1 producten

BMX fiets

De BMX fiets is erg populair onder jongeren, maar ook volwassenen en beschikbaar in vele kleuren. Of het nu op een circuit, in een park of het fietspad is, met een BMX crost u  overal! Door de toenemende populariteit van de sport is ook de vraag naar deze speciale fietsen sterk toegenomen. Vanaf 2008 is BMX’en zelfs toegetreden als olympische sport. Hier is het naast snelheid ook belangrijk om behendig en stijlvol te zijn. Een BMX gaat namelijk niet alleen vooruit, maar is er voor gemaakt om mee te stunten. Uiteraard is het mogelijk om gewoon naar uw werk of school te fietsen, maar een BMX kan zoveel meer dan dat. Voor zowel ervaren rijders als een beginneling in de wereld van de BMX zijn deze fietsen geschikt. Het frame van een BMX kan gemaakt zijn van staal of aluminium. Beide materialen zijn erg geschikt voor het gebruik in een fiets. Aluminium is licht qua gewicht en zorgt er voor dat de fiets niet roest. Staal is stevig en geeft de fiets veel robuustheid. Omdat er nogal wild gedaan wordt met deze fietsen, is het belangrijk dat er betrouwbare en stevige remmen zitten. Handremmen zijn het meest gebruikelijk en zorgen voor een goede controle over de fiets.

Voordelen van een BMX fiets

Een BMX past in principe bij iedereen vanaf 10 jaar. De grootte is altijd 20 inch voor de wielen dus zowel kinderen als volwassenen hebben dezelfde maat. Een BMX fiets is kleiner dan een reguliere fiets omdat deze natuurlijk wel geschikt moet zijn om sprongen en stunts te maken. Wel is het belangrijk dat de fietser met beide benen bij de grond kan komen. Let hierop wanneer u een fiets voor uw kind koopt. Het mooie en onderscheidende aan een BMX is toch wel dat het stuur 360 graden kan draaien. Dit geeft mooie effecten tijden de stunts en geeft een indrukwekkend beeld voor de omstanders. Let er op dat niet altijd elke BMX deze eigenschap heeft. Let dus goed op de specificaties bij het uitzoeken van de perfecte BMX fiets. Omdat sprongen en stunts maken eigenlijk altijd op een BMX voorkomt, is het belangrijk bescherming te dragen. Een helm is het belangrijkste, maar de overige bescherming mag echter ook niet vergeten worden.

Assortiment BMX fietsen

Er zijn veel kleuren beschikbaar om uit te kiezen, zodat iedereen kan rijden op een fiets die goed bij de wensen past. Heeft u behoefte aan meer informatie of wat extra uitleg bij het kiezen van een BMX, neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in de winkel. Zij helpen u graag verder zodat zo snel mogelijk kan gaan stunten op een BMX!

Niet opzoek naar een BMX fiets? Maar naar een andere kinderfiets? Kijk dan vooral ook even naar onze collectie kinderfietsen!