11 producten

Welke fietsstandaard is het meest geschikt voor jouw fiets?


Een fietsstandaard kopen, is dat nodig? Als je wilt dat jouw fiets niet steeds omvalt, dan is een goede fietsstandaard zeker geen overbodige luxe. Ben jij benieuwd welke fiets standaard het meest geschikt is voor jouw tweewieler en wat voor typen er zoal verkrijgbaar zijn? Hier vind je alle informatie.

Waarom fietsstandaard kopen?

Vaak is er op een nieuwe fiets standaard al een staander geplaatst. Deze zijn echter niet altijd even stevig. Aangezien het nogal eens flink wil waaien in Nederland, ligt jouw rijwiel met een doorsnee fietsstandaard zo op de grond. Misschien denk je dat je helemaal geen fiets standaard nodig hebt. Je kunt je tweewieler toch ook in een fietsenrek kwijt? Inderdaad, maar helaas is daar niet altijd plek. En als dat er wel is, lukt het je vaak maar net om je rijwiel tussen twee andere fietsen te proppen. De kans op schade is dan best groot. Menig rijwiel komt niet ongeschonden uit het fietsenrek.

 

Standaard voor fiets is praktisch

Er zijn genoeg redenen te bedenken om een goede, stevige fietsstandaard aan te schaffen. Een daarvan is dat het heel praktisch is. Als je fiets bijvoorbeeld zwaar bepakt is en je tegelijkertijd jouw kinderen met de fiets naar school of de opvang brengt, is een goede, stevige fiets standaard dubbel de moeite waard. Dat geldt natuurlijk ook als je net boodschappen hebt gedaan. Wanneer je deze voor- of achterop je fiets wil plaatsen, is een stevige standaard voor fiets en bagagedrager onontbeerlijk. Je hebt dan extra baat bij een fietsstandaard dubbel.

 

Verschillende fietsstandaarden

  • Fietsstandaard enkel: Dit soort standaard biedt voldoende stabiliteit voor een sportieve stadsfiets of racefiets. Bij dit soort fietsen vervoer je niet veel meer dan jezelf. Voor een racefiets geldt bovendien dat deze zo weinig mogelijk moet wegen. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een zo licht mogelijke standaard voor je fiets.
  • Fietsstandaard dubbel: Voor de wat zwaardere fietsen, kun je het beste gebruik maken van dit type standaard. Transportfietsen met krat of moederfietsen met kinderzitjes hebben veel profijt van een fietsstandaard dubbel. Het zorgt ervoor dat je transportfiets niet naar een kant valt als je de boodschappen in het krat laadt. Je fiets blijft ook goed staan als je een kinderzitje hebt. Bij een dubbele fietsstandaard gaat het meestal om een klapstandaard die bij het achterwiel wordt bevestigd. Je kunt voor nog meer stabiliteit zorgen met behulp van een stuurslot.
  • Fietsstandaard mountainbike: Dit type fiets is meestal uitgerust met een enkele standaard. Veel bikers maken gebruik van een verstelbare standaard die op het achterste deel van het frame wordt geplaatst. Gebruik je de mountainbike om boodschappen te doen? Dan kun je ook een dubbele standaard overwegen. Omdat je een mountainbike regelmatig moet schoonmaken en onderhouden, kun je ook veel plezier hebben van een montagestandaard.

Waar moet je op letten bij een fietsstandaard kopen?

Heel belangrijk is dat je eerst naar de wielmaat kijkt. Die kun je vinden aan de zijkant van de band. Het aantal inch is van invloed op de lengte van je standaard. Bij een band van 16 inch kies je dus ook voor een standaard van 16 inch. Kies je voor een verstelbare standaard, dan kun je zelf de lengte aanpassen aan de maat van je fiets. Ook is het belangrijk om te weten of de fiets over een brede of smalle bevestigingsplaat beschikt zodat je kunt bepalen of je een fietsstandaard met een smalle of brede bevestiging nodig hebt.

Fietsstandaard kopen? We leveren ontzettend snel. Wanneer je een bestelling voor 16.00 plaatst, sturen wij deze dezelfde dag nog op!