187 producten

Damesfiets met versnellingen    

Op zoek naar een damesfiets die bij jou past?

Fietsen zijn een echt onderdeel van de Nederlandse samenleving. Rijden naar werk, vrienden, familie of de stad is vaak net zo makkelijk op de fiets als met de auto! Er zijn dan ook, niet heel gek, meer fietsen dan mensen in Nederland. En de dames winnen het in aantal van de heren in deze categorie. Het is daarom belangrijk dat dat deze vrouwen over een goede damesfiets met versnelling beschikken. De damesfiets met versnelling is te herkennen aan de afwezige middelste framebuis en natuurlijk de versnellingen. Vaak is de rest van het frame wel extra stevig om toch voor een veilige fiets te zorgen. Dit ontwerp stamt af uit een tijd waarin dames voornamelijk rokken droegen en het dus erg lastig was om op een fiets met extra middenstang te stappen. Tegenwoordig is deze stand dus niet perse echt meer noodzakelijk en vooral cosmetisch. Een damesfiets met versnelling zorgt voor een comfortabele rit, ook voor de langere afstanden. Zeker wanneer u veel heuvels of bruggen tegenkomt en vaak tot stilstand komt, zijn versnellingen een echte must have! Er bestaat grote variatie tussen het aantal fietsen dat beschikbaar is. Zo is er een damesfiets met 3 versnellingen, maar zijn er ook met meer dan 20 versnellingen. Fiets je vaak in de regen? Bekijk dan eens onze regenkleding

  • Goed voor lange afstanden
  • Divers aanbod
  • Bedwing heuvels

Inch maat

Een damesfiets met versnelling is niet alleen beschikbaar voor volwassenen. Naast de 28 inch maat is zijn er ook fietsen met een 26 inch framemaat. Een damesfiets met versnelling in de maat 26 inch is geschikt voor iemand met een minimale lengte van 145cm. Veel jongeren of kinderen die nog net niet op een 28 inch fiets passen, kunnen prima gebruik maken van een 26 inch maat. Deze fietsen lijken qua uiterlijk veel op de 28 inch, maar net wat kleiner. Het zadel en stuur zijn in hoogte verstelbaar zodat er langer gebruik gemaakt kan worden van een fiets. 

Specificaties

Het frame van een damesfiets met versnelling kan gemaakt zijn van aluminium of staal. Staal is stevig, maar maakt het gewicht van de fiets ook eens stuk zwaarder. De fiets ligt echter wel goed op de web, maar kan lastiger zijn om gemakkelijk op te tillen. Aluminium is lichter en bovendien ook nog eens roestvrij. Voor een damesfiets met versnelling die vaak buiten gezet wordt, kan dit erg handig zijn. Deze fietsen zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren zodat iedereen wel een goede keuzen kan maken. Ook bestaan er elektrische damesfietsen met versnelling. Deze fietsen hebben vaak naast versnellingen, maar ook rijstanden. Hiermee zijn de echte verre fietsafstanden ook gemakkelijk af te leggen. Het pakken van deze e-bikes in plaats van de auto kan niet alleen helpen met uw portemonnee, maar ook conditie.