17 producten

Kabelsloten

Een kabelslot is een van de meest makkelijkste manier om je fiets extra mee op slot te zetten. Wij raden aan om naast je ringslot, altijd een extra beveiliging op je fiets te plaatsen. Het kabelslot is dan ook erg gebruikelijk. Ze worden het meeste gebruikt voor fietsen, maar hebben veel meer toepassingen. Denk aan boten, een motorhelm of fietshelm, een hek dichtmaken of door terrasstoelen heen. Een kabelslot is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden! Kabelsloten kan je ook makkelijk meenemen, zeker op de fiets. Wanneer je een kabelslot niet gebruikt, kan je deze eenvoudig om je zadelpen wikkelen en op slot zetten. Hang de extra sleutel aan je sleutelbos en je hebt altijd een extra beveiliging voor je fiets bij. Zeker wanneer je bijvoorbeeld s’ nachts je fiets achterlaat, komt een kabelslot goed van pas. Je kan ze vastmaken aan alles waar het slot omheen past. Daarom wordt dit type slot ook veel gebruikt door scholieren of bij fietsen die vaak in een openbare stalling staan.

Wat is een kabelslot

Een kabelslot bestaat natuurlijk uit een kabel. Deze kabel is gemaakt van gewoven staal draad. Hier omheen zit een plastic omhulsel zodat ze extra strak bij elkaar blijven. Het plastic om het kabelslot zorgt er voor dat deze bestand is tegen Omdat er meerdere draden in elkaar  gewoven zijn, ontstaat een extra stevige kabel. Deze techniek wordt zelfs toegepast op de dikke kabels van hangbruggen. Vaak zijn kabelsloten ongeveer anderhalve centimeter dik. Ze bestaan uit gehard staal en daarom ook moeilijker door te knippen dan normaal staal. De regel is, hoe dikker het slot, des te lastiger door te knippen. Logisch natuurlijk. Wel moet je opletten als je de fiets ergens lang achterlaat. Dan valt je fiets altijd op voor fietsendieven. Een extra kabelslot gebruiken is natuurlijk beter dan alleen met een ringslot. Maar met een betonschaar kunnen de meeste kabelsloten, zeker de goedkopere, in één keer doorgeknipt worden. Een goed alternatief voor langer parkeren zijn kettingsloten, deze gaan een stuk minder snel open.

Voor en nadelen van kabelsloten

  • Betaalbaar
  • Flexibel
  • Makkelijk mee te nemen
  • Snel door te knippen

Assortiment kabelsloten

Bij Superfietsen hebben we een groot aanbod kabelsloten. Verschillende merken, maten en kleuren zijn beschikbaar. Het meest bekende merk in de slotenwereld is Axa. Zij staan bekend om kwaliteit die in verhouding staat tot de prijs. Veel van deze Axa kabelsloten hebben ook een ART keuring  met twee sterren of meer. Dat wil zeggen dat je ze kan verzekeren tegen diefstal! Kabelsloten in ons assortiment zijn verkrijgbaar vanaf 70cm lang tot en met 150cm lang. Bedenk van te voren waar je de fiets het meeste gaat parkeren. Afhankelijk daarvan heb je wellicht een kabelslot nodig met een andere lengte. Qua kleuren is er ook volop keuze! Het leukste is natuurlijk dat je een kabelslot kiest die qua kleur het beste bij je fiets past.

Kabelslot kopen

Een kabelslot kopen doe je bij Superfietsen! Ons aanbod is groot, de levering snel en de prijzen betaalbaar. Als je een kabelslot koopt bij je fiets, is de verzending bovendien helemaal gratis! Bestel je vandaag voor 16.00? Dan is je nieuwe kabelslot de volgende werkdag al binnen.