76 producten

Transportfietsen versnelling

Op zoek naar een transportfiets die bij jou past?

De transportfiets met versnellingen is de grootste maat transportfiets in het assortiment. Ook is het een van de mooiste fietsen die we hebben. Zowel voor dames als heren hebben we een brede keuze. Dit model is geschikt voor (jong) volwassenen vanaf ongeveer 1,60m. Het zadel en stuur zijn uiteraard te verstellen, zodat jij altijd de beste zitpositie hebt. Transportfietsen zijn al jaren heel erg populair. Oorspronkelijk zijn deze ontwikkeld om producten te vervoeren voor vaklui zoals slagers, bakkers, groenteboeren. Dit was in de tijd dat de 20 eeuw net begon en fietsen steeds gebruikelijker werden onder het grote publiek. Fietsen werden verder ontwikkeld en kregen specifieke rollen. Destijds waren ze echter heel simpel en niet erg luxe, ze deden vooral waar ze voor bedoeld waren zonder al te veel poespas. Over de jaren heen kwamen er meer merken, verschillende modellen en vraag naar fietsen. Tegenwoordig zijn transportfietsen ook te vinden in comfortabele, luxe versies en hebben er veel versnellingen. De fietsen in deze categorie behoren tot deze groep. Het principe van een transportfiets is in essentie nog hetzelfde, maar dan met net even wat meer. Je kan op de handige voordrager een hoop spullen kwijt, zeker wanneer je deze bagageruimte combineert met de standaard bagagedrager. Je hoeft niet langer een tas aan het stuur te hangen. Dit kan bovendien zorgen voor gevaarlijk situaties wanneer je een snelle stuurmanoeuvre wilt maken. Plaats een mooie krat of mand op de voordrager en je hebt gelijk een echte unieke fiets te pakken. 

Specificaties van een transportfiets met versnelling

Jouw nieuwe transportfiets met versnelling is te verkrijgen met een aluminium of stalen frame. Een stalen transportfiets is zeer robuust, zwaarder en ligt daardoor goed op de weg. Aluminium is roestvrij, gehard en zorgt dat de fiets niet te zwaar weegt. De roestvrije eigenschap komt zeker in Nederland goed van pas, het wil hier namelijk nogal eens regenen. Een goede keuze voor een aluminium transportfiets is de Cortina U4 transportfiets. Het aantal versnellingen kan sterk verschillen per fiets. Je kan voor de standaard 2 tot 3 versnellingen gaan, maar ook kiezen voor een wat luxere versie met 8 versnellingen. Door de versnellingen op deze transportfietsen kan je gemakkelijk van rijstand schakelen. Fiets je op een lang fietspad waar geen bochten in zitten, zet de fiets dan op een hogere versnelling. In de stad, op een heuvel of met tegenwind kan je het beste gebruik maken van een lagere versnelling. Het hangt sterk af van de omgeving welke versnelling het beste van pas komt. Het type rem wat elke fiets heeft, is ook iets waar je op kan letten tijdens het kiezen van de perfecte fiets. Zo zijn er transportfietsen met een handrem, terugtraprem of zelfs beide. Omdat iedereen een andere smaak heeft, zijn er veel verschillende soorten kleuren fietsen te verkrijgen bij Superfietsen. En dit is maar goed ook! Stel je voor dat er maar 1 soort kleur verkrijgbaar was, het zou al snel een saaie bedoeling worden. Je kan kiezen voor een populaire kleur transportfiets met versnelling zoals blauw, zwart, grijs of zilver. Echter zijn er ook fietsen met een opvallend en meer uniek patroon te vinden. Gebruik de filters aan de rechterkant om je keuze te specificeren.

Elektrische transportfiets met versnelling

Een transportfiets met versnellingen bestaat al erg lang. Over de jaren heen zijn er meer luxe bij gekomen waaronder dus versnellingen. Echter een nog recentere toevoeging aan deze fietsen bijgekomen, namelijk de elektrische trapondersteuning. Tegenwoordig zijn ze niet mee weg te denken uit het straatbeeld, de elektrische fietsen. Met optimaal comfort en rijgemak ben je onderweg op een van deze elegante fietsen. Elektrische fietsen spannen de kroon wanneer we het hebben over een praktische elektrische fiets. Je zal het extra gewicht van een beladen voordrager niet eens merken wanneer je de trapondersteuning aanzet. De meeste elektrische transportfietsen beschikken over 3 of meer rijstanden waarmee je aangeeft hoeveel trapondersteuning je wilt ontvangen. Combineer dit met de versnellingen die op deze fietsen zitten en je hebt altijd een zeer comfortabele rit naar de plaats van bestemming.

Merken transportfietsen met versnellingen

Transportfietsen zijn tegenwoordig zeer populair onder alle groepen van de samenleving. Als sinds dat de eerste transportfiets gemaakt werd, zijn veel merken deze fiets gaan produceren. Daarom kan je kiezen uit een zeer variërend aanbod transportfietsen met versnellingen.

Een 28 inch transportfiets met versnellingen

Voor het fietsplezier en comfort onderweg is het belangrijk dat de transportfiets 28 inch met versnellingen goed bij je lichaamslengte past. Over het algemeen worden fietsen met de wielmaat 28 inch gezien als volwassen fietsen. Echter kan iedereen langer dan 155cm op een 28 inch transportfiets terecht. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de framemaat van de fiets. Hiermee bedoelen we de afstand tussen het zadel en het midden van de trapas. Een fiets met een grotere framemaat is dus hoger en past beter bij mensen met een langere lichaamslengte. Je kan zelf de best passende framemaat berekenen voor jouw nieuwe Transportfiets 28 inch met versnellingen.