34 producten

Mountainbike 29 inch: overwin elke obstakel!

Opzoek naar een mountainbike 29 inch? Dan ben je op superfietsen.nl bij het juiste adres. We hebben een divers assortiment aan de beste mountainbikes met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zo hebben wij voor iedere avontuurlijke fietser een passend model! Zowel in onze winkel als op onze webshop vind je diverse mtb’s in verschillende kleuren, met diverse specificaties en wielmaten. Vind je het lastig om een keuze te maken of heb je extra advies nodig? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen graag!

kiezen voor een 29 inch mountainbike

Zoals eerder al vermeld kun je in ons MTB assortiment kiezen uit diverse wielmaten. Deze wielmaten worden uitgeduid in inchmaten. Wij bieden mountainbikes voor volwassen aan in de wielmaat 27 tot 29 inch. Elke wiel heeft zo iets anders te bieden. Zo hebben we banden met een stevige anti-leklaag of extra grip. Het ligt er dus maar net aan waar jij naar op zoek bent!

Benieuwd naar wat het verschil is tussen een 29 inch mountainbike en de klassieke mountainbike? Doordat de 29 inch MTB een grotere wielmaat heeft, kun je eenvoudiger over obstakels rijden zonder uit balans te raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan losliggende stenen en boomwortels. De regel geld dus; hoe groter de wielmaat, hoe eenvoudiger het is om een obstakel te nemen. Daarbij zorgt deze grotere wielmaat voor meer grip omdat het wieloppervlakte groter is. Dit komt onder andere erg van pas wanneer je een heuvel op moet rijden. Verder ligt een mountainbike 29 inch stabieler op de weg dan een variant met een kleinere wielmaat. Dit komt omdat het zwaartepunt beter verdeeld word. Ben je eenmaal lekker op gang? Dan houd je de snelheid beter vast met een mtb 29 inch.


Vind je het mountainbiken nog een beetje spannend? Dan is dit de beste keuze om aan het principe te wennen. Maar ook voor de doorgewinterde mountainbikers die graag over wegen rijden met veel obstakels is dit model een uitstekende keuze. 

In het kort; hierom moet je kiezen voor een 29 inch model!
- Extra grip ten opzichte van een klassiek model
- Extra stabiele wegligging
- Snelheid is beter aan te houden dan bij een 26 of 27,5 inch mountainbike
- Perfecte maat voor de langere fietsers
- Ben je een beginner? Een mtb 29 inch is perfect om te wennen

MTB 29 inch kopen

Ben je helemaal overtuigd van de kwaliteiten van de MTB 29 inch? Dan kun je deze op superfietsen.nl aanschaffen tegen een laagste prijsgarantie. Dit betekend dat je nooit teveel zult betalen voor jouw nieuwe mountainbike 29 inch! Daarnaast leveren we supersnel. Zo kun jij snel genieten van die avontuurlijke off-road ritjes. 

Opzoek naar een premium merk mountainbike? Dan is een Cube fiets wellicht de Cube mountainbike voor jou! 

Vind je het lastig om een keuze te maken of heb je extra advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag!