kunnen zitten. Dit in verband met de veiligheid. De maximale leeftijd voor een fietsstoeltje voorop de fiets, ligt rond de 3 jaar. Hier hoort gemiddeld zo’n lichaamsgewicht van 15 kilo bij. Daarna kan het gewicht te belastend worden voor het sturen van de fiets. Het kan per fietsstoeltje verschillen hoeveel deze precies kan dragen.

Fietsstoeltje voor specificaties

Veiligheid staat natuurlijk voorop, net als deze fietsstoeltjes. Al helemaal wanneer het om kinderen gaat natuurlijk. Zowel jongens als meisjes passen goed in deze fietsstoeltjes. Totdat ze wat ouder of zwaarder worden, dan verhuizen ze vaak naar het stoeltje achterop. Ze zijn allemaal getest op veiligheid voor de kinderen en duurzaamheid. Om zeker te weten dat een fietsstoeltje voor helemaal voldoet aan de hoogste eisen, kan je op het EN 14344 keurmerk letten. Dit heeft betrekking op de Europese veiligheidsnorm en staat op een sticker op het een kinderzitje. 

Belangrijk bij een fietsstoeltje voor

  • Past op een moederfiets
  • Veiligheid gegarandeerd
  • Met 2 kinderen op de fiets

Elk fietsstoeltje voor beschikt over voetensteuntjes. Deze helpen met het de stabiliteit van je kind en dragen bij aan de veiligheid. De steuntjes hebben ook bandjes die je om de voeten van je kind kan vastzetten. De luxere voorzitjes beschikken ook over comfortabele kussentjes. Als je veel hobbels onderweg tegenkomt, is zo’n kussentje dé oplossing. Ook over langere afstanden dragen deze bij aan het fietscomfort. Naast deze onderdelen, hebben ze ook allemaal een dubbele riem. Deze maak je makkelijk vast door ze, net als bij een autoriem, vast te klikken aan de onderzijde. Een perfecte toevoeging voor een fietsstoeltje voorop de fiets, is een windscherm. 

Fietsstoeltje voor voorop de fiets kopen

Een fietsstoeltje voor, past bijna alleen op een moederfiets. We raden dan ook altijd aan deze alleen op een moederfiets te plaatsen. Deze heeft namelijk een breder stuur zodat je niet belemmerd wordt wanneer je een scherpe bocht wilt maken. Ook is de afstand tussen het zadel en het stuur ruimer dan bij een normale moederfiets. Yepp fietsstoeltjes staan overal goed aangeschreven. Dit merk beschikt zowel over fietsstoeltjes voor en fietsstoeltjes achter. 

Wil je een fietsstoeltje voor je fiets kopen? Je kan deze komen proberen op een moederfiets bij onze winkel in Rotterdam. Daar zie je gelijk op welke fietsen je deze allemaal kan plaatsen. Wil je ook weten of deze fietsstoeltjes voor jouw fiets geschikt zijn? Vraag het aan onze experts. Zij staan voor je klaar met alle informatie die je nodig hebt!