11 producten

Fietshoezen

Fietshoezen beschermen je nieuwe, maar ook je oude fiets. Eigenlijk heeft elke fiets belang bij een fietshoes. In Nederland weten we allemaal hoe wisselvallig het weer kan zijn. Veel regen op een zomerdag is niet ongebruikelijk, laat staan in de herfst of lente. Regen kan er voor zorgen dat je fiets gaat roesten of onderdelen minder soepel draaien. Tegen dit en meer kan een fietshoes perfect beschermen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan sneeuw, vorst, hagel of gewoon stof. Het heeft allemaal een nadelig effect op je fiets. Wanneer je je fiets niet binnen of overdekt kan parkeren, kan het weer hierop snel een nadelig effect hebben. Stel je voor dat je een weekje op vakantie bent, of zelfs maar een weekendje weg. Een langere tijd je fiets niet gebruiken en deze buiten achterlaten zal het niet ten goede komen. Een fiets beschermhoes lost al deze problemen! Als je twee fietsen hebt, passen deze niet onder een standaard fietshoes. Gelukkig hebben we ook een dubbele fietshoes! Hieronder passen met gemakt twee fietsen. Ook is deze duo fietshoes een stuk goedkoper dan wanneer je twee losse fietshoezen zou bestellen.

Fietshoezen voorkomen roest

Zoals net al aangegeven kan een fietshoes roestvorming tegengaan. Dit heeft echter ook veel te maken met het soort fiets waarover je beschikt. Sommige fietsen hebben minder onderhoud nodig dan anderen. Een fiets met een stalen frame en stalen boutjes en moertjes is gevoelig voor roest. Een fiets met een aluminium frame en roestvrij stalen boutjes is er compleet tegen beschermd. Wel kan er dan natuurlijk nog vuil op je fiets en de onderdelen komen. Aluminium kan dan wel niet roesten, maar er kan wel witte uitslag op komen door regen of de lak verbleken door de zon. Een fietshoes kan dus op elk type fiets gebruikt worden.

Goed onderhoud is ook erg belangrijk. Je fiets afdrogen na regen klinkt misschien gek, maar dat is wel het beste middel tegen roest. Als je hem daarna onder een fietshoes zet, is je fiets perfect beschermd. We raden ook altijd aan, zeker bij fietsen met een stalen frame, om deze in te spuiten met blanke lak. Dit is een beschermende laag over de laklaag heen. Hierdoor zal er minder oxidatie en dus roest plaatsvinden.

Fietshoezen elektrische fiets

Je elektrische fiets wil je natuurlijk nog beter beschermen dan een normale fiets. Ook voor je e-bike hebben we een fietshoes. Vaak zijn e-bikes gemaakt van aluminium, maar lang niet allemaal. Daarom kan ook op de stalen elektrische fietsen roest ontstaan. Nu is een e-bike een grotere aankoop dan een normale fiets. Een beetje extra bescherming is dan ook geen overbodige luxe. Niet alleen het frame, maar ook de elektrische onderdelen hebben hier baat bij. Deze zijn wel altijd afgewerkt en waterdicht wanneer je e-bike ontvangt. Maar wat als er na een paar weken een krasje of scheurtje in een kabel komt? Als er dan langdurig regen op valt, kan hierdoor kortsluiting of een storing ontstaan. Des te meer reden om een fiets hoes voor je e-bike aan te schaffen.

Speciaal voor de accu van je e-bike hebben we ook een fiets hoes in het assortiment! Deze hoes beschermt een van de belangrijkste, vaak ook het duurste, onderdeel van je e-bike. Niet alleen tegen regen, maar ook de kou en hitte. Beide hebben namelijk een negatief effect op de accu. Zo weet je zeker dat je nog langer kan genieten van je elektrische fiets.