20 producten

Vouwfiets kopen

Een vouwfiets is perfect voor de drukke Nederlander van tegenwoordig. Ze zijn makkelijk mee te nemen en brengen jou daarna snel naar de plaats van bestemming. Bijna iedereen in Nederland heeft wel te maken met de fiets. Al is het maar wanneer je even in het weekend een stukje wilt gaan rijden. Zelfs in de trein nemen mensen vaak een fiets mee! Een compacte fiets is dan dé oplossing. De vouwfiets is dan ook erg populair onder de studerende en werkende Nederlanders. Superfietsen heeft een breed assortiment aan vouwfietsen. Ook wij merken dat dit type fietsen steeds gewilder zijn. Niet gek ook wanneer je bedenkt dat de files steeds langer en de benzine steeds duurder wordt. Graag leggen we je dan ook uit waarom de vouwfiets zo top is! 

De voordelen van een vouwfiets

Een vouwfiets kan in de meeste gevallen GRATIS mee in het openbaar vervoer. Je hoeft er dus geen extra ticket voor te kopen. Let er wel op dat de fiets opgevouwen dient te zijn zodat deze minder ruimte in neemt. Een vouwfiets is ook makkelijk in de auto of zelfs met de hand mee te nemen. Niet alleen voor een reis is dit handig, ook wanneer je thuis weinig opbergruimte heeft. Een vouwfiets is soms niet eens groter dan een koffer en past dus ook in een kast! Bovendien zijn ze allemaal uniseks. Het is dus een damesfiets en herenfiets in één. De vouwfiets is een slimme manier naar ultieme vrijheid! Deze stevige maar lichtgewicht fietsen, zijn gemakkelijk op te vouwen. Binnen enkele seconde kan je er mee wegrijden. Op een vakantie is het de perfecte manier om van de natuur te genieten zonder dat er een grote fietsdrager mee moet.

Vouwfiets kopen?

Graag een vouwfiets kopen? Je zal wellicht denken dat een vouwfiets er altijd hetzelfde uitziet, maar niets is minder waar! Die van Superfietsen zijn erg divers en voor veel situaties te gebruiken. Als eerste is er de reguliere vouwfiets. Deze is perfect voor dagelijks gebruik en natuurlijk makkelijk mee te nemen. Er bestaat in deze categorie ook een grote diversiteit. De wat simpelere en vaak ook goedkopere modellen, beschikken niet over versnellingen. Wanneer je niet van plan bent vaak of ver te fietsen, is zo’n vouwfiets perfect voor je! Een model met meerdere versnellingen, of zelfs een sportieve uitvoering is ook beschikbaar! Hiermee is het mogelijk om langere afstanden gemakkelijk en met comfort af te leggen. Extra handig voor wanneer je na de trein ook nog een aanzienlijke afstand moet reizen. Ook wanneer je op vakantie bent in een land met meer heuvels dan Nederland (en dat zijn er nog al wat), komen versnellingen goed van pas. Zo kan je schakelen naar de juiste trapzwaarte wanneer nodig en toch comfortabel blijven rijden.  

Voor degene die graag op fietsvakantie gaan, is er de elektrische vouwfiets. Makkelijk om mee te nemen in de auto, waarna je op de plaats van bestemming gebruik van kan maken. Ook erg aan te raden wanneer je dagelijks lange afstanden moet fietsen. Wellicht wel de meest speciale variant, is de opvouwbare mountainbike van Superfietsen. Hiermee is het mogelijk jouw fiets makkelijk in de auto mee te nemen en vervolgens een uitdagend parcours af te leggen. Wanneer je niet in de buurt van een mooi mountainbike-parcours of –gebied woont is dit extra handig.

Goedkope vouwfiets

Genieten van alles wat een vouwfiets te bieden heeft hoeft niet duur te zijn. Bij Superfietsen bieden we ook goedkope vouwfietsen aan! Dat wil zeggen dat voor elk budget wel een geschikte tussen zit! Bijvoorbeeld een student die vaak met de trein naar een stad moet, maar daarna niet elke keer in een volgepropte bus naar school wilt zitten. Een goedkope vouwfiets is dan de perfecte oplossing. Eenvoudig en gratis mee te nemen in de trein. Eenmaal aangekomen op het station klapt hij of zij de goedkope vouwfiets snel uit en fietst naar school! Mocht de fietsenstalling vol zijn, is dit ook geen enkel probleem. De goedkope vouwfiets kan opgevouwen makkelijk in het klaslokaal staan! Eventueel is het mogelijk een vouwfiets van Altec of Umit rijklaar te bestellen. Zo hoef je zelf bijna niks meer te doen na het ontvangst. Alleen de trappers indraaien en wegfietsen! Ohja en de fiets uitvouwen natuurlijk!

