0 producten

Geen producten gevonden

Vouwfietsen: Compact, praktisch en handig voor onderweg!

Vouwfiets

Een vouwfiets is perfect voor de drukke Nederlander van tegenwoordig. Ze zijn makkelijk mee te nemen en brengen u daarna snel naar de plaats van bestemming. Bijna iedereen in Nederland heeft wel te maken met de fiets. Al is het maar wanneer u even in het weekend een stukje wilt gaan rijden. Zelfs in de trein nemen mensen vaak een fiets mee! Een compacte vouwfiets is dan dé oplossing. Een vouwfiets kan in de meeste gevallen GRATIS mee in het openbaar vervoer. U hoeft er dus geen extra ticket voor te kopen. Let er wel op dat de fiets opgevouwen dient te zijn zodat deze minder ruimte in neemt. Een vouwfiets is ook makkelijk in de auto of zelfs met de hand mee te nemen. Niet alleen voor een reis is een vouwfiets handig, ook wanneer u thuis weinig opbergruimte heeft. Een vouwfiets kan soms niet eens groter zijn dan een koffer en past dus ook in een kast! Bovendien zijn alle vouwfietsen uniseks. Het is dus een damesfiets en herenfiets in één. De vouwfiets is een slimme manier naar ultieme vrijheid! Deze stevige maar lichtgewicht fietsen, zijn gemakkelijk op te vouwen. Binnen enkele seconde kunt u er mee wegrijden. Op een vakantie is het de perfecte manier om van de natuur te genieten zonder dat er een grote fietsdrager mee moet.

Geschiedenis van de vouwfiets

De vouwfiets komt wellicht over als een redelijk moderne uitvinding. Echter niets is minder waar! De vouwfiets is al bijna net zo oud als de “normale fiets”. Al in de 19e eeuw werden er fietsen gemaakt die opvouwbaar waren. Zij anders dan we nu gewend zijn, het waren toch vouwfietsen. In de geschiedenis heeft de vouwfiets namelijk meerdere doelen gehad dan alleen het vervoeren van mensen die het openbaar vervoer nemen of op vakantie gaan. De eerste vouwfietsen zijn ontwikkeld voor de scheepvaart en werden dan ook schippersfietsen genoemd. Op een schip was het namelijk handig als een fiets minder ruimte innam. Daarna kwam er al snel een militair doel voor de vouwfiets. Omdat deze zo compact zijn, kunnen ze in grote aantallen vervoerd worden. Eenmaal op de plaats van bestemming konden soldaten eenvoudig de vouwfiets uitklappen en fietsen naar waar ze nodig waren. Overigens worden de vouwfietsen nog steeds door het leger gebruikt. Wel de elektrische variant natuurlijk, het is immers niet meer de 19e maar de 21e eeuw!

De vouwfiets voor de consumenten markt zijn vooral in de jaren 20’ erg populair geworden. Zowel het frame als het stuur konden bij dit type vouwfietsen opgevouwen worden. Ideaal voor de smalle gangen van de Nederlandse arbeidershuizen. Dit waren echter nog wel grote “normale” fietsen met scharnieren. De ontwikkeling van de vouwfiets zoals we die nu kwamen kwam nog een tiental jaar later. Toen mensen in de jaren 60’meer konden reizen en vakanties naar het buitenland normaal werden voor iedereen, deed de moderne vouwfiets haar intrede. De kleinere wielen maakten de vouwfiets veel compacter en dus geschikt voor vervoer in een auto of trein!

De voordelen van een vouwfiets

  • Compact
  • Divers te gebruiken
  • Gratis mee in de trein

Vouwfiets kopen?

Graag een vouwfiets kopen? U zult wellicht denken dat een vouwfiets er altijd hetzelfde uitziet, maar niets is minder waar! De vouwfietsen van Superfietsen zijn erg divers en voor veel situaties te gebruiken. Als eerste is er de reguliere vouwfiets. Deze is perfect voor dagelijks gebruik en natuurlijk makkelijk mee te nemen. Er bestaat in deze categorie ook een grote diversiteit. De wat simpelere en vaak ook goedkopere modellen, beschikken niet over versnellingen. Wanneer u niet van plan bent vaak of ver te fietsen, is zo’n vouwfiets perfect voor u! Een model met meerdere versnellingen, of zelfs een sportieve uitvoering is ook beschikbaar! Hiermee is het mogelijk om langere afstanden gemakkelijk en met comfort af te leggen. Extra handig voor wanneer u na de trein ook nog een aanzienlijke afstand moet reizen. Ook wanneer u op vakantie bent in een land met meer heuvels dan Nederland (en dat zijn er nog al wat), komen versnellingen goed van pas. Zo kunt u schakelen naar de juiste trapzwaarte wanneer nodig en toch comfortabel blijven rijden.  

Voor degene die graag op fietsvakantie gaan, is er de elektrische vouwfiets. Makkelijk om mee te nemen in de auto, waarna u er op de plaats van bestemming gebruik van kan maken. Ook erg aan te raden wanneer u dagelijks lange afstanden moet fietsen. Wellicht wel de meest speciale variant van de vouwfiets, is de opvouwbare mountainbike van Superfietsen. Hiermee is het mogelijk uw fiets makkelijk in de auto mee te nemen en vervolgens een uitdagend parcours af te leggen. Wanneer u niet in de buurt van een mooi mountainbike-parcours of –gebied woont is dit extra handig.

Goedkope vouwfiets

Genieten van alles wat een vouwfiets te bieden heeft hoeft niet duur te zijn. Bij Superfietsen bieden we ook goedkope vouwfietsen aan. Voor minder dan €200 kunt u al over een goedkope mountainbike beschikken! Dat wil zeggen dat voor elk budget er wel een geschikte vouwfiets is! Bijvoorbeeld een student die vaak met de trein naar een stad moet, maar daarna niet elke keer in een volgepropte bus naar school wilt zitten. Een goedkope vouwfiets is dan de perfecte oplossing. Eenvoudig en gratis mee te nemen in de trein. Eenmaal aangekomen op het station klapt hij of zij de goedkope vouwfiets snel uit en fietst naar school! Mocht de fietsenstalling vol zijn, is dit ook geen enkel probleem. De goedkope vouwfiets kan opgevouwen makkelijk in het klaslokaal staan! Eventueel is het mogelijk een vouwfiets van Altec of Umit rijklaar te bestellen. Zo hoeft u zelf bijna niks meer te doen na het ontvangen van de goedkope vouwfiets. Alleen de trappers indraaien en wegfietsen! Ohja en de fiets uitvouwen natuurlijk!

We helpen u graag met het kiezen van een vouwfiets!

Een vouwfiets is niet perse de meest reguliere fiets. Wij helpen u graag bij het kiezen van de perfecte fiets en het geven van de juiste informatie. Wanneer u dan ook vragen heeft of benieuwd bent naar bepaalde onderdelen van de fiets, kunt u altijd contact met ons opnemen. De collega’s van de klantenservice staan graag voor u klaar!