Framenummer fiets | Waar vind ik het serienummer op mijn fiets?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Framenummer fiets | Waar vind ik het serienummer op mijn fiets?

Een framenummer is een unieke code aan cijfers waarmee een fiets geïdentificeerd kan worden. Dit nummer is ingeslagen of gegraveerd in het frame van je tweewieler. Benieuwd waar je deze code precies terug kunt vinden? Lees dan snel verder!

Waarom het belangrijk is de framenummer van je fiets te noteren

Heb je een nieuwe fiets aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je het framenummer noteert en goed bewaart. Dit nummer is namelijk vaak het enige wat jouw fiets uniek maakt. Mocht je fiets gestolen worden, dan kun je alleen aangifte doen met dit serienummer. Hiermee kan jouw fiets geregistreerd worden als gestolen. En nog beter, ook teruggegeven worden wanneer de fiets gevonden is. Anders weet de politie niet met 100% zekerheid dat het ook daadwerkelijk jouw fiets is.
Natuurlijk wil jij je jouw tweewieler vriend liever helemaal niet kwijt! Daarom is voorkomen beter dan genezen. Zet je fiets daarom altijd goed op slot met een ring- en kettingslot.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en je fiets verzekeren? Ook dan moet je het serienummer doorgeven aan de verzekeraar. Alleen dan kan je een aanvraag doen bij de verzekering. Anders weten ze namelijk niet welke fiets exact bij jou hoort. Ook vragen ze dan om de sleutelnummers van je fiets. Deze moet je ook zelf noteren bij ontvangst van je nieuwe fiets. 

Het framenummer van je fiets vinden

Nu je weet hoe belangrijk het is om je framenummer te noteren wil je natuurlijk weten waar je deze nummertjes kunt vinden. Dit kan doorgaans op deze vier plekken:

framenummer fiets

1 Onder de framebuis. Om dit goed te kunnen zien kun je het best de fiets op haar kop plaatsen.
2 Op de achtervork bij de pedalen
3 Op de verticale framebuis bij de pedalen
4 Onder op de trapas

De sticker met daarop de serienummers bevindt zich meestal onder het lak van de fiets. Zo kan deze niet zomaar verwijderd worden. Wel zo fijn!

Registreert Superfietsen mijn framenummer?

Je framenummer wordt niet door ons geregistreerd. Al zouden we dit graag voor je doen, is het voor ons een onmogelijke taak om iedere doos te openen en alle nummers te noteren. Daarom willen we je graag nogmaals op het hart drukken om écht je framenummer goed te bewaren. Doe dit bijvoorbeeld samen met je reserve sleutels. Ook je sleutels hebben altijd een nummer, noteer deze ook! 

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Dan mag je deze natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice. We helpen graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.