Bekijk ook eens de moderne vouwfietsen van Bohlt

Geschiedenis van de vouwfiets

De vouwfiets komt wellicht over als een redelijk moderne uitvinding. Echter niets is minder waar! Deze is al bijna net zo oud als de “normale fiets”. Al in de 19e eeuw werden er fietsen gemaakt die opvouwbaar waren. Zij anders dan we nu gewend zijn, het waren toch vouw fietsen. In de geschiedenis heeft de vouwfiets namelijk meerdere doelen gehad dan alleen het vervoeren van mensen die het openbaar vervoer nemen of op vakantie gaan. De eerste vouwfietsen zijn ontwikkeld voor de scheepvaart en werden dan ook schippersfietsen genoemd. Op een schip was het namelijk handig als een fiets minder ruimte innam. Daarna kwam er al snel een militair doel voor de vouwfiets. Omdat deze zo compact zijn, kunnen ze in grote aantallen vervoerd worden. Eenmaal op de plaats van bestemming konden soldaten eenvoudig de vouw fiets uitklappen en fietsen naar waar ze nodig waren. Overigens worden de ze nog steeds door het leger gebruikt. Wel de elektrische variant natuurlijk, het is immers niet meer de 19e maar de 21e eeuw!

De vouwfiets voor de consumenten markt zijn vooral in de jaren 20’ erg populair geworden. Zowel het frame als het stuur konden opgevouwen worden. Ideaal voor de smalle gangen van de Nederlandse arbeidershuizen. Dit waren echter nog wel grote “normale” fietsen met scharnieren. De ontwikkeling van de vouw fiets zoals we die nu kwamen kwam nog een tiental jaar later. Toen mensen in de jaren 60’meer konden reizen en vakanties naar het buitenland normaal werden voor iedereen, deed de moderne versie haar intrede. De kleinere wielen maakten de vouwfiets veel compacter en dus geschikt voor vervoer in een auto of trein!

We helpen je graag met het kiezen van een vouwfiets!

Een vouwfiets is niet perse de meest reguliere fiets. Wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte fiets en het geven van de juiste informatie. Wanneer je dan ook vragen hebt of benieuwd bent naar bepaalde onderdelen van de fiets, kan je altijd contact met ons opnemen. De collega’s van de klantenservice staan graag voor je klaar!

 

Wat is een vouwfiets?

Een vouwfiets is een type fiets dat opvouwbaar is, waardoor hij compact en draagbaar wordt. Het frame en de onderdelen van een vouwfiets zijn ontworpen om gemakkelijk en snel te kunnen worden ingeklapt, zodat de fiets gemakkelijk kan worden meegenomen in het openbaar vervoer, in de auto of kan worden opgeborgen in kleine ruimtes.

 

Hoe groot en zwaar is een vouwfiets wanneer hij is opgevouwen?

De grootte en het gewicht van een opgevouwen vouwfiets kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model. Over het algemeen zijn vouwfietsen compact genoeg om in een kofferbak, onder een bureau of in een treincompartiment te passen. Het gewicht varieert meestal tussen de 10 en 15 kilogram, afhankelijk van het materiaal en de constructie van de fiets.

 

Hoe lang duurt het om een vouwfiets in te klappen of uit te vouwen?

Het proces van het in- of uitvouwen van een vouwfiets kan variëren afhankelijk van het specifieke model en je ervaring ermee. Over het algemeen duurt het enkele seconden tot enkele minuten om een vouwfiets in te klappen of uit te vouwen. Naarmate je vertrouwd raakt met je eigen fiets, kun je het proces sneller uitvoeren.

 

Zijn vouwfietsen comfortabel om op te rijden?

Vouwfietsen zijn over het algemeen ontworpen voor stedelijk gebruik en korte afstanden. Hoewel ze mogelijk niet dezelfde comfortniveaus bieden als reguliere fietsen, zijn veel vouwfietsen uitgerust met vering systemen en verstelbare zitposities om het rijcomfort te verbeteren. Het is echter belangrijk om de juiste maat en pasvorm te kiezen om een comfortabele rijervaring te garanderen.

 

Zijn vouwfietsen duurzaam en stevig?

Vouwfietsen worden vervaardigd uit verschillende materialen, zoals aluminium, staal of koolstofvezel, en de kwaliteit kan variëren per merk en model. Over het algemeen zijn vouwfietsen duurzaam en stevig genoeg voor normaal dagelijks gebruik. Het is echter belangrijk om een vouwfiets van goede kwaliteit te kiezen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de duurzaamheid te waarborgen.