135 producten

Elektrische stadsfiets

Op zoek naar een elektrische fiets die bij jou past?

Perfect voor langere ritten of gewoon dagelijks gebruik, de elektrische stadsfiets is er voor iedereen! Een fiets met trapondersteuning is geen nieuwe idee, maar tegenwoordig wel extra populair. Al in 1985 was er een Amerikaan die een patent aanvroeg op een e-bike voor in de stad. Echter leek deze bij lange na niet op het product wat wij nu kennen. Tegenwoordig zijn de accu’s vele mate beter en de onderdelen van hoge kwaliteit. In Nederland was Philips rond 1930 de eerste die een elektrische stads fiets op de markt bracht. Hier was weinig animo voor en het idee werd een tijdje uitgesteld. Sinds dat de technologie er een stuk op vooruit is gegaan zijn de fietsen ook een stuk meer in trek gekomen. Vaak beschikken de elektrische stadsfietsen over meerdere rijstanden, versnellingen en hoogwaardige remmen. In 2021 was de stadsfiets e-bike zelfs het meest verkocht model van Nederland! Met talloze merken, modellen, kleuren en uitvoeringen zit er voor elke fietser wel wat passend tussen! De elektrische stadsfietsen van Qwic zijn hierin een van de voorlopers! 

Een elektrische stadsfiets kopen

Bij Superfietsen zorgen we er graag voor dat u tevreden bent met u aankoop. Daarom kunt u op meerdere manieren een elektrische stadsfiets bestellen: In doos of rijklaar. In doos wil zeggen dat u de fiets voor 95% rijklaar ontvangt. Zelf moet u dan nog de trappers en het stuur monteren. Tegen een meerprijs van €60 zorgen wij er voor dat de fiets rijklaar en afgesteld bij u geleverd wordt. Een e-bike herenfiets rijklaar bestellen duurt tussen de 3-5 werkdagen.

Kies de perfecte e-bike stadsfiets

Omdat het aanbod erg divers is, kan het lastig zijn de juiste elektrische stadsfiets te kiezen. Er zijn veel dingen waar u op kunt letten en nog meer specificaties om rekening mee te houden. Bij een e-bike stadsfiets is het belangrijk om rekening te houden met het gebruikersdoel. Af en toe een ritje maken of een dagelijkse korte afstand afleggen vergt een hele andere fiets dan wanneer u ver wilt gaan touren. Duurdere modellen beschikken vaak over betere specificaties zoals bijvoorbeeld meer rijstanden. Ook het model kan bepalend zijn voor het gebruik. Zo kan een elektrische stadsfiets over een voordrager beschikken. Hierdoor is het makkelijker bagage te vervoeren zoals boeken en tassen. Door de elektrische trapondersteuning zult u weinig tot niets merken van het extra gewicht! Uiteraard is kleur ook belangrijk wanneer het om het uitzoeken gaat. Om te zorgen dat iedereen over de perfecte elektrische stadsfiets kan beschikken, heeft Superfietsen voor u een divers aanbod beschikbaar.

Benieuwd of we nog een leuke acties hebben? Goed nieuws! Elke maand hebben we elektrische fiets aanbiedingen. Bekijk of jouw droomfiets erbij staat. 

De voordelen van een e-bike stadsfiets

  • Vermijd drukke files
  • Sneller op plaats van bestemming
  • Comfortabel onderweg
  • Duurzame investering

Wat kunt u verwachten van een e-bike voor in de stad?

Uiteraard is het een stuk fijner fietsen wanneer u elektrische trapondersteuning heeft. Lange afstanden worden erg aangenaam en u zult nooit meer bezweet aankomen op de plaats van bestemming! De actieradius kan per elektrische stadsfiets verschillen en wordt beïnvloed door veel factoren. Denk hierbij aan de wielgrootte, tegenwind, heuvels, rijstand, versnellingen etc. Elke e-bikeis gewoon via een stopcontact op te laden. Om er zeker van te zijn dat de elektrische stadsfiets altijd klaar is voor gebruikt, kunt u deze s’ nachts opladen.  

Opzoek naar een elektrische stadsfiets met een achterwielmotor? Bekijk dan eens de Tenways CGO800s of de Tenways CGO600.

 

Een speed pedelec kopen 

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die net wat sneller gaat dan een gewone e-bike, dan is de speed pedelec kopen wellicht iets voor jou. Een speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot wel 45 kilometer per uur. Dit maakt het een ideale keuze voor forenzen die snel willen pendelen tussen hun huis en werk.

Een speed pedelec biedt vele voordelen ten opzichte van een gewone fiets. Je hoeft niet langer zwaar te trappen tegen de wind in of bergopwaarts, omdat de elektrische motor je ondersteunt. Daarnaast is het een duurzame optie, omdat je geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen en minder CO2-uitstoot hebt. Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, duurzame en handige manier om te pendelen, is een speed pedelec zeker het overwegen waard. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van de regels en de juiste keuze maakt voor jouw behoeften.