21 producten

Fietsstoeltje achter

Een fietsstoeltje achter op de fiets is de meest voorkomende plek voor van het plaatsen van fietsstoeltje. Een fietsstoeltje achter wordt ook wel het kindertje achterop genoemd. Of in de fietsenwereld de Maxi drager. Ten opzichte van de Mini, waarmee een kinderzitje voor op de fiets bedoeld wordt. Beide van deze handige toevoegingen voor je fiets, zorgen er voor dat je veilig samen met je kindje kan gaan fietsen. Een fietsstoeltje achter past bijna op elke standaard stadsfiets, transportfiets of omafiets. Echter is de moederfiets perfect en speciaal gemaakt voor het plaatsen van kinderzitjes. Er bestaat een groot verschil tussen de twee type fietsstoeltjes. Bij een fietsstoeltje achter, gaat het over kinderen die te groot zijn geworden voor een fietsstoeltje voor op de fiets. De richtlijn is dat er in een fietsstoeltje voor, vaak kinderen zitten die minimaal 3 jaar oud zijn. Het lichaamsgewicht is dan ook ongeveer zwaarder dan 15 kilo. Zoals gezegd is dit een richtlijn, uiteraard is niet elk kind hetzelfde op een bepaalde leeftijd. Op deze leeftijd kunnen kinderen al prima rechtop zitten.

Fietsstoeltje achter specificaties

Eigenlijk altijd, maar zeker wanneer het om kinderen gaat, staat veiligheid voorop. Een fietsstoeltje voor achter op fiets heeft dan ook meerdere veiligheidseisen waaraan deze moet voldoen. Zowel jongens als meisjes kunnen gebruik maken van een fietsstoeltje achter. Daarin wordt geen onderscheid gemaakt. Behalve met de kleur die je zou willen kiezen wellicht. De reden dat wat oudere kleine kinderen van een achterzitje gebruik moeten maken, is voornamelijk stabiliteit. Wanneer een kind te groot wordt, past deze niet meer in een voorzitje. Bovendien is dit dan ook te zwaar voor op het stuur, wat gevaarlijk kan zijn. Elk fietsstoeltje is veilig en van hoge kwaliteit. Mocht je dit willen controleren kan je letten op het Europese keurmerk EN 14344. De fietsstoeltjes beschikken dan over spaak afscherming, geen scherpe onderdelen en kunnen gezekerd worden aan het frame. Ook is het belangrijk dat het kind de gordel zelf niet kan openen. Let er ook op dat de rugleuning hoog genoeg is, zodat het hoofdje goed ondersteunt blijft onderweg. Yepp fietsstoeltjes staan overal goed aangeschreven. Dit merk beschikt zowel over fietsstoeltjes voor en fietsstoeltjes achter. 

Fietsstoeltje achter voor oudere kinderen

Wanneer kinderen wat ouder worden, willen ze nog steeds samen met papa en mama op de fiets. Een fietsstoeltje achter is over het algemeen geschikt voor kinderen tot 6 jaar en ongeveer 22 kilo. Wederom zijn dit weer richtlijnen. Veel bagagedragers zijn ook maar gemaakt voor een gewicht van maximaal 25 kilo. Dan denk je misschien, maar iemand achterop de fiets zitten dat gaat toch gewoon? Nou het gebeurt veel, maar eigenlijk zijn de meeste fietsen daar niet voor gemaakt. De bagagedrager kan verbuigen. Of er komt een slag in het achterwiel door al het extra gewicht op 1 wiel. Fietsstoeltjes achter voor kinderen ouder dan 6 en tot 35 kilo bestaan echter wel degelijk! Kijk dan wel of de fiets die je hebt een bagagedrager heeft dit overloopt in het frame. Het maximum gewicht staat er ook altijd op aangegeven.

Fietstoeltje voor achterop de fiets kopen

Een fietsstoeltje achter, past op veel fietsen. We raden wel altijd aan dom goed te kijken naar het maximale draaggewicht van je bagagedrager. Als je twee fietsstoeltjes op de fiets wil zetten, kan je beter een moederfiets kiezen. Deze heeft namelijk een breder stuur zodat je niet belemmerd wordt wanneer je een scherpe bocht wilt maken. Ook is de afstand tussen het zadel en het stuur ruimer dan bij een normale moederfiets.

Wil je een fietsstoeltje achter je fiets kopen? Je kan deze komen proberen op een moederfiets bij onze winkel in Rotterdam. Daar zie je gelijk op welke fietsen je deze allemaal kan plaatsen. Wil je ook weten of deze fietsstoeltjes voor jouw fiets geschikt zijn? Vraag het aan onze experts. Zij staan voor je klaar met alle informatie die je nodig hebt!

 

Opzoek naar een fietsstoeltje voor voorop de fiets?