14 producten

Een solide insteekslot kopen

Een insteekslot is een populaire en handige manier om het frameslot op een fiets, ook wel ringslot genoemd, extra veilig te maken. Tegenwoordig zijn de meeste ringsloten, zeker die van Axa en andere degelijke merken, voorzien van een opening voor de pin van een insteekslot. Je kunt hiermee je fiets eenvoudig vastzetten aan een andere fiets, een hek, of ander object in de omgeving. Vervolgens wordt de fiets op slot gezet met het ringslot. Dit vereist geen extra rompslomp en ook geen extra sleutel. Gebruik je het insteekslot niet, bijvoorbeeld tijdens het fietsen, dan kun je het eenvoudig een paar keer om de zadelpen wikkelen.

Verschillende soorten fietssloten

Als je een fiets hebt die je graag gebruikt en die goed bij je past, dan wil je deze natuurlijk beschermen tegen diefstal. Tijd om je te verdiepen in fietssloten. Het meest populaire slot voor de fiets is zonder twijfel het ringslot. Deze is geïntegreerd in het frame en wordt dan ook op de meeste fietsen standaard meegeleverd, al kan het soms handig zijn om een meer robuust exemplaar te kopen. Controleer dit als je een nieuwe fiets aanschaft: sommige fabrikanten besparen helaas op dit detail.
Als extra veiligheidsopties ken je waarschijnlijk wel de vertrouwde kettingsloten en kabelsloten waarmee je een fiets kunt vastzetten. Het insteekslot is feitelijk een extra veilig en gemakkelijk alternatief voor het kettingslot of het kabelslot. Maar als je al een goed ringslot hebt waar geen insteekslot in past, zijn de andere categorieën natuurlijk ook een goed alternatief.

Soorten insteekslot fiets

Een insteekslot kan gebaseerd zijn op een kettingslot of op een kabelslot. De eerste bestaat uit een zeer stevige ketting, die meestal voorzien is van een huls van sterke nylon stof. Aan een uiteinde bevindt zich een lus, en het andere uiteinde is een pin die in een ringslot gestoken kan worden. De tweede variant van het insteekslot komt misschien iets minder sterk uit de bus qua veiligheid maar is een stuk lichter: een compacte oprolbare kabel met een dikke kunststof coating. Zo is er voor iedereen het ideale aanvullende slot te koop.

Insteekslot kopen

Het is duidelijk: met een insteekslot fiets je net wat veiliger rond. Het is een bijzonder handige aanvulling op het ringslot, geen gerommel meer met extra sleutels of cijfersloten. Het is wel belangrijk om even op te letten dat de combinatie van het frameslot en het insteekslot een match is. Een Axa insteekslot, gecombineerd met een Axa ringslot, biedt uitstekende bescherming tegen diefstal.