23 producten

Herenfiets zonder versnellingen

Op zoek naar een herenfiets die bij jou past?

Een herenfiets zonder versnellingen is gemakkelijk te herkennen aan de middelste framebuis die van stuur tot zadel loopt. Toen er nog geen fietsen speciaal voor vrouwen gemaakt werden, was dit type fiets de enige optie voor iedereen. Destijds bestonden er ook nog geen fietsen met versnellingen. Het is gebleken dat dit type fietsen nog steeds erg populair zijn, ondanks de opkomst van versnellingen. Deze fietsen zijn vaak simpeler qua techniek en hebben zeer robuuste eigenschappen. De aanschafprijs ligt om deze rede vaak lager dan de wat luxere fietsen. Door het gebrek van bijvoorbeeld versnellingen en handremmen, zijn deze fietsen ook nog eens onderhoudsarm. Deze herenfietsen zijn verkrijgbaar in grotere framematen, met name in de 28 inch varianten. 

Aanbod herenfiets zonder versnellingen

Het aanbod herenfietsen zonder versnellingen bestaat vooral uit 3 type fietsen. Namelijk de transportfietsen, stadsfietsen en opafietsen. Uiteraard zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat iedereen wel wat moois uit kan kiezen.

  • Transportfiets
  • Stadsfiets
  • Opafiets

Transportfiets

Een transportfiets is oorspronkelijk ontworpen om meer bagage meer te nemen dan op een “normale” fiets. Dit is allemaal te danken aan de voordrager die natuurlijk aan de voorzijde van de fiets zit. Oorspronkelijk is deze bedacht door de groetenboeren, slagers en bakkers van vroeger. Een herenfiets zonder versnelling als transportfiets is dan ook zeer praktisch. De bagageruimte en stijl van de fiets is verder uit te breiden door het plaatsen van een leuke krat of mand.

Stadsfiets

De stadsfiets is een van de meest voorkomende modellen in Nederland. Een herenfiets zonder versnelling heeft niet te veel toevoegingen en is gewoon een degelijke fiets. Vaak beschikken deze modellen over een verstelbaar stuur en zadel zodat u de best mogelijk zithouding aan kunt nemen. Niet alle heren stadsfietsen zonder versnelling worden standaard met een slot geleverd. Zeker wanneer u de fiets bijvoorbeeld tijdens het stappen in de stad wilt parkeren, is een slot erg handig.

Opafiets

Een omafiets voor mannen is eigenlijk de opafiets. Deze twee modellen lijken sprekend op elkaar, echter heeft de herenfiets natuurlijk een middelste framebuis. Verder is de rijstijl, functionaliteit en het design helemaal hetzelfde. De opafiets stamt af uit een tijd dat er alleen maar van dit soort fietsen geproduceerd werden. Het is dan ook een van de oudste herenfietsen zonder versnelling. Destijds waren ze erg populair en zijn nog steeds terug te vinden op de Nederlandse straten.

Specificaties herenfiets zonder versnellingen

Ondanks het gebrek aan versnellingen zijn er toch een aantal andere specificaties waarop u kunt letten bij een herenfiets zonder versnelling. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hand- of terugtraprem. Combinaties van deze twee type remmen bestaan natuurlijk ook! Het frame van deze fietsen kan bestaan uit staal of aluminium. Staal is zeer stevig en kan tegen een stootje, mocht dit gebeuren. Dit maakt de fiets echter wel zwaarder. Aluminium is lichter qua gewicht en roestvrij. Zeer handig wanneer het buiten regent. U kunt de filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken om de juiste selectie te maken.

Als je overweegt om een elektrische herenfiets te kopen, sta je op het punt een slimme keuze te maken. Elektrische fietsen winnen snel aan populariteit vanwege hun vele voordelen. Met een elektrische herenfiets geniet je van de voordelen van trapondersteuning, waardoor je moeiteloos grotere afstanden kunt afleggen en heuvels gemakkelijker kunt beklimmen. Een elektrische herenfiets kopen maakt je leven een stuk comfortabeler.