778 producten

Fietsaccessoires kopen, een uitstekend idee

Ben je van plan om fietsaccessoires te kopen? Dat is een uitstekend idee! Want een fiets kopen zonder accessoires, is als kers zonder taart. Zijn het niet juist die extra's die jouw fiets compleet maken? Zo heb je een stevig slot nodig om te voorkomen dat je rijwiel wordt gestolen. Een extra comfortabel fietszadel kan ook goed van pas komen. Vooral als je regelmatig lange ritten maakt. Je wilt natuurlijk ook graag rijden op een unieke fiets, fietsaccessoires zijn daarvoor precies wat je nodig hebt. Jouw keuze voor een krat, mand, fietstas, of het zitje voor of achterop, geeft je fiets een persoonlijk tintje.

Alle soorten fietsaccessoires

Wat je ook nodig hebt voor je fiets, aan accessoires geen gebrek bij Superfietsen.nl. Wij hebben een ruim assortiment fietsaccessoires in voorraad. Je zult dan ook zeker vinden waar je naar op zoek bent. De afdeling accessoires is onderverdeeld in de categorieën fietsonderhoud, fietsstoeltjes, fietshelmen, kratten en manden, fietstassen, spatborden, regenkleding en onderdelen zoals fietsbanden, fietsbellen en snelbinders, maar bijvoorbeeld ook telefoonhouders of fietscomputers. Met deze eigentijdse accessoires kun je onder andere de tijd, snelheid en rijafstand aflezen. De telefoonhouder is erg handig als je onderweg je mobiel bij je wilt hebben en vanaf je stuur op je schermpje wilt kijken.

Meest populaire accessoires voor fietsen

Er zijn allerlei redenen waarom je accessoires koopt voor je fiets. Accessoires die er qua populariteit uitspringen zijn kratten en manden, fietssloten en fietstassen. We nemen ze nader onder de loep.

Kratten en manden: Wie hip voor de dag wil komen, heeft vandaag de dag een krat of een mand op de transportfiets. Niet alleen ziet dat er cool uit, het is ook nog eens erg praktisch. Even naar de supermarkt? Je boodschappen kun je eenvoudig kwijt in de fietsmand of het fietskrat. Kratten en manden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Het URBAN PROOF Fietskrat bijvoorbeeld, heeft een inhoud van 30 liter. Daar kun je heel wat in kwijt. Dit van 100% gerecycled kunststof gemaakte krat bevestig je gemakkelijk op de voordrager van je fiets. Dat geldt ook voor een mooie rieten mand. Voortaan in stijl naar school of je werk? Je kunt je spullen uitstekend opbergen in deze mand met deksel. Ook ideaal natuurlijk als je gaat picknicken in het park.

Fietssloten: Helaas leven we in tijden waarin je je fiets niet zomaar zonder fietsslot kunt achterlaten. Bovendien moet je een slot hebben dat sterk genoeg is om dieven af te schrikken. Fietssloten behoren dan ook tot de essentiële fietsaccessoires. Alleen een ringslot op je fiets is in veel gevallen niet genoeg. Je kunt je fiets extra beveiligen met een stevig kettingslot. Dieven denken wel drie keer na voordat zij zich wagen aan het breken van zo'n kabel. Ook van een vouwslot zullen dieven niet vrolijk worden. Dergelijke fietssloten mag je gerust 'revolutionair' noemen. Ze behoren tot de meest moderne en innovatieve sloten op de markt.

Fietstassen: Hoewel er ook fietstassen zijn voor aan het stuur of een klein tasje voor aan het frame, lenen vooral de dubbele fietstassen zich er uitstekend voor om op je bagagedrager te bevestigen. Het voordeel van dit soort tassen is dat je spullen niet nat worden. De tassen zijn namelijk zo gefabriceerd dat inregenen onmogelijk is. Bovendien zijn ze gemaakt van waterafstotend en waterdicht materiaal. De tassen beschikken ook over reflectoren, dat zorgt voor extra veiligheid in het donker.

Fiets accessoires voor veiligheid

Op de fiets ben je altijd kwetsbaar. Veiligheid is dan ook zeer belangrijk. Twee fietsaccessoires om veiliger te fietsen, zijn een
goede fietshelm en adequate verlichting.

Fietshelmen: In het wielrennen is het gebruik van fietshelmen al geruime tijd normaal. Deze vorm van hoofdbescherming is geen overbodige luxe, want renners in het peloton gaan soms keihard onderuit. Ook in het normale fietsverkeer is het dragen van een helm aan te raden. Met een fietshelm op maak je de kans op letselschade een stuk kleiner.

Verlichting: Zodra het donker wordt, ben je verplicht om met fietsverlichting te fietsen. Los van de boete van 55 euro die je riskeert, is goed zichtbaar zijn van levensbelang. Menig verkeersongeluk vindt in het donker plaats. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Naast de verplichte voor- en achterlamp, kun je ook nog een lampje aan je bovenlichaam bevestigen. Zo ga je extra veilig op weg.

Fietsaccessoires kopen?

Ben jij er al uit welke fietsaccessoires je gaat kopen? Wordt het een krat of mand of liever een fietstas, of misschien allebei? Is je verlichting op orde en heb je al gedacht aan een fietspomp? Zo zijn er tal van accessoires. Er valt dan ook heel wat te kiezen bij superfietsen.nl.