40 producten

Kettingslot: geen overbodige luxe!

Overweeg je een (extra) kettingslot? Jaarlijks worden er zo rond de 500.000 fietsen gestolen in Nederland. De waarde van deze gestolen fietsen komt elk jaar een stuk hoger te liggen omdat de bakfietsen, elektrische fietsen ook erg populair zijn en een relatief hoge waarde hebben. Het geschatte bedrag van gestolen fietsen ligt ongeveer op 600 miljoen! Dus een kettingslot op je fiets is allang geen overbodige luxe meer maar eerder noodzaak. We gaan je hieronder wat tips geven om diefstal te voorkomen en wat uitleg over de verschillende soorten kettingsloten die er zijn.

 

Kettingsloten

Een kettingslot is zoals eerder gezegd absoluut geen overbodige luxe maar meer een must. Met een kettingslot maak je het dieven een stuk lastiger om je fiets mee te kunnen nemen. Je kan met een kettingslot je fiets ergens aan vastzetten waardoor hij niet eenvoudig mee te nemen is. Ook in dit segment is er een hele ruime keuze. Zoals eerder aangegeven kan je deze onderverdelen in ART gekeurde en niet gekeurde sloten. Bij de kettingsloten zijn er alleen nog meer verschillen dan bij een ringslot. Zo kunnen de kettingsloten heel erg schelen in dikte, de hoeveelheid gebruikte staal en ook lengte van de ketting. Kettingsloten worden door heel veel merken aangeboden maar ook hierin zijn AXA en Abus veruit de meest bekenden.

 

Kettingslot fiets met ART keurmerk

Fietssloten met een ART keurmerk zijn over het algemeen sloten die worden erkend door verzekeringsmaatschappijen voor het verzekeren van je fiets. Met een ART2 keuring kan je je fiets verzekeren, deze keuring zit zowel op bepaalde ringsloten als op kettingsloten. Wanneer je zo een slot hebt met keuring hebt kan je je fiets verzekeren tegen diefstal en krijg je je aankoopbedrag vergoed wanneer de fiets word gestolen. Wel moet je er altijd voor zorgen dat je 2 originele sleutels overhandigd waar het sleutelnummer op staat. Er zijn ook fietsen met een voor gemonteerd slot die niet zijn een ART keurmerk hebben, let op met dit slot kan je je fiets niet verzekeren.

Een kettingslot in combinatie met een ringslot

Een dief kijkt niet altijd naar welke fiets hij of zij het mooist vind maar ook naar welke ze het makkelijkst mee kunnen nemen. Een fiets die alleen een ringslot heeft is uiterst makkelijk mee te nemen, het enige wat ze hoeven te doen is het achterwiel optillen. Dan kan het redelijk snel gaan. Als je dan wel een ART gekeurd slot had en je fiets was verzekerd word hij vergoed maar de ellende die je ervan hebt krijg je er ook bij. Een 2e slot, in de vorm van een kettingslot waarmee je je fiets ook echt ergens aan vast kunt zetten is echt noodzakelijk als je diefstal wil voorkomen. Een goedkopere optie voor het kettingslot is het kabelslot

Helaas zijn er nog geen sloten waarvan we kunnen garanderen dat dieven ze niet open kunnen krijgen, in plaats daarvan raden we daarom ook aan om een extra slot te gebruiken om het dieven in ieder geval moeilijker te maken.

Kettingslot fiets kopen

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en een kettingslot fiets kopen? Heel verstandig! Dit kan eenvoudig op superfietsen.nl. We leveren ook ontzettend snel, zo kun je al snel je fiets met een veilig gevoel achterlaten.

Heb je nog een vraag over een kettingslot of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag!