27 producten

Altec Transportfiets

Een Altec Transportfiets is beschikbaar in veel verschillende maten, kleuren en designs. Zowel dames als heren kunnen genieten van een transportfiets van Altec. Mensen langer dan 155cm hebben baat bij een fiets met de wielmaat 28 inch. Kleiner dan dat en een 26 inch zal waarschijnlijk beter passen bij de lichaamslengte. De transportfietsen van Altec zijn zeer praktisch en beschikken over meer bagageruimte dan een reguliere fiets. Dit is allemaal te danken aan de handige voordrager die op elke transportfiets te vinden is. De oorsprong van deze fietsen is terug te vinden in de laatste jaren van de 19e eeuw. Bakkers, slagers, marktlui en vaklui hadden baat bij een goedkope manier van transporteren. Omdat fietsen in die tijd steeds populairder werd, was de keuze voor een transportfiets snel gemaakt! De bakkersmand, die we nu ook nog steeds gebruiken, is ook ontstaan in deze periode. Sindsdien heeft heel Nederland wel een transportfiets gezien of er zelfs mee gereden. Altec heeft goed ingespeeld op de trends van toen en nu en hebben meerdere variaties op dit model uitgebracht.

  • Praktische voordrager
  • Luxe of simpel 
  • Perfect voor naar school

Verschillende Altec Transportfietsen

Ondanks dat dit allemaal transportfietsen van Altec zijn, bestaan er toch verschillen. Qua specificaties, design, frame en natuurlijk kleur bestaan er verschillen die elke fiets anders maken. Het eerste wat u waarschijnlijk aan een fiets opvalt is of het om een dames- of herenfiets gaat. Dit is te zien aan de middelste stand die doorloopt van het zadel tot onder het stuur. Voor het kiezen van de best passende maat fiets, kunt u deze pagina gebruiken. Verschillende lichaamslengtes passen bij andere fietsmaten. Een 28 inch fiets kan namelijk meerdere variaties qua framemaat hebben. Zeker voor kinderfietsen is de juist maat belangrijk omdat deze met beide benen bij de grond moeten kunnen komen.  Persoonlijk voorkeur voor de kleur van de fiets is natuurlijk ook hartstikke belangrijk. Zo weet u zeker dat u een Altec Transportfiets heeft die u leuk vindt. U heeft de keuze uit meer dan 10 kleuren!

Wat is de ideale fiets voor mij?

Wanneer u een Altec Transportfiets uitzoekt, kunt u helemaal uw eigen gang gaan. Bent u opzoek naar een comfortabele fiets met luxere onderdelen, of juist niet en kiest u voor een degelijke fiets zonder al te veel poespas? Een praktisch voorbeeld is te geven wanneer men kijkt naar de Altec Classic en Altec Retro. De Classic heeft een omafiets design, terugtraprem en simpel frame. Zonder versnellingen of handremmen is er dan ook verder niks af te stellen aan deze fiets. De Altec Retro daarentegen is luxer door de aanwezigheid van handremmen, versnellingen, stuurstabilisator en een wat verfijnder design. Voor de langere afstanden heeft u wellicht ook meer baat bij een dergelijke fiets. Voor korte ritjes naar bijvoorbeeld school of werk is een simpeler fiets misschien wat u zoekt? Met behulp van de filters kunt u uw keuze verfijnen en de perfecte Altec Transportfiets uitkiezen!