11 producten

Elektrische fatbike: De trend van dit moment!

Je ziet de elektrische fatbike steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Niet gek, want een e-fatbike combineert het stoere van de shopper met het praktische van de elektrische fiets. Zeker in de grote steden is dit stoer stukje staal erg populair. Een van de meest populaire merken in de dit segement zijn de Knaap bikes

De voordelen van een e-fatbike

Fatbikes zijn stoere elektrische fietsen die zowel off-road als in de stad een goede reisbuddy is. Brede banden, opvallende frame en een stoere look – met dit model wil je gezien worden. Fatbikes zijn al enige tijd erg populair. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke manier om de natuur te verkennen, is een fatbike misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze fietsen hebben extra brede banden die je in staat stellen om over zand, sneeuw en ander ruw terrein te rijden. En hoewel ze de laatste jaren vooral populair zijn geworden onder jongeren, kunnen mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus genieten van de voordelen van een fatbike.

Het eerste wat je misschien opvalt aan dit type fiets is de banden. De brede banden dragen niet alleen bij aan het mooie uiterlijk van de e-bike maar maken de ritjes ook nog eens comfortabeler. Je hebt hierdoor namelijk een stukje meer grip op de weg. Naast dit voordeel neemt de elektrische fatbike nog wat voordelen met zich mee:

  • Extra comfortabel onderweg – de dikke banden hebben in vergelijking tot normale fietsbanden een extra dempend effect. Dit draagt bij aan extra comfort onderweg.
  • Extra stabiliteit – Doordat de banden van een elektrische fatbike over een grote contactoppervlak beschikken, is de kans klein dat je van je fiets valt.
  • Geschikt voor diverse terreinen – of je nu kiest voor een modderig paadje of verharde wegen, je zult door de dikte van de banden comfortabel en veilig onderweg zijn.
  • Stoer design – met deze fiets wil je gezien worden!

    Ga je voor een elektrische fatbike? Dan heb je bovendien geen helm, rijbewijs of verzekering nodig! Dit is in tegenstelling tot de lookalike van dit model, de brommer.

Wat is een fatbike elektrisch?

De fatbike elektrisch is een elektrische fiets met extra brede banden gemaakt om door de stad te reizen. Het uiterlijk van dit type fiets heeft iets weg van een old school brommer maar dan met een elektrische motor. Helemaal van nu dus! In tegenstelling van de klassieke brommer ben je ook nog eens gezond bezig, want je blijft toch lekker in beweging.

Hoe snel kun je rijden op een fatbike?

Een fatbike kan snelheden bereiken tot 25 km per uur, afhankelijk van de omstandigheden. De snelheid wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de grootte van de banden, de druk in de banden en de ondergrond waarop je rijdt. Als je op een vlakke weg rijdt, kun je meestal een hogere snelheid bereiken dan wanneer je op een bergachtig terrein rijdt.

Moet je een helm dragen op een fatbike?

In tegenstelling tot snorfietsen die tegenwoordig in Nederland verplicht een helm moeten dragen, hoef je op een fatbike geen helm te dragen. Dit komt omdat fatbikes in de meeste landen worden beschouwd als fietsen met een lage snelheid. Als je echter van plan bent om off-road te rijden of op ruw terrein te fietsen, is het nog steeds verstandig om een fietshelm te dragen. Dit kan je beschermen tegen hoofdletsel in het geval van een val.

Elektrische fatbike kopen

Via superfietsen.nl en onze Superfietsen winkels kun je jouw nieuwe elektrische fatbike aanschaffen. We leveren snel en hanteren eerlijke prijzen. Daarnaast bieden we een uitstekende service bij eventuele problemen. Kijk maar naar onze reviews! Natuurlijk mag je ook eerst een testritje maken bij ons in de winkel. Geheel vrijblijvend! Kom gezellig langs bij een van onze locaties.

Heb je nog een vraag over één van onze elektrische fatbikes? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag. 

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die net wat sneller gaat dan een fatbike, dan is de speed pedelec wellicht iets voor jou. Een speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot wel 45 kilometer per uur. Dit maakt het een ideale keuze voor forenzen die snel willen pendelen tussen hun huis en werk.