Framenummer fiets | Waar vind ik het serienummer op mijn fiets?

 • Geplaatst op
 • Door Jana
 • 3
Framenummer fiets | Waar vind ik het serienummer op mijn fiets?

Een framenummer is een unieke code aan cijfers waarmee een fiets geïdentificeerd kan worden. Dit nummer is ingeslagen of gegraveerd in het frame van je tweewieler. Benieuwd waar je deze code precies terug kunt vinden? Lees dan snel verder!

Waarom het belangrijk is de framenummer van je fiets te noteren

Heb je een nieuwe fiets aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je het framenummer noteert en goed bewaart. Dit nummer is namelijk vaak het enige wat jouw fiets uniek maakt. Mocht je fiets gestolen worden, dan kun je alleen aangifte doen met dit serienummer. Hiermee kan jouw fiets geregistreerd worden als gestolen. En nog beter, ook teruggegeven worden wanneer de fiets gevonden is. Anders weet de politie niet met 100% zekerheid dat het ook daadwerkelijk jouw fiets is.

 

ART gekeurde fietsslot

Natuurlijk wil jij je jouw tweewieler vriend liever helemaal niet kwijt! Daarom is voorkomen beter dan genezen. Zet je fiets daarom altijd goed op slot met een ART gekeurde ring- en kettingslot. Daarmee is je fiets niet alleen extra beveiligd, maar voldoe je ook aan de eisen om je fiets te kunnen laten verzekeren.

 

 

Ook kun je ervoor kiezen om een fiets aan te schaffen met een ingebouwde ringslot dat ART gekeurd is. 

 

 

 

Fiets verzekeren

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en je fiets verzekeren? Ook dan moet je het serienummer doorgeven aan de verzekeraar. Alleen dan kan je een aanvraag doen bij de verzekering. Anders weten ze namelijk niet welke fiets exact bij jou hoort. Ook vragen ze dan om de sleutelnummers van je fiets. Deze moet je ook zelf noteren bij ontvangst van je nieuwe fiets. We hebben hierover ook een handige video! 

Het framenummer van je fiets vinden

Nu je weet hoe belangrijk het is om je framenummer te noteren wil je natuurlijk weten waar je deze nummertjes kunt vinden. Dit kan doorgaans op deze vier plekken:

framenummer fiets

1 Onder de framebuis. Om dit goed te kunnen zien kun je het best de fiets op haar kop plaatsen.
2 Op de achtervork bij de pedalen
3 Op de verticale framebuis bij de pedalen
4 Onder op de trapas

De sticker met daarop de serienummers bevindt zich meestal onder het lak van de fiets. Zo kan deze niet zomaar verwijderd worden. Wel zo fijn!

Registreert Superfietsen mijn framenummer?

Je framenummer wordt niet door ons geregistreerd. Al zouden we dit graag voor je doen, is het voor ons een onmogelijke taak om iedere doos te openen en alle nummers te noteren. Daarom willen we je graag nogmaals op het hart drukken om écht je framenummer goed te bewaren. Doe dit bijvoorbeeld samen met je reserve sleutels. Ook je sleutels hebben altijd een nummer, noteer deze ook! 

Nieuwe fiets nodig?
Neem een kijkje bij onze dames-, heren of kinderfietsen! Wanneer je een bestelling bij ons plaatst geniet je altijd van een onwijs snelle levering, laagste prijsgarantie én goede service.

Heb je nog vragen over framenummer fiets? Dan mag je deze natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice. We helpen graag!

Reacties

 1. Gerard Gerard

  Ik doe als ik een fiets heb die ik verkoop een brief van fietsdiefstal rdw uitgeprint erbij, werkt toppie

 2. Tim Tim

  Goedemiddag Andre,

  Bedankt voor je bericht!

  Helaas zijn wij niet actief op Marktplaats. Waardoor wij niet in de mogelijkheid zijn om dit voor jou te realiseren. Ik wil je adviseren om zelf contact te leggen met Marktplaats wellicht dat zij je verder kunnen helpen waardoor het mogelijk is om een framenummer neer te zetten bij een advertentie van de fiets!

 3. Chantal van Hees Chantal van Hees

  Ik heb een Altec Dakota fiets gekocht bij jullie, maar ik kan het framenummer nergens vinden. Ik heb op de 4 plekken gekeken die aangegeven staan op het plaatje, maar alsnog kan ik niks vinden?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